Kajiado Kenia Amref Flying Doctors - MADE BLUE
23
jan

Volg ons op social media!

Nog één week en dan vliegen we met onze ambassadeurs naar Ethiopië. Daar laten we hen zien hoe hun donaties worden besteed. Volg ons op social media en blijf op de hoogte!
Read More
MADE BLUE - impactreis 2020 - Ethiopië - Vlog
15
jan

De reis voor de reis – Vlog 3 – Hotel QO Amsterdam

Nog 21 nachtjes slapen en dan gaan we op reis naar Ethiopië! Om de voorpret te verhogen, vloggen we over onze reis voor de reis. Deze keer waren we bij QO Amsterdam waar ze twee tickets verlootten onder de medewerkers voor een ticket naar Ethiopië.
Read More
MADE BLUE - Gastvrij Rotterdam - Dit smaakt naar meer - 1 miljoen
29
dec

MADE BLUE blikt terug op 2019

Het jaar loopt bijna ten einde en dat vraagt natuurlijk om een momentje van bezinning en reflectie. Daarom blikken we met het hele team terug op afgelopen jaar en kijken we vooruit naar 2020.
Read More
Schoon drinkwater voor de minderheidsgroepen in Vietnam - Ba Thuoc district - Dien Quang - World Vision - Foto Anne Harteman
19
dec

Waterproject Vietnam: Jorien van World Vision vertelt

In deze video vertelt Jorien – programmamanager bij World Vision Nederland – over ons waterproject in Vietnam. Wat gaan ze precies doen? Waarom is dat belangrijk? En waar loopt zij tegenaan? Check de video!
Read More
MADE BLUE - impactreis 2020 - Ethiopië - Vlog
03
dec

De reis voor de reis – Vlog 2 – Amref Flying Doctors vertelt

Nog 47 nachtjes slapen en dan gaan we op reis naar Ethiopië! Om de voorpret te verhogen, vloggen we over onze reis voor de reis. Deze keer gingen we langs bij Hester van Amref Flying Doctors om meer te horen over het reisprogramma.
Read More
21
nov

Dit is hoe wij werken aan schoon drinkwater voor iedereen

Als je ons al een tijdje volgt, dan weet je dat wij werken aan een heldere missie: schoon drinkwater voor iedereen. Dat doen wij in hechte samenwerking met onze implementerende partners Amref Flying Doctors, Simavi en World Vision. Wij kiezen er bewust voor om niet telkens het wiel opnieuw uit te vinden, maar er juist...
Read More
Schoon drinkwater voor de minderheidsgroepen in Vietnam - Ba Thuoc district - Dien Quang - World Vision - Foto Anne Harteman
11
nov

Nieuw waterproject in Vietnam

Al eerder lieten we via social media weten dat we bezig waren met het opstarten van een schoon drinkwaterproject in Vietnam. In oktober is het gelukt: samen met onze partner World Vision zijn we gestart met een waterproject in Dien Quang, gelegen in het Ba Thuoc district in het noorden van Vietnam.
Read More
MADE BLUE - impactreis 2020 - Ethiopië - Vlog
06
nov

De reis voor de reis – vlog 1

Nog 90 nachtjes slapen en dan is het zo ver: de impactreis! In februari 2020 nemen wij onze ambassadeurs mee naar één van onze waterprojecten in Ethiopië om hen te laten zien waar en hoe hun donaties worden besteed.
Read More
Water op kantoor voor het goede doel
29
okt

Onze waterkoelers voor op kantoor in een nieuw jasje!

Onze waterkoelers hebben een nieuw uiterlijk! Naast MADE BLUE blauw bieden we nu ook bestickering met foto’s van onze waterprojecten. Een mooi visitekaartje voor je zaak!
Read More
Metro City Kitchen - MADE BLUE - Foto: Anne Harteman -
28
okt

Meer kans op een horeca EKO-keurmerk met MADE BLUE tafelwater

Stichting EKO erkent MADE BLUE als een onderdeel van een doordacht duurzaamheidsbeleid. MADE BLUE ambassadeurs vergroten dus hun kans op een EKO-keurmerk voor hun zaak!
Read More
MADE BLUE goes Africa - Ethiopië - reis - ticket
08
okt

We gaan naar Ethiopië met onze ambassadeurs!

In februari 2020 gaan we samen met 20 ambassadeurs op reis naar Ethiopië. Hier gaan we hen laten zien waar én hoe hun geld wordt besteed!
Read More
30
sep

Het spiegelen van de watervoetafdruk: wat betekent dat precies?

Schoon drinkwater voor iedereen: dat is onze missie. Daarom hebben wij drie verschillende proposities bedacht, waarmee bedrijven hun waterverbruik kunnen teruggeven aan mensen voor wie water niet zo vanzelfsprekend is. Wij noemen dit ook wel het “spiegelen” van de watervoetafdruk. Maar wat houdt dit precies in? En wat is het verschil met compensatie?
Read More
Foto Margreet Noordhoff
26
sep

We doneerden al €1.000.000!

Big blue news: sinds onze start in 2014 hebben we al €1 miljoen gedoneerd aan ontwikkelingslanden. En we hebben nog meer nieuws: we gaan op reis!
Read More
19
sep

Hoe zet je MADE BLUE op de kaart?

Hoe vertel je het verhaal MADE BLUE aan je gasten? Bekijk hier voorbeelden van hoe onze ambassadeurs dat doen!
Read More
Salesteam MADE BLUE
10
sep

Bezoek ons 23 t/m 25 september op Gastvrij Rotterdam!

Je vindt ons in hal 5 bij het Dit Smaakt naar Meer! paviljoen bij standnummer 5.441.
Read More
Schoon water een zaak voor iedereen - Amref en MADE BLUE
06
sep

Een persoonlijk verhaal uit Ethiopië

Lees hier het persoonlijke verhaal van Genet. Zij vertelt wat de komst van een waterkiosk voor haar heeft betekend.
Read More
Flessenhanger met QR-code - MADE BLUE - horeca - water, tafelwater, bronwater, mineraalwater
04
sep

Nieuwe flessenhangers met QR-code

We hebben iets nieuws voor in de horeca: flessenhangers met een QR-code voor extra donaties. Daarmee kun je in jouw horecazaak het verhaal van MADE BLUE nóg beter vertellen, terwijl je samen met je gasten je impact vergroot. Bestel ze gratis!
Read More
Waterschaarste in de toekomst - Blog - MADE BLUE
04
sep

Waterschaarste: hoe staan we ervoor en waar gaat het heen?

Er dreigt een grote wereldwijde watercrisis in de toekomst. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelt zelfs dat tegen 2025 de helft (!) van de wereldbevolking zal leven in gebieden met permanente waterschaarste. Wat zijn de oorzaken en de gevolgen van waterschaarste? En kunnen we het tij nog keren? In deze blog vertellen we je meer.
Read More
Schoon water een zaak voor iedereen update augustus 2019
20
aug

Schoon water: een zaak voor iedereen – Update augustus 2019

In mei deden we de laatste update, maar er is sindsdien weer veel werk verzet in Ethiopië.
Read More
koffie-thee-vitaliteit-water-gezondheid-cafeïne
07
aug

Waarom water beter is voor je vitaliteit dan koffie en thee

Het lijkt een eeuwige discussie: hydrateert puur water beter dan cafeïne houdende dranken als koffie en thee? Sommige gezondheidsgoeroes beweren dat koffie en thee je zouden uitdrogen en pleiten voor het drinken van meerdere liters water per dag. Maar wat is hierover waar? Wij gingen op onderzoek uit!
Read More
Completeer met stoere RVS-flessen in stijl
16
jun

Drie tips om de werkomgeving op kantoor te verbeteren

Hoe creëer je een gezonde werkomgeving voor je medewerkers op kantoor? Het is een vraagstuk dat veel managers bezighoudt. Vitale medewerkers presteren immers beter, zijn creatiever en meer betrokken en verzuimen minder. Met deze quick wins verbeter je eenvoudig je werkomgeving!
Read More
Water op kantoor voor het goede doel
30
mei

Waarom een watertank op kantoor niet duurzaam is

Je kent ze wel: de watertank die ergens in een hoekje van het kantoor staat geparkeerd, waar af en toe eens een koud watertje uit wordt getapt. Een prima systeem voor gekoeld water, zou je misschien denken. Toch zijn er betere en duurzamere alternatieven. In deze blog nemen we je mee in de zin en...
Read More
Margreet Noordhoff - foto voor World Vision - Dembiya Ethiopië - MADE BLUE
16
mei

Toegang tot schoon drinkwater sinds 2010 een mensenrecht, maar waar staan we nu?

Sinds 2010 is de toegang tot schoon drinkwater een mensenrecht. Echter laten de cijfers zien dat we er nog lang niet zijn, terwijl de uitdagingen rondom waterschaarste in de toekomst alleen maar groter worden.
Read More
Schoon water een zaak voor iedereen - Amref en MADE BLUE
18
apr

Schoon water: een zaak voor iedereen – Update mei 2019

In de buitenwijken van Addis Ababa worden steeds meer mensen bereikt met onze watervoorzieningen en voorlichting.
Read More
MADE BLUE project Gouden Wijken op West-Java
17
apr

Nieuw project: Gouden Wijken op West-Java

In 2019 investeren we mede dankzij ambassadeur HMSHost in een project op Java, Indonesië, ten westen van Bandung. Het project is een onderdeel van “Gerakan Desa Emas”: de beweging om gouden wijken te maken van wijken die nu onder de armoedegrens leven. Made Blue financiert de wijk Jatimekar.
Read More
omgevallen kratten
03
apr

60% minder handelingen met een leidingwaterkoeler

Zet je een leidingwaterkoeler in om zelf water te tappen in de horeca dan scheelt dat een hoop transport en gesjouw, maar ook tijd!
Read More
Donaties MADE BLUE: waar gaat het geld naartoe?
28
mrt

Wat is de kracht van MADE BLUE?

Wij vinden het belangrijk om volledig transparant te zijn als het gaat over hoe onze donaties worden besteed. Daarom schreven we al eerder een blog over hoe onze geldstromen zijn georganiseerd. Maar natuurlijk willen we vooral ook échte impact maken. In deze blog leggen we graag uit waarom ons donatiesysteem effectief én efficient is.
Read More
Water Vending Machine van Said in Tanzania
21
mrt

The Water Vending Machine van Said – update maart 2019

Het design en de installatie van de machine is afgerond – inclusief de zonnepanelen en audio-afspeelfunctie in de machine en verlichting om water halen na zonsondergang te vergemakkelijken en veiliger te maken.
Read More
Foto Margreet Noordhoff
20
mrt

Meterstand op Wereld Waterdag 2019

4.878.160.000 liter schoon drinkwater hoeveel is dat eigenlijk?
Read More
Duurzame Drinkflessen van Retulp
21
feb

Retulp’s Mission Indisposable 2020: hoe pakt Retulp dit aan?

Onlangs lanceerde onze partner Retulp haar nieuwe campagne: Mission Indisposable 2020. De doelstelling van deze campagne is om 20 miljoen liter schoon drinkwater te doneren, 20 miljoen plastic verpakkingen uit te besparen met minimaal 20 ambassadeurs voor het begin van 2020. Hoe gaan zij dit doen?
Read More
07
feb

Waarom zijn schoon drinkwater projecten belangrijk?

Een gebrek aan schoon drinkwater tast niet alleen de gezondheid aan van mensen, maar leidt ook indirect tot armoede. Hoe zit dat precies? In deze blog geven we meer inzicht in de problematiek van waterschaarste in ontwikkelingslanden.
Read More
Blycolin is ambassadeur van Een Liter voor Een Liter
01
feb

Blycolin al 4 jaar ambassadeur van Een Liter voor Een Liter

Blycolin is de toonaangevende internationale specialist en partner in linnenservice voor de hospitality branche. In de samenwerking met MADE BLUE spiegelt Blycolin het water dat zij direct in de eigen wasserijen verbruikt.
Read More
Gekoeld kraanwater tappen
04
jan

De impact van lokaal gebotteld water

Met meer dan 250 ambassadeurs maken we al heel wat impact: 1000 minder vrachtwagens per jaar, 60% minder handelingen, 28% lagere inkoopkosten en 3.000.000 liter schoon drinkwater!
Read More
Schoon drinkwater voor iedereen: MADE BLUE en Amref - Ethopië
27
nov

Schoon water: een zaak voor iedereen – Update november 2018

Inmiddels zijn er acht van de negen geplande uitbreidingen gerealiseerd. Van het resultaat profiteren 9.455 mensen. Tevens zijn er twee voorheen niet-functionele watertappunten gerepareerd.
Read More
Onderzoek MADE BLUE Nederlander betaalt 75% meer voor kraanwater voor het goede doel
26
nov

Onderzoek wijst uit: Nederlander betaalt tot 75% meer voor water met een goed verhaal

Onderzoek van het Gfk wijst uit dat 6 op de 10 Nederlanders positief verrast is door het serveren van water voor een goed doel in de horeca. En dat niet alleen – zij zijn zelfs bereid om tot €1,42 meer te betalen!
Read More
Donaties MADE BLUE: waar gaat het geld naartoe?
26
nov

Waar gaat het geld van MADE BLUE naartoe?

Komen de donaties aan MADE BLUE wel goed terecht? In deze blog laten wij zien hoe alle donaties worden besteed.
Read More
glasbak
15
nov

Waarom is lokaal bottelen van water met waterkoelers duurzaam?

Zelf je water bottelen door middel van een leidingwaterkoeler is een stuk duurzamer. Er komt immers geen transport aan te pas en het beperkt het glasafval.
Read More
Gekoeld kraanwater tappen
12
nov

Duurzaamheid in de horeca: beter voor de aarde en voor de portemonnee

Een horecaondernemer kan al heel eenvoudig verduurzamen. Een manier om dit te bereiken is het serveren van kraanwater.
Read More
bonnetjes
12
nov

Dit is waarom je zou moeten betalen voor kraanwater in de horeca

We gaan er vaak vanuit dat kraanwater de horecaondernemer niets kost. Dit is echt geen terechte conclusie.
Read More
Made Blue fles Kilimanjaro 0,7 liter
12
nov

De vraag naar kraanwater in de horeca groeit: hoe ga je ermee om?

De vraag naar kraanwater in Nederland groeit. Het Nederlandse kraanwater is immers het beste water van de wereld. Maar hoe ga je hier als horecaondernemer mee om zonder jezelf in de vingers te snijden?
Read More
Jamie Street - photo used bij MADE BLUE
10
nov

Wat is het verschil tussen bronwater en mineraalwater?

Tussen bron- en kraanwater zit eigenlijk niet zo veel verschil. Mineraalwater voldoet daarentegen wel aan wettelijke eisen. Qua gezondheid maakt het niet uit welk water je drinkt. Kraanwater is in ieder geval het meest duurzaam.
Read More
World Vision Kedougou MADE BLUE update
27
dec

Senegal Kedougou update december 2017

Het project is succesvol afgerond. Twee dorpen (inclusief twee scholen) zijn aangesloten op het nieuwe water netwerk in de Kedougou regio. Hierdoor hebben bijna 3,000 mensen toegang gekregen tot schoon drinkwater: 1,373 mensen in Ibel village en 1,549 mensen in Afia Dandémayo village. Daarnaast hebben 526 studenten toegang tot schoon drinkwater op school.
Read More
Schoon water een zaak voor iedereen - Amref en MADE BLUE
27
sep

Schoon water: een zaak voor iedereen – Update september 2017

Dit project is begin 2016 gestart. Inmiddels zijn diverse lokale WASH-teams opgericht die het project lokaal moeten uitrollen. Ook zijn 18 trainers getraind die op hun eigen school zullen functioneren als gezondheidscoordinatoren.
Read More
World Vision Kedougou MADE BLUE update
27
feb

Senegal Kedougou update februari 2017

Vijf dorpen in Kedougou en Salamate zijn voorgeselecteerd als mogelijke locaties voor het waterproject. Hydrogeologisch onderzoek wordt nu gestart.
Read More