This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Made Blue rolt de Blauwe Loper uit in Den Haag

Steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij onze missie. Dat levert een mooi wapenfeit op: in Den Haag doet nu een hele straat hotels mee aan ons Enjoy Water to Give Water programma. Daarmee hebben we een soort ‘Blauwe Loper’ uitgerold in onze Hofstad. Dat is zulk goed nieuws, dat we er zowel de krant als TV mee hebben gehaald.

Een straat vol hotels

Mercure Hotel Den Haag Central, Novotel Den Haag City Centre, Hotel Indigo the Hague – Palace Noordeinde, voco The Hague, an IHG hotel, Mövenpick Den Haag en Leonardo Den Haag Promenade. Deze prachtige hotels liggen allemaal op steenworp afstand van elkaar in onze mooie hofstad. Hun locatie is niet het enige wat ze gemeen hebben. Ze steunen ook allemaal Made Blue via ons Enjoy Water to Give Water programma.

Zo hebben we onder meer watertappunten in deze hotels geïnstalleerd, waardoor zij minder bronwater gaan verpakken en vervoeren. In hun restaurants gebruiken zij glazen flessen in plaats van plastic. Tot slot moedigen de hotels hun gasten aan om water te besparen op hun kamers.

Gasten doneren hun liters zelf

Genieten van een lange, warme douche op vakantie is verleidelijk, maar de kosten kunnen hierbij oplopen. Wij helpen hotels hun gasten erop te wijzen dat met kleine veranderingen veel impact gemaakt kan worden. Denk hierbij aan een minuut minder lang douchen, de waterbesparende spoelknop op het toilet te gebruiken en de wastafelkraan zoveel mogelijk uit te laten tijdens het tanden poetsen. Tel de vele kamers van een gemiddeld hotel hier bij elkaar op, en de bespaarde liters nemen al snel toe.

Deze liters doneert het deelnemende hotel aan Made Blue. Sterker nog: via een QR-code in de badkamer, kan de gast zelf bepalen welk van onze waterprojecten zij graag willen steunen.

We zijn trots om deel uit te maken van dit indrukwekkende ‘Den Haag rolt de blauwe loper uit’ initiatief, waarbij vooraanstaande hotels in Den Haag hun krachten bundelen om Made Blue te steunen. Samen geloven we dat we met elke liter water die we hier in Den Haag gebruiken, een positieve impact kunnen hebben op het leven van anderen elders. We kijken ernaar uit om onze inspanningen voort te zetten en te zien hoe deze samenwerking het verschil maakt.

Dimitri Kalaitzis, General Manager van Mövenpick Hotel The Hague

Screenshot van interview Machiel van Dooren met SBS6

GOED NIEUWS

Het AD vond net als wij de massale steun voor onze missie in Den Haag de moeite waard om aandacht aan te besteden, en schreef een artikel over ons. De SBS-show ‘GoedNieuws Vandaag’ volgde, en heeft zowel onze Machiel als General Manager van Novotel Den Haag City Centre, Vanessa van der Vaart, geïnterviewd over deze samenwerking voor hun uitzending op 8 november 2023.

In de toekomst hopen we deze samenwerking te versterken en nog meer positieve impact te creëren. Onze gasten hebben positief gereageerd en hier zijn we erg dankbaar voor omdat hun betrokkenheid essentieel is om dit waardevolle initiatief voort te zetten.

Jorik Heus, Operations Manager van Leonardo Den Haag Promenade

Made Blue en Novotel Den Haag

Jij kan ook bijdragen

Werk jij zelf bij een hotel en wil je samen met je gasten impact maken? Bekijk dan alle mogelijkheden van het Enjoy Water to Give Water programma en stuur ons een bericht.

Ga je zelf binnenkort op vakantie en verblijf je in een mooi hotel? Stap dan iets eerder uit die douche, draai de kraan dicht tijdens het tanden poetsen, en gebruik de kleinere knop om het toilet door te spoelen. Zo kom je met een nog fijner gevoel thuis van je vakantie.


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

Van water naar kunst

Kunstenaar Sarah Boris maakte een prachtig en uniek kunstwerk om onze samenwerking met Lore Group in het zonnetje te zetten.

Lees meer

Made Blue in het nieuws

Ter ere van onze 10e verjaardag hebben een aantal platforms ons geïnterviewd over onze prestaties en toekomstdromen. Bij deze een overzicht.

Lees meer