eEn liter VOOR EEN LITER

Bepaal de waterbesparing of het waterverbruik van je product, dienst of organisatie.
Zet die om in evenveel liters schoon drinkwater, tastbaar en gegarandeerd.
Dat kan alleen bij Made Blue in het programma Een liter voor een liter.

Hoe kun je ons inzetten?

Op producten

Zoals de waterbesparende Quooker Combi, de jeans van Kings of Indigo of de bieren van Bird Brewery.

BIJ DIENSTVERLENERS

Bijvoorbeeld bij projectbeplanter Ambius, de koffieautomaten van MAAS of de slimme kranen van CWS.

In de Hygiene industrie

Je vind ons op de innovatieve schoonmaakmachines van i-team en Tennant, maar ook bij schoonmaakbedrijven als Hago en Gom.

Onderweg

Zoals op de flesjes sportdrank van O2life, de duurzame flessen van Retulp of het water voor onderweg van Bottle Up.

ZIJ DOEN AL MEE

Hoe werkt het?

Wil je ambassadeur worden van schoon drinkwater?
Doorloop dan samen met ons deze vier stappen en wordt ambassadeur!
Wil je weten wat het kost om mee te doen? Gebruik dan onze rekentool.

Selecteer

Kies je product, dienst of specifieke klanten waarvan je het waterverbruik of juist de besparing wilt omzetten in schoon drinkwater.

Committeer

Meld je aan als ambassadeur van Made Blue en leg vast welke liters en dus welk bedrag je periodiek gaat doneren.

Doneer

Doneer aan de Made Blue foundation om die liters om te zetten in evenveel liters schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

Communiceer

Communiceer over je impact met beelden, teksten, films en bijvoorbeeld certificaten voor jou en je klanten. Wij helpen je graag.

Wat levert het op?

Echte impact

Voor elke 30 cent maken wij 1.000 liter water beschikbaar in projecten waarvan we zeker weten dat ze 10 jaar of langer blijven bestaan. Daar zijn we heel transparant over!

Tastbare bijdrage

Met een liter voor een liter maak je heel concreet welke impact je maakt en waar. Bovendien is het één op één gekoppeld aan jouw product, dienst of organisatie.

Maatwerk communicatie

Wij ondersteunen je om je bijdrage aan onze missie te communiceren. Bijvoorbeeld met certificaten, chequemomenten, projectupdates, fundraisers of maatwerk video’s.

Betrouwbare partner

Wij zijn een erkende stichting en al meer dan 400 bedrijven in Nederland en daarbuiten werken langdurig met ons samen aan schoon drinkwater voor iedereen.

Impact reizen

Tijdens onze impact reizen ervaar je samen met andere ondernemende ambassadeurs zelf hoe het is om te leven zonder toegang tot water en zie welke impact je maakt.

Certificaten

Na ontvangst van je donatie reiken wij een certificaat uit waarop duidelijk staat welke impact je maakt. Misschien nog wel leuker is dat we ook graag subcertificaten maken voor jouw klanten.

Vebego

Vebego, een van de grootste facilitaire dienstverleners, stond in 2014 aan de wieg van Made Blue. Inmiddels realiseerden verschillende Vebego dochters samen al 100 miljoen liter schoon drinkwater. Dat was natuurlijk een goede reden om een cheque te overhandigen zoals je kunt zien in deze video die wij voor Vebego maakten.

Zo maken we toch zichtbaar hoeveel water we besparen met onze innovatieve technieken én doen we iets terug voor de wereld.

Arion international

Erik Joosten, CEO van Arion International, ging in 2020 mee op onze impact reis naar Ethiopië. Daar maakten we deze video waarin hij vertelt waarom Arion ervoor heeft gekozen op per verpakking Swash te doneren. Swash is een washand voor in de zorg waarvoor geen water meer nodig is. Dat scheelt tijd en water!

MEER INFORMATIE

Vul dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veel gestelde vragen

Hoe maken jullie de liters in ontwikkelingslanden beschikbaar?
Wij investeren in waterprojecten van lokale partners met een bewezen trackrecord. Vooraf, tijdens en na afloop controleren we de werkzaamheden zodat we zeker weten dat we het aantal mensen bereiken dat is afgesproken. We betrekken altijd de lokale bevolking en overheid voor een blijvend effect. Lees meer over hoe we werken…
Hoe wordt die 30 cent per 1000 liter precies besteed?
Daar zijn we heel transparant over: 20 cent wordt direct gereserveerd voor investeringen in de waterprojecten. 10 cent gebruiken wij om te communiceren, innoveren en om onze impact verder te vergroten door bijvoorbeeld te investeren in nieuwe concepten. Lees hier alles over onze bestedingen…
Kan ik zelf bepalen hoeveel ik doneer?
Jazeker, je bepaalt zelf hoe liter je wilt doneren per product, dienst, organisatie, klant of periode. De enige eis die wij stellen is dat het transparant is voor de buitenwereld, goed uitlegbaar is en substantieel is. Wij denken graag met je mee en kunnen vaak ook voor je berekenen wat het waterverbruik is van een product (ook in de totale productieketen). Neem contact met ons op als je wilt sparren over de mogelijkheden.
Waarom moet ik minimaal 1.000.000 liter doneren om ambassadeur te worden?
Als ambassadeur doen we heel veel voor je en dat doen we graag! We werken lean & mean om de kosten zo laag mogelijk te houden. Zi hebben we bijvoorbeeld geen kantoor. Toch blijven er nog wat kosten die we moeten dekken en dat kan alleen als de bijdrage van onze ambassadeurs enige omvang heeft. Uiteraard kun je ook minder doneren, maar dan vragen we je om dat via onze site te doen. Uiteraard mag je delen dat je gedoneerd hebt, maar je ontvangt dan geen officieel certificaat.
Kan ik zien welke organisaties al meedoen?
Ja, daar zijn we heel transparant over. Je vindt een overzicht van al onze ambassadeurs, ook in alfabetische volgorde op deze pagina.
Mag ik het logo van Made Blue gebruiken?
Ambassadeurs van Made Blue mogen ons logo op producten zetten, graag zelfs, en gebruiken in interne en externe communicatie. Ambassadeur word je als je minimaal 1 miljoen liter per jaar doneert. We vragen wel altijd om even mee te kijken naar hoe je het logo gebruikt omdat we staan voor transparantie en maximale impact.