Volg ons ook op

Een liter voor een liter

Zet de waterbesparing of het waterverbruik van je product, dienst of organisatie om in evenveel liters schoon drinkwater, tastbaar en gegarandeerd.

Zo maken we de waterbesparing van ons product heel tastbaar voor de klant én doen we iets terug voor de wereld.

Ambassadeurs van Een liter voor een liter berekenen de waterbesparing of juist het waterverbruik van hun organisatie, product of dienst.

Ze doneren daarvoor aan de Made Blue Foundation en wij garanderen dat minimaal die zelfde liters beschikbaar komen in een van onze waterprojecten.

Zo vind je ons al op alle koffieautomaten van MAAS, op de kranen van Quooker en in de kantines van Eurest. De sportdranken van O2life zorgen voor 5 liter water per flesje en de schoonmaakmachines van Tennant en i-team global spiegelen hun waterbesparing. Ook diverse schoonmaakbedrijven doen mee, zoals Blankers Schoon.

Hoe werkt het?

In drie stappen
1

Selecteer

Selecteer een product, dienst, afdeling of klantengroep en wij berekenen samen de watervoetafdruk of juist de (potentiële) waterbesparing hiervan in liters.

Wat zijn de opties?
2

Doneer

We berekenen voor je welke donatie nodig is om die liters om te zetten in evenveel liters schoon drinkwater in landen met een permanent water tekort.

Wat kost het dan?
3

Communiceer

Wij helpen je graag om te communiceren over je impact met beelden, teksten, films en bijvoorbeeld certificaten voor jou en je klanten.

Voorbeelden?

Zij doen al mee

Als ambassadeur van Een liter voor een liter

Selecteer

Pas een liter voor een liter toe op je product, dienst, organisatie of specifieke klantengroep om zoveel mogelijk meerwaarde te creëren. In de video's hieronder zie je hoe anderen over ons communiceren op een tastbare manier, gekoppeld aan een product of dienst.

PRODUCTEN

Leg de nadruk op de waterbesparing van een specifiek product door een (zelfde) aantal liters schoon drinkwater eraan te koppelen.

ORGANISATIES

Spiegel het waterverbruik van je hele organisatie of van een specifieke afdeling of gebouw en wordt daarmee waterneutraal.

DIENSTEN

Koppel aan jouw specifieke dienst een aantal liters schoon drinkwater per keer dat die wordt ingezet door je klanten.

SPECIFIEKE KLANTEN

Kies de klanten waarvoor je het water wilt spiegelen dat is gekoppeld aan jouw product of dienst of biedt ze de kans om zelf daarvoor te kiezen.

Waarom meedoen?

Wat levert het op?

Echte Impact

Voor elke 30 cent maken wij gegarandeerd 1.000 liter water beschikbaar in projecten waarvan we zeker weten dat ze 10 jaar of langer blijven bestaan.

Hoe dan?

Tastbare bijdrage

Met een liter voor een liter maak je heel concreet welke impact je maakt en waar. Bovendien is het gekoppeld aan jouw product, dienst of organisatie.

Wat kost dat dan?

Betrouwbare partner

Al meer dan 300 bedrijven in Nederland en Europa werken langdurig samen met ons aan schoon drinkwater voor iedereen.

Wie doen al mee?

Hulp bij communicatie

Wij ondersteunen je om je bijdrage aan onze missie te communiceren. Daarin gaan we veel verder dan anderen, misschien wel te ver.

Voorbeelden?

MEEST GESTELDE VRAGEN

Staat je vraag er niet bij? Vul dan ons contactformulier in of bel ons op 070 89 19 492

  Hoe maken jullie de liters beschikbaar?

  En waar doen jullie dat?

  Klik om verder te lezen

  Wie doen er al mee?

  En hoe doneren zij?

  Klik om verder te lezen

  Wat kost het om mee te doen?

  En wat krijg ik ervoor terug?

  Klik om verder te lezen

  Hoe communiceren anderen hierover?

  En wat kan ik voor mijn klanten doen?

  Klik om verder te lezen

  • Compass Group

   “Compass Group heeft zich aangesloten bij Made Blue om een concrete bijdrage te leveren aan waterprojecten in landen waar schoon drinkwater geen vanzelfsprekendheid is. Wij spiegelen alle consumpties van bijna 1.000 restaurants met tweemaal zoveel consumpties schoon drinkwater.”
  • HMSHost

   “Onze gasten reizen de hele wereld over, ook naar landen waar veilig drinkwater bijna niet te vinden is. Wij vinden het belangrijk om onze gasten daar bewust van te maken. Daarom spiegelen we het waterverbruik van de productie en consumptie van alle onze dranken in de ruim 70 locaties op […]
  • Quooker

   Het gebruik van de Quooker COMBI kokend water kraan leidt tot veel waterbesparing. MADE BLUE zorgt daarom namens Quooker per verkocht COMBI reservoir een jaar lang voor 4200 liter schoon drinkwater in Ethiopië.
  785.000.000

  Mensen hebben nog altijd geen toegang tot schoon drinkwater. Zij missen daarmee de basis onder een gezond en productief bestaan.

  Veelal vrouwen en meisjes hebben een dagtaak aan het verzamelen van – vaak vervuild – water en kunnen niet werken of naar school.

  1.328

  Mensen sterven naar schatting per dag aan de gevolgen van vervuild water.

  Daarom maken wij water van water! Dat doen we op een ondernemende manier en zo transparant mogelijk.