This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

DOE MEE MET JE BEDRIJF

Compenseer het waterverbruik van je product, dienst of organisatie.
Of spiegel juist de waterbesparing met evenveel liters schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.
Dat kan in het programma Een liter voor een liter!

EEN LITER VOOR EEN LITER

Wil je ambassadeur worden van schoon drinkwater en een tastbaar en transparant verhaal kunnen vertellen?
Doorloop dan samen met ons deze vier stappen en word ambassadeur van de Made Blue Foundation!

selecteer icoon

Selecteer

Kies je product, dienst of specifieke klanten waarvan je het waterverbruik of juist de besparing wilt omzetten in schoon drinkwater.

committeer icoon

Committeer

Meld je aan als ambassadeur van Made Blue en leg vast welke liters en dus welk bedrag je periodiek gaat doneren.

doneer icoon

Doneer

Doneer aan de Made Blue foundation om die liters om te zetten in evenveel liters schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

communiceer icoon

Communiceer

Communiceer over je impact met beelden, teksten, films en bijvoorbeeld certificaten voor jou en je klanten. Wij helpen je graag.

Wil je weten wat het kost om mee te doen?
Gebruik dan onze rekentool en zie gelijk welke impact je kunt maken.

Dit zijn de mogelijkheden

Op je product

Zoals de waterbesparende Quooker Combi of de bieren van Bird Brewery.

Gekoppeld aan je dienst

Bijvoorbeeld bij projectbeplanter Ambius, de koffieautomaten van MAAS of de slimme kranen van CWS.

Voor je organisatie

Wil je het waterverbruik van je hele organisatie compenseren? Wij verzorgen een jaarlijks certificaat en helpen je proactief mee om het te communiceren.

Voor een klantengroep

Wil je water doneren namens een klant of klantengroep en cheque of subcertificaat uitreiken? Wij werken er graag aan mee.

In de Hygiene industrie

Je vind ons op de innovatieve schoonmaakmachines van i-team en Tennant, maar ook bij schoonmaakbedrijven als Vebego en Gom.

Op dranken

Zoals op de flesjes sportdrank van O2life, de duurzame flessen van Retulp of het water voor onderweg van Bottle Up.

ZIJ DOEN AL MEE

Wat levert het op?

Echte impact

Voor elke 33 cent maken wij 1.000 liter water beschikbaar in projecten waarvan we zeker weten dat ze 10 jaar of langer blijven bestaan.

Tastbare bijdrage

Met een liter voor een liter maak je heel concreet welke impact je maakt en waar, gekoppeld aan jouw product, dienst of organisatie.

Communicatie

Wij helpen je proactief om je impact te communiceren. Bijvoorbeeld met certificaten, chequemomenten, projectupdates of maatwerk video’s.

Erkenning

Wij zijn een erkende stichting en al meer dan 500 bedrijven werken langdurig met ons samen aan schoon drinkwater voor iedereen.

Impact reizen

Ervaar samen met andere ambassadeurs hoe het is om te leven zonder toegang tot water en zie welke impact je maakt.

Certificaten

Jaarlijks ontvang je een certificaat waarop staat welke impact je maakt. Ook kun je subcertificaten maken voor jouw klanten.

Wat kost het?

Daar zijn we heel open over: 33 cent is 1000 liter.
Als ambassadeur doneer je minimaal 1.000.000 liter per jaar, dat is dus een bijdrage van 330 euro.
Daarnaast vragen wij een ambassadeursbijdrage van 12,50 per maand om optimaal te kunnen ondersteunen in de communicatie.

Wil je liever eenmalig doneren met je bedrijf? Dat kan ook. Bekijk hier de mogelijkheden.

Wil je weten hoe dat precies werkt? Lees dan hier waarom we ook CO2 besparen en plastic voorkomen.

Vebego

Vebego, een van de grootste facilitaire dienstverleners, stond in 2014 aan de wieg van Made Blue. Inmiddels realiseerden verschillende Vebego dochters samen al 100 miljoen liter schoon drinkwater. Dat was natuurlijk een goede reden om een cheque te overhandigen zoals je kunt zien in deze video die wij voor Vebego maakten.

Zo maken we toch zichtbaar hoeveel water we besparen met onze innovatieve technieken én doen we iets terug voor de wereld.

Arion international

Erik Joosten, CEO van Arion International, ging in 2020 mee op onze impact reis naar Ethiopië. Daar maakten we deze video waarin hij vertelt waarom Arion ervoor heeft gekozen op per verpakking Swash te doneren. Swash is een washand voor in de zorg waarvoor geen water meer nodig is. Dat scheelt tijd en water!

CONTACT

Vul dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
Je kunt ook gelijk een online meeting plannen met een van onze collega’s.

Vul hier je gegevens in:(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veel gestelde vragen

Hoe maken jullie de liters in ontwikkelingslanden beschikbaar?
Wij investeren in waterprojecten van lokale partners met een bewezen trackrecord. Vooraf, tijdens en na afloop controleren we de werkzaamheden zodat we zeker weten dat we het aantal mensen bereiken dat is afgesproken. We betrekken altijd de lokale bevolking en overheid voor een blijvend effect. Lees meer over hoe we werken…
Hoe wordt die 33 cent per 1000 liter precies besteed?
Daar zijn we heel transparant over: 22 cent wordt direct gereserveerd voor investeringen in de waterprojecten. 11 cent gebruiken wij om te communiceren, innoveren en om onze impact verder te vergroten door bijvoorbeeld te investeren in nieuwe concepten. Lees hier alles over onze bestedingen…
Kan ik zelf bepalen hoeveel ik doneer?
Jazeker, je bepaalt zelf hoe liter je wilt doneren per product, dienst, organisatie, klant of periode. De enige eis die wij stellen is dat het transparant is voor de buitenwereld, goed uitlegbaar is en substantieel is. Wij denken graag met je mee en kunnen vaak ook voor je berekenen wat het waterverbruik is van een product (ook in de totale productieketen). Neem contact met ons op als je wilt sparren over de mogelijkheden.
Waarom moet ik minimaal 1.000.000 liter doneren om ambassadeur te worden?
Als ambassadeur doen we heel veel voor je en dat doen we graag! We werken lean & mean om de kosten zo laag mogelijk te houden. Zi hebben we bijvoorbeeld geen kantoor. Toch blijven er nog wat kosten die we moeten dekken en dat kan alleen als de bijdrage van onze ambassadeurs enige omvang heeft. Uiteraard kun je ook minder doneren, maar dan vragen we je om dat via onze site te doen. Uiteraard mag je delen dat je gedoneerd hebt, maar je ontvangt dan geen officieel certificaat.
Kan ik zien welke organisaties al meedoen?
Ja, daar zijn we heel transparant over. Je vindt een overzicht van al onze ambassadeurs, ook in alfabetische volgorde op deze pagina.
Mag ik het logo van Made Blue gebruiken?
Ambassadeurs van Made Blue mogen ons logo op producten zetten, graag zelfs, en gebruiken in interne en externe communicatie. Ambassadeur word je als je minimaal 1 miljoen liter per jaar doneert. We vragen wel altijd om even mee te kijken naar hoe je het logo gebruikt omdat we staan voor transparantie en maximale impact.