This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Doe mij maar vier bier en 300 liter water

Genoeg Gewaste! 013 Poppodium gaat samen met bezoeker voor een betere wereld en stapt over op hard cups en lokaal getapt kraanwater met de heldere boodschap van Made Blue.

300 liter water

Onder de noemer ‘Genoeg Gewaste’ zet 013 Poppodium grote stappen in het kader van duurzaamheid. Zo neemt het poppodium per direct afscheid van softcups en gebotteld water. Dankzij de samenwerking met Made Blue kunnen bezoekers voortaan bijdragen aan waterprojecten. Zo bestelt een bezoeker van 013 Poppodium niet één glas, maar 300 liter water.

013 Poppodium bezoekers kunnen geen flesjes water meer kopen. In plaats hiervan kan de bezoeker een gefilterd glas kraanwater – plat en bruis – uit één van de speciaal daarvoor aangelegde Made Blue tappunten kopen. De keuze voor kraanwater (het Tilburgse water werd in 2019 nog als lekkerste van Nederland bekroond), bespaart op onder andere transport en afval en vermindert zo de CO2-uitstoot

HARDCUPS

Naast de samenwerking met de Made Blue Foundation verruilt het poppodium de softcups voor hardcups. Hiermee wordt jaarlijks 27.860 kilo plastic bespaard. Een belangrijke stap met directe impact die, dankzij het statiegeldsysteem, een nóg groter effect zal sorteren. Bezoekers betalen voortaan €0.50 statiegeld voor hun beker. Dit bedrag kan men bij het inleveren van de hardcup terugkrijgen óf doneren aan een goed doel, te beginnen met het UN World Food Programme.

Zij kunnen dankzij iedere gedoneerde hardcup, elders in de wereld een schoolmaaltijd verzorgen. Schoolmaaltijden die broodnodige voeding bieden aan kinderen in ontwikkelingslanden en hen tegelijkertijd stimuleert naar school te gaan, net als schoon drinkwater.

“De eerste testen wezen uit dat ruim 90% van de bezoekers de hardcup doneert. Dat zegt veel over de bereidwilligheid die ontstaat als je bezoekers meeneemt in je overwegingen”, aldus Frens Frijns, directeur-bestuurder 013 Poppodium. 

Goed zorgen voor de mensen die we mogen ontvangen, staat bij 013 op de eerste plaats. En daar hoort voor ons ook bij: aandacht hebben voor de wereld om ons heen. Dat we nu onze ecologische voetafdruk verder verkleinen is fijn én noodzakelijk, maar dat vraagt ook iets van onze bezoekers. Dat we samen de kwaliteit verbeteren en tegelijkertijd zorgen voor een iets betere wereld, is geweldig en uniek in Nederland.

Frens Frijns, directeur-bestuurder 013 Poppodium

Doe mij maar vier bier en 300 liter water

Onder de noemer ‘Genoeg Gewaste’ rolt 013 de komende periode meer projecten uit in het kader van verduurzaming. Daarnaast zal er een documentaire verschijnen over de transitie die 013 zelf heeft doorgemaakt.

De bezoeker worden op diverse manieren meegenomen in de campagne, waaronder met deze korte video’s.

300 liter = 15 dagen

De impact van 300 liter schoon drinkwater is misschien groter dan je denkt. Volgens de norm van de Verenigde Naties is een minimum van 20 liter water per dag nodig om gezond te kunnen leven. 300 liter water is dus voldoende om een gezin een week lang te voorzien van veilig drinkwater. Dat is nog eens lekker drinken!

Waarom is gebrek aan schoon drinkwater een probleem

water voor iedereen

Wij hebben een missie: schoon drinkwater voor iedereen!
Jij kunt ons helpen, niet alleen door te doneren maar bijvoorbeeld ook door te shoppen.
Kijk maar eens wat jij kunt allemaal kunt doen om bij te dragen.


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

Twee Rotterdamse restaurants zorgen voor 55 miljoen liter water

Ze waren in 2017 een van de eerste restaurants die kozen voor lokaal gebotteld water met een bijdrage aan schoon drinkwater in ontwikkelingslanden: Héroine en De Matroos en Het Meisje. Samen zorgen…

Lees meer

Hoeveel water verbruik je per dag?

Hoeveel water gebruikt een gemiddeld huishouden op een dag, wat kost dat en hoe kun je daarop besparen? Wij zochten het voor je uit.

Lees meer

Het beste water voor de wereld op het strand van Kijkduin

Machiel van Dooren van Made Blue ging op het strand van Kijkduin in gesprek met drie strandtenten over de overstap van flessenwater naar lokaal gebotteld Made Blue Water.

Lees meer

Hoeveel water moet je drinken op een dag?

Hoeveel water zou je per dag moeten drinken om gezond te blijven? En kun je ook teveel water drinken? Made Blue zocht het voor je uit.

Lees meer