This website is not available in your standard browser language. Please select your preferred language here.

WaterKOELERS

Huur een waterkoeler bij Made Blue tegen kostprijs voor een vast laag bedrag per maand (aanschaffen kan ook).
Doneer 23 cent voor elke fles water die je tapt, dan zorg je voor 1000 keer zoveel schoon drinkwater.
Vertel je gasten en medewerkers met onze communicatiematerialen over de impact die je maakt.
Tap het beste water voor de wereld! Gekoeld, gefilterd, plat, bruisend of zelfs heet.

Tap gekoeld en bruisend water

Wil je gefilterd, plat en bruisend water tappen uit een waterkoeler?
We hebben een passende watermachine voor elke situatie:
voor kleine kantoren tot en met grote horecazaken,
van 15 tot en met 280 liter water per uur,
optioneel zelfs met mineralen, heet water en portion control.

TAFELMODEL waterkoeler

Een tafelmodel watermachine plaats je op een werkblad. Onder het werkblad sluit je de waterkoeler aan op een wasmachinekraan en plaats je het koolzuur en eventueel een filter.

Het voordeel van dit type is de opvallende verschijning en minder benodigde ruimte onder het werkblad. Zo tap je eenvoudig gekoeld en bruisend water zonder kastruimte te verliezen. Ook kun je gasten zelf laten tappen.

INBOUW waterkoeler met tapkraan

Een inbouw of onderbouw waterkoeler plaats je onder een werkblad. Op het werkblad sluit je een van onze vele taptorens aan of je sluit de koeler aan op twee vrije tapkranen. Zo tap je gemakkelijk gekoeld en bruisend water achter de bar of in je keuken.

Het voordeel van dit type is de ruime keuze uit taptorens en minder ruimtegebruik op het werkblad. Houd wel rekening met voldoende ruimte onder het werkblad, ook voor ventilatie.

VRIJSTAANDe waterkoelers

Vrijwel alle tafelmodellen hebben ook een bijpassende zuil om de koeler vrijstaand te kunnen plaatsen. In de zuil is dan ruimte voor het filter en de koolzuur.

Het voordeel hiervan is dat je geen ruimte op of onder het werkblad kwijt bent, en elke locatie in de nabijheid van water- en stroomaansluiting geschikt is.

Wat is er voor nodig?

De plaatsing van de waterkoeler nemen we graag voor je uit handen zodat je zeker weet dat je het beste bruiswater kunt tappen. In de video hiernaast zie je hoe dat werkt.

Wat je nodig hebt is een beschikbare wasmachinekraan op korte afstand, een stroomaansluiting en genoeg ruimte voor ventilatie. In onze plaatsingsvoorwaarden zie je per koeler de afmetingen.

Voor onderbouw waterkoelers moeten we ook door het werkblad boren en daar is soms toestemming van de verhuurder voor nodig.

FILTERS

Om altijd verzekerd te zijn van het beste water voor je gasten, je zaak én de wereld gebruiken wij actief kool waterfilters. Actief kool is een natuurlijk product dat middels adsorptie allerlei ongewenste stoffen aan zich bindt. Daarnaast heeft deze filter ook een deeltjesfilter met een filterfijnheid tot 0,2 micron. Eén micron is een duizendste deel van een millimeter.

Als bijkomende functie beschikt het filter over een kalk regulerende functie. De gezonde kalkmineralen blijven in het water maar afzetting van kalk aan het glaswerk en de waterkoeler wordt voorkomen. Het filter wordt tijdens elke onderhoudsbeurt vervangen, je hebt er dus geen omkijken naar.

HEB je AL EEN waterkoeler of nog een tap vrij?

Heb je al een watertap gekocht of gehuurd? Ook dan kun je ambassadeur worden.
Je betaalt dan niet voor de apparatuur maar doneert wel over de liters.
Eventueel schaf je ook ons glaswerk aan.

Heb je nog een tap vrij op de bar?
In veel gevallen kunnen wij de waterkoeler daarop aansluiten.
Zo bespaar je kosten en ruimte op de bar!

communicatie

We helpen je graag om aan je gasten en medewerkers te vertellen over de impact die je maakt.
Bijvoorbeeld met ons communicatiepakket en chequemomenten.

COMMUNICATIEpakket

Als ambassadeur van Made Blue ontvang je gratis en onbeperkt onze communicatiematerialen. Daarin vind je onze A6 boekjes, posters, flessenhangers (voor de horeca) en nog veel meer.

Ook vind je hierin een uitleg voor medewerkers, een eerste hulp bij storingen en tips bij het gebruik van het glaswerk. Alles is in het Nederlands én Engels..

Daarnaast zetten we onze ambassadeurs ook graag in het zonnetje op social media en helpen we je graag met de menukaart.

BIJPASSEND GLASWERK

Misschien nog belangrijker dan de communicatiematerialen zijn natuurlijk onze kenmerkende flessen en karaffen. Zij vertellen elke gast over de enorme impact die je maakt met het water.

Wil je het water tappen in ons kenmerkende glaswerk of zelfs je eigen tafelwater ontwerpen, kijk dan ook even op onze glaswerk pagina voor alle mogelijkheden en inspiratie.

Waarom meedoen?

Wij noemen ons water het beste water voor de wereld, voor je zaak, je gasten en je medewerkers.
Dat menen we ook echt. Want zelf water tappen uit een leidingwaterkoeler heeft veel voordelen:

Gemakkelijk

Geen gesjouw met emballage of naar de glasbak en geen overvolle koelingen.

Goede marge

In veel gevallen zijn we per fles goedkoper dan de bekende merken bronwater.

Groen

Zelf water tappen scheelt veel transport, afval, plastic en CO2-uitstoot.

Grootste impact

Ons water heeft de meeste impact van alle goede doelen waters.

’t Zusje

Restaurantketen ’t Zusje besloot om met al haar vestigingen ambassadeur te worden van Made Blue. Elke locatie serveert nu lokaal gefilterd, gekoeld en bruisend water in onze kenmerkende flessen die altijd goed zijn voor 1.000 keer zoveel schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Zo is elk restaurant nu elke dag goed voor 10 jaar lang schoon drinkwater voor 1 gezin in een land met een permanent water tekort.

Nu hebben we ons eigen tafelwater met een bijzondere boodschap waar gasten graag voor betalen.

BEACHCLUB BIRDS

Bas van den Brink van Beachclub Birds vertelt over hoe hij en Justine altijd droomden van een strandtent en hoe hun eerste seizoen is gegaan. Samen met ons realiseerden ze dat seizoen ruim 5 miljoen liter schoon drinkwater. Dat is voldoende om 137 gezinnen een jaar lang toegang geven tot schoon drinkwater. Proficiat met een mooi eerste seizoen!

Wat kost het?

Bij Made Blue huur je een waterkoeler tegen kostprijs omdat we werken zonder winstoogmerk.
Liever kopen? Geen probleem en eveneens tegen kostprijs. 
Onze waterkoelers zijn altijd inclusief:

Jaarlijks onderhoud
Service en vervangende onderdelen
Alle aansluitmaterialen voor water en koolzuur
Communicatiepakket

Horeca VANAF 60 euro

Als je een waterkoeler huurt tap je vanaf 60 euro per maand het beste water voor de wereld: gefilterd, plat en bruisend. Wij plaatsen de machine gratis voor je en jij sluit gemakkelijk zelf je horeca koolzuurfles aan op het koolzuurventiel.

Je doneert daarnaast 23 cent per 0,7 liter fles die je serveert (33 cent per liter) op basis van een maandgemiddelde. Samen zorgen we dan met elke fles voor 1.000 keer zoveel schoon drinkwater elders op aarde. Dat is dus 21 euro per maand als je gemiddeld 100 flessen serveert.

Huur je een waterkoeler en moet je verplicht sluiten? Dan pauzeert je maandelijkse bijdrage automatisch.

KANTOOR VANAF 40 euro

Een waterkoeler om op kantoor te genieten van (gefilterd) plat water huur je al vanaf 40 euro per maand. Liever kopen, of ook bruisend en zelfs heet water? Geen probleem en ook tegen kostprijs.

Onze waterkoelers op kantoor zijn gemakkelijk zelf aan te sluiten maar als je wilt verzorgen wij de installatie voor je.

Je doneert minimaal 1.000.000 liter per waterkoeler: met een donatie van €5 per maand over 60 maanden is dat een feit, maar misschien mogen we samen meer impact maken?

Wil je een advies voor jouw locatie, een kostprijsberekening voor één of meer watertaps, glaswerk (op maat),
oplossingen voor water to-go of meer informatie over hoe wij werken aan ‘het beste water voor de wereld’?
Neem dan contact met ons op.

Betalen voor kraanwater?

Willen gasten in de horeca wel betalen voor kraanwater?
Wij hebben daar onafhankelijk onderzoek naar laten doen.
Wat blijkt: de gast is bereid tot 75% extra te betalen voor water
met een heldere boodschap!

MEER INFORMATIE

Vul dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veel gestelde vragen

Hoe maken jullie de liters in ontwikkelingslanden beschikbaar?
Wij investeren in waterprojecten van lokale partners met een bewezen trackrecord. Vooraf, tijdens en na afloop controleren we de werkzaamheden zodat we zeker weten dat we het aantal mensen bereiken dat is afgesproken. We betrekken altijd de lokale bevolking en overheid voor een blijvend effect. Lees meer over hoe we werken…
Hoe wordt die 33 cent per 1000 liter precies besteed?
Daar zijn we heel transparant over: 22 cent wordt direct gereserveerd voor investeringen in de waterprojecten. 11 cent gebruiken wij om te communiceren, innoveren en om onze impact verder te vergroten door bijvoorbeeld te investeren in nieuwe concepten. Lees hier alles over onze bestedingen…
Hoe bepaal ik hoeveel ik per maand moet doneren?
Voor kantoormachines geldt dat ze per machine minimaal 1.000.000 liter water moeten opleveren, naar keuze over de looptijd van het contract (bij een vast contract) of per jaar (zonder contract). Voor de horeca berekenen we eerst samen hoeveel water er gemiddeld geserveerd wordt per maand en gaan we uit van dat gemiddelde voor de donatie. Per jaar kunnen we dat uiteraard samen ijken zodat je nooit teveel of te weinig doneert. Mocht je net een nieuwe zaak openen dan heb je nog geen gemiddelde en kunnen we in het begin ook per kwartaal de liters opvragen.
Waarom werken jullie tegen kostprijs?
Wij hebben geen winstoogmerk en we hoeven dus niet te verdienen aan de apparatuur die we verhuren of verkopen. Voor ons zijn ze een middel om zoveel mogelijk fondsen te werven voor schoon drinkwater. Door tegen kostprijs te werken, hopen we zelfs inclusief de donatie concurrerend te zijn terwijl we veel meer waarde toevoegen dan andere aanbieders.
Waarom moet ik minimaal 3 jaar doneren als ik de waterkoeler wil kopen in plaats van huren?
Dat doen we omdat de waterkoelers voor ons een middel zijn om donaties te verzamelen voor schoon drinkwater. We verdienen niets aan de verkoop van de koeler want die bieden we tegen kostprijs aan. Om toch onze missie te bereiken moeten we dus zeker zijn van genoeg donaties per waterkoeler.
Kan ik ook doneren als ik een waterkoeler van een andere aanbieder gebruik?
Ja dat kan zeker! Je ontvangt dan van ons geen waterkoeler maar wel een communicatiepakket en desgewenst ook glaswerk. Je mag jezelf ook ambassadeur van Made Blue noemen en over ons vertellen.