This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Waarom water spiegelen of compenseren

Waarom water spiegelen of compenseren

Wij bieden je de mogelijkheid om het waterverbruik of juist de waterbesparing van jouw product, dienst of organisatie om te zetten in evenveel liters schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Wij noemen dat spiegelen en niet compenseren. Lees hieronder waarom.

Spiegelen, niet compenseren

Wij kiezen bewust niet voor de term watercompensatie. Er is zijn namelijk een paar verschillen met CO2-compensatie. Bij CO2 stoot je op de ene plek CO2 uit en compenseer je dat door elders CO2 te reduceren. Dat gebeurt uiteindelijk in dezelfde atmosfeer en dus kom je netto op nul uit.

Met water werkt dat anders. Als je hier minder water verbruikt, komt het niet vanzelf beschikbaar op andere plekken op aarde en vice versa. Je moet er dus bewust voor kiezen dat water elders beschikbaar te maken.

Daarnaast vinden wij compenseren ook een beetje klinken als boete doen voor iets slechts terwijl een bijdrage aan schoon drinkwater altijd goed is en nog mooier als die gekoppeld is aan waterbesparing.

Waarom zou je spiegelen

Maar waarom zou je er dan voor kiezen om je waterverbruik of besparing om te zetten in evenveel schoon drinkwater?

Wij kunnen daar 771.000.000 redenen voor bedenken! Zoveel mensen hebben namelijk nog altijd geen toegang tot schoon drinkwater.

Zij hebben een dagtaak aan het halen van water waardoor ze niet naar school kunnen of kunnen werken. Het water is vaak nog vervuild ook, met vele ziektes als gevolg.

Zo vertalen we een technisch verhaal naar een heel tastbare bijdrage aan een betere wereld. Daar hebben onze klanten wel oren naar.

Made Blue ambassadeur

Tastbare impact

Door je water te spiegelen, lever je een heel tastbare bijdrage aan een wereldprobleem. Dat is heel iets anders dan geld geven aan een bekend goed doel waarvan je niet precies weet wat ze ermee gaan doen.

Elke 30 cent levert 1000 liter schoon drinkwater op en dat maken we heel tastbaar met certificaten, cheques en veel meer.

Die 1000 liter levert een jaar lang water op voor een kind op school, maar ook een flinke CO2-besparing en het voorkomt plastic en de kap van bomen.

30 CENT

donatie

= 1.000 liter

drinkwater in ontwikkelingslanden

+ 7 kg

vermeden CO2-uitstoot

& 500

plastic flessen of zakken voorkomen

Ook Financieel aantrekkelijk

Naast de enorm impact die je maakt met het spiegelen van het water, is het vaak ook financieel aantrekkelijk. Als je water bespaart dan scheelt elke 1000 liter, ofwel kuub, water al snel € 1,50 in Nederland.

Het spiegelen van diezelfde waterbesparing kost maar 30 cent, die heb je dus al vijf keer terugverdiend.

Met onze rekentool kun je zelf uitrekenen wat het kost om je waterverbruik of waterbesparing te spiegelen.

Een liter voor een liter

In ons programma Een liter voor een liter bieden we je de mogelijkheid om het waterverbruik – of juist de waterbesparing – van je product, dienst of organisatie te spiegelen.

We rekenen samen het verbruik of de besparing uit en bepalen welke donatie nodig is om evenveel liters schoon drinkwater te realiseren in ontwikkelingslanden, gegarandeerd en gecertificeerd.


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

i-did laat de impact van textiel zien via MADE BLUE

i-did geeft afgedragen textiel een tweede leven, daarmee wordt veel water bespaard dat via Made Blue wordt omgezet in schoon drinkwater.

Lees meer

De hygiëne oplossingen van onze ambassadeurs

Corona leidt ook tot veel innovaties op het vlak van hygiëne, zo ook bij onze ambassadeurs. We zetten de voorbeelden op een rij.

Lees meer