This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

WASH & Learn: ook de jongens worden betrokken

Ons project WASH & Learn in Oeganda gaat ver. Zover zelfs dat ook de jongens worden betrokken bij het maken van maandverband zodat ze snappen hoe belangrijk dat is voor hun klasgenootjes.

Verschoonruimte

In deze korte video zie je hoe WASH & Learn te werk gaat op een school in Oeganda. Niet alleen zie je hoe de watervoorzieningen met toiletten eruit zien, maar ook hoe de hele klas wordt betrokken.

Zo zorgen ze er samen voor de meisjes naar school blijven komen. Dat voorkomt veel kindhuwelijken en geeft meisjes eindelijk perspectief in hun leven door zoiets simpels als maandverband en een verschoonruimte.

WASH & Learn

In dit vervolg op de water vending machines staan innovatie en meisjes centraal om toegang tot schoon drinkwater te realiseren. In deze nieuwe fase breiden we uit naar Oeganda om ook daar gemeenschappen te voorzien van water.

Dat betekent echter niet dat we precies dezelfde aanpak en techniek kunnen kiezen. We moeten per locatie bekijken hoe we te werk gaan. Zo zijn we ook uitgekomen op wat we hier concreet gaan doen: 15 nieuwe waterpunten realiseren, 3 oude rehabiliteren, 19 regenwater opvangtanks en 15 handwaspunten.


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

Op bezoek in Oeganda

In Oktober 2023 zijn we met een groep ambassadeurs afgereisd naar het gebied rondom Fort Portal in Oeganda. Daar hebben we met eigen ogen het resultaat van het harde werk van de lokale ondernemers…

Lees meer

WASH & Learn update mei 2023

Ons project WASH & Learn in Oeganda moet aan het eind van dit jaar afgerond zijn. Tijd dus om te checken of we goed op schema zitten.

Lees meer