This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Vietnam update: Op TV En uitbreiding

Vietnam update:
Op TV en uitbreiding

In Vietnam mochten we recent de officiële opening van de watervoorziening vieren en dat haalde tot onze verrassing zelfs de landelijke TV. Nog een verrassing was dat er budget over was en daarom gaan we uitbreiden.

OFficiële opening

Het watersysteem in Ba Thuoc is recent officieel geopend zoals je ziet op de foto. Daarop zie je ook de grote zuiveringstank op de achtergrond. In het gebouw aan de linkerkant zijn diverse pompen gehuisvest.

In totaal is 18,2 km waterleiding aangelegd en daarmee bereiken we naast 6 dorpen ook 3 scholen en 1 ziekenhuis. Dat is belangrijk omdat we via de openbare gebouwen meer mensen bereiken dan gepland.

De uitgebreide bewustwordingscampagne heeft veel mensen de ogen doen openen. Vaak wisten ze niet dat het gevaarlijk was om het water te gebruiken waar ze eerst op aangewezen waren.

Landelijke TV

Tot onze grote verrassing maakte een nieuwszender in Vietnam een reportage van de opening van de watervoorziening in Ba Thuoc. In de video zie je duidelijk hoe omvangrijk het watersysteem is met een capaciteit van 600 m3 per dag.

Uitdaging

We willen in dit project zoveel mogelijk mensen een aansluiting op het waternetwerk bieden op huishoudniveau. Door COVID-19 zijn er echter best wat gezinnen die nu minder of geen inkomen hebben.

Van de beoogde 600 huishoud aansluitingen zijn hierdoor pas ruim 100 aangesloten. Wel hebben zich heel veel meer huishoudens aangemeld. In de komende maanden gaat blijken of dit aantal alsnog flink omhoog kan.

Uitbreiding

Naast de verrassende videoreportage was er nog een verrassing van het projectteam: door goede onderhandelingen en een gunstige dollarkoers is er budget overgebleven. Dat budget kan worden ingezet voor een uitbreiding van het project en dat doen we op twee manieren.

We sluiten nog twee dorpjes aan op het netwerk waardoor we meer mensen kunnen bereiken en we gaan de aansluitingen subsidiëren voor huishoudens die de startkosten nu niet kunnen betalen.

Al met al bereiken we hiermee hopelijk veel meer mensen dan gepland en kunnen alle huishoudens binnen het netwerk meeprofiteren.

Schoon drinkwater voor minderheden

In oktober 2019 hebben wij dit project samen met World Vision Vietnam opgestart. Het focust zich op de gemeente Dien Quang in het disctrict Ba Thuoc. Deze gemeente wordt vooral bewoond door de Muong – een minderheidsgroep in Vietnam – die door de overheid niet als prioriteit wordt gezien.

Het project loopt van oktober 2019 tot maart 2021 en heeft als doelstelling om 3.572 mensen te voorzien van schoon drinkwater en daarmee hun gezondheid en kwaliteit van leven te bevorderen.


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

Vietnam: Virtual visit als afronding (VIDEO)

Ons project in Vietnam is recent afgerond maar helaas konden we het niet zelf bezoeken. In plaats daarvan werden we uitgenodigd voor een virtual visit.

Lees meer

Vietnam update: constructie gestart

In ons project in Vietnam stond het opstarten van de constructiewerkzaamheden de afgelopen maanden centraal en er wordt inmiddels gebouwd!

Lees meer