This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Water besparen in je hotel

(Warm) water is voor hotels de op een na grootste energiegebruiker en dat is een flinke kostenpost met de huidige gasprijzen.
Wat nou als je gasten op een mooie manier zover kunt krijgen om iets korter te douchen en minder water te gebruiken?

Wij helpen je met:

Enorme kostenpost

Genieten van water op de hotelkamer is voor ons vanzelfsprekend, maar kosteloos is het allerminst. Gasten genieten gemiddeld maar liefst 7,5 minuten van een douche op een hotelkamer. Daarbij komt dan nog het water uit de kraan bij de wastafel en spoelen van het toilet.

Met de huidige prijzen voor water en stroom lopen de kosten op tot meer dan een euro per gast per nacht. Voor een hotel met 200 kamers is dan al snel meer dan 50.000 euro per jaar.

THE GIFT OF WATER

Wij laten je gemiddeld 100 liter water per hotelovernachting besparen door de gast hier op een mooie manier bij te betrekken. Jouw gast mag deze liters vervolgens doneren aan een waterproject naar keuze. Zo zorgt elke overnachting voor een hele dag schoon drinkwater voor een gezin in bijvoorbeeld Uganda of Bangladesh.

Wij hebben berekend dat een gast slechts 15 seconden korter moet douchen om een donatie van 5 cent per overnachting terug te verdienen. (Dat is 3% korter bij een gemiddeld douchebeurt van 7,5 minuten.) Elke extra seconde of waterbesparende techniek levert dus direct veel geld op. Bereken hieronder hoeveel het voor jou kan opleveren.

Bereken direct je besparing

Water besparen klinkt misschien als iets waar je weinig grip op hebt. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Gasten die 15 seconden korter douchen, maken de donatie voor 100 liter water al goed. Elke extra seconde of waterbesparende techniek levert dus direct veel geld op. Bereken hoeveel het voor jou kan opleveren.

Interactie met de gast

Onze gratis communicatiematerialen zoals stickers, deurhangers of handdoeken kaartjes vragen de gast om de bespaarde 100 liter namens jou te doneren aan een water project naar keuze. Wil je liever je eigen communicatie vormgeven? Wij helpen je natuurlijk graag met teksten, beelden en voorbeelden.

Zo wordt het de gast duidelijk dat jouw hotel bewust omgaat met water en wordt die subtiel geprikkeld om daaraan mee te werken. Ook geven we de gast tips over wat die kan doen om te helpen.

Hotel verduurzamen

Met enkele waterbesparende technieken die niet leiden tot minder comfort kun je nog meer wat water besparen op de hotelkamer. De investering verdient zich razendsnel terug. Veel van onze ambassadeurs kunnen je hierbij helpen.

Wil je je hotel duurzamer maken? Met dit programma bespaar je water en energie. Zo geef je invulling aan duurzame keurmerken zoals Green Globe, Green Key, het EKO Keurmerk en maak je kans op een Gaia Green Award.

Maak je verhaal compleet door het serveren van lokaal gebotteld water en met herbruikbare flessen op de hotelkamer. Mogen wij je helpen?

Made Blue en Novotel Den Haag

Committeer

Meld je aan als ambassadeur van Made Blue op basis van het aantal kamers en bezettingsgraad.

icoon communiceer hotel

Communiceer

Ontwerp samen met ons bijpassende communicatiemateriaal voor op de kamers en in de rest van het hotel.

doneer icoon

Doneer

Doneer aan de Made Blue foundation om per overnachting 100 liter schoon drinkwater te realiseren.

Certificeer

Ontvang jaarlijks een impact report en certificaat plus eventueel subcertificaten voor grote klanten.

Zij doen al mee

Water op de hotelkamer

Water op de hotelkamer hoort erbij maar zorgt wel voor veel afval en door statiegeld zijn PET-flesjes duur geworden.
Wij hebben het perfecte alternatief: een herbruikbare, duurzame waterfles die gasten zelf kunnen vullen in de lobby.

De Bottle Made Blue

Een herbruikbare waterfles van onverwoestbaar Tritan: keihard, glashelder en onbreekbaar. De fles is BPA-vrij, in Nederland gemaakt, recyclebaar en vaatwasserbestendig.

Niet eerder was een herbruikbare waterfles van deze kwaliteit zo voordelig én geheel te personaliseren: beschikbaar vanaf €1,50 per stuk.

En het belangrijkste: elke fles zorgt voor 500 liter schoon drinkwater in onze waterprojecten! Ook wordt ten minste 3,5kg CO2 uitstoot bespaard en ruim 4 kilo plastic afval vermeden. Lees hier hoe dat zit…

tappunt voor gasten

Laat je gasten zelf hun fles vullen met gefilterd (en gekoeld) kraanwater, dat is wel zo duurzaam! Het scheelt je ook een hoop werk en je hebt er een mooi communicatiepunt bij, zoals dit voorbeeld van Novotel Amsterdam Schiphol Airport.

Een watertappunt is tegen kostprijs beschikbaar, of komt in bruikleen inclusief onderhoud en service. In combinatie met inzet van de Bottle Made Blue zijn wij onder voorwaarden zelfs in staat het tappunt zelfs gratis aan te bieden.

Gebotteld water

Misschien wil je liever voorverpakt water op de hotelkamer zetten? Ook daarvoor hebben we diverse voordelige oplossingen, maar altijd met een sterke boodschap: 100 liter water per verpakking.

We kunnen leveren uit voorraad of via de groothandel, maar in bepaalde aantallen ook met een eigen ontwerp. We denken graag met je mee.

Made Blue biedt ons een totaalpakket om slim met water in het hotel om te gaan, zowel op de kamer als in het restaurant. De business case was snel gemaakt.

Waarom meedoen?

Meer dan 500 bedrijven zijn ambassadeur van Made Blue en doneren voor schoon drinkwater, waaronder meer dan 350 restaurants.
Zij kiezen voor Made Blue omdat wij een tastbare bijdrage aan een betere wereld kunnen garanderen.
Dat doen we altijd op een ondernemende manier die rendeert.

Mövenpick

In deze video van Horeca Nederland TV laat Mövenpick Hotel zien hoe ze al jaren werken aan duurzaamheid samen met Blycolin en Made Blue.

The Student Hotel

The Student Hotel serveert in al haar vestigingen lokaal gebotteld water van Made Blue. In deze video legt Impact Manager Amber Westerborg uit waarom.

771.000.000

Zoveel mensen hebben nog altijd geen toegang tot schoon drinkwater. Zij hebben een dagtaak aan het halen van water. Water dat vaak nog vervuild is ook, met veel ziektes en kindersterfte als gevolg. Daar willen we wat aan doen, maar dan altijd op een manier die voor iedereen duurzaam werkt. Help jij mee?

Water serveren

In je restaurant of bij evenementen serveer je misschien nog bronwater. Dat kan een stuk duurzamer!
Tap lokaal gekoeld en bruisend water uit een waterkoeler in je eigen stijlvolle waterflessen.
Zo heb je je eigen tafelwater, bespaar je kosten en doneer je schoon drinkwater.

Waterkoelers en glaswerk

Bij Made Blue koop of huur je een waterkoeler tegen kostprijs. We sluiten die voor je aan op de waterleiding en vanaf dat moment tap je lokaal, gekoeld en bruisend water.

Kies voor een eigen ontwerp glaswerk en realiseer zo je eigen tafelwater. Voeg desgewenst onze flessenhangers toe voor meer communicatie.

Gasten zijn unaniem enthousiast over de kwaliteit van het water en over het verhaal op de fles.

MEER INFORMATIE

Vul dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zij kunnen je helpen besparen

Vele bedrijven zijn al ambassadeur van schoon drinkwater en kunnen je helpen om water te besparen in je hotel.
We geven hieronder een paar voorbeeld en brengen je graag met ze in contact.

VebegO

Dit familiebedrijf herbergt meerdere schoonmaak-bedrijven. Door innovatieve technieken besparen die veel water en dat zetten ze om in drinkwater.

Sparcio

De waterbesparende technieken van Sparcio zorgen ervoor dat water besparen vanzelf gaat zonder comfort in te leveren.

CleaR CIRCLE

Met een verpakking die steeds kan worden hergebruikt bespaart Clear Circle veel afval en energie bij de productie van schoonmaakmiddelen.

Blycolin

Blycolin levert en reinigt textiel voor de horeca op een steeds duurzamere manier. Het resterende waterverbruik doneert Blycolin aan Made Blue.

CWS

CWS, bekend van de handdoekenrollen, levert met de Smartwash van Smixin een waterbesparende kraan en desinfectie ineen.

I-team

De innovatieve schoonmaakmachines van i-team besparen veel water en geven dat water aan onze projecten.

Niebla

De waterbesparende douchekoppen van Niebla zorgen voor maar liefst 5 liter waterbesparing per minuut én voor 5000 liter schoon drinkwater.

Conservation Labs

Conservation Labs ontwikkelde de H2know waarmee je op afstand gemakkelijk het waterverbruik kunt meten en zo kunt zien waar bespaart kan worden.