This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Waarom het beste water voor de wereld

Het beste water voor de wereld

Bij Made Blue noemen we onze wateroplossingen letterlijk ‘het beste water voor de wereld’.
Dat klinkt misschien onbescheiden, maar we menen het echt.
Onze oplossingen zijn niet alleen heel duurzaam, ze hebben ook enorme impact.
Waarom? Dat leggen we hieronder uit.

GEEN TRANSPORT en afval

Met Made Blue kies je voor een waterkoeler aangesloten op de leiding in plaats van bronwater. Daaruit tap je altijd vers gekoeld water, in de meeste gevallen gefilterd en bruisend als je wilt.

Wij bieden oplossingen voor de horeca en voor op het werk, maar ook onze herbruikbare waterflessen voor onderweg besparen veel afval.

Dat is een stuk duurzamer dan bronwater want er is geen wegwerpverpakking en transport voor nodig.

Er bestaat een product dat we gratis en onbeperkt thuis kunnen krijgen, maar toch voor het tweeduizendvoudige van de prijs in de supermarkt willen kopen: water in een fles.

Teun van de Keuken op 24Kitchen

IMPACT

Maar dat is niet eens het belangrijkste: Made Blue Water zorgt ervoor dat er duizend keer zoveel schoon water beschikbaar komt in ontwikkelingslanden. Dat klinkt indrukwekkend en dat is precies wat het is. 

Met elke getapte liter Made Blue Water komt er duizend liter schoon water elders op de planeet beschikbaar. zo hoeven met name vrouwen en kinderen niet meer gemiddeld 6 kilometer per dag te lopen voor water dat vaak niet eens schoon is.

Elke liter Made Blue-water die we genieten geeft zo een schooljaar lang toegang tot schoon water en hygiëne voor een kind op school.

CO2 besparing

Wanneer mensen aangewezen zijn op vervuild water zullen ze dat koken voor gebruik, vaak op open vuur, met name in afgelegen gebieden. Door schoon drinkwater beschikbaar te maken, hoeft dat niet meer en wordt er dus veel minder hout of kolen gestookt en dat scheelt veel CO2-uitstoot en schadelijke rook.

Het IRC becijferde bijvoorbeeld dat een ceramisch waterfilter zorgt voor 1,03 ton CO2 per jaar per filter. Conservatief gerekend met 10 gebruikers per filter en het VN-cijfer dat 1 persoon minimaal 20 liter water per dag nodig heeft, is het filter goed voor 73.000 liter per jaar. Dat betekent dat 1 miljoen liter schoon drinkwater op het platteland zorgt voor een CO2 besparing van 13,74 ton. De helft van onze projecten is op het platteland.

BOMEN BEHOUDEN

Een boom moet een jaar lang groeien voor het vastleggen van 20kg. Volgens onze eerdere berekening legt 1.000 liter water 7kg CO2 vast. Daarmee zou je kunnen zeggen dat het ook 1/3 boom behoudt.

Maar niet in alle gevallen wordt hout(skool) gebruikt als brandstof voor het koken van water: dat kan eveneens biomassa zijn of een andere (carbon) brandstof. Daarom rekenen wij met een factor van 50%. Daarmee staat 1.000 liter water tot 0,15 bomen behouden.

Anders gerekend is er een donatie nodig van 6.666,67 liter nodig om een boom te beschermen, ofwel €2,00. Wist je dat dat een stuk goedkoper is dan bomen behouden als vorm van CO2-compensatie?

1.000 liter

drinkwater in ontwikkelingslanden

+ 7 kg

vermeden CO2-uitstoot

+ 500

plastic flessen of zakken voorkomen

0,15 Bomen

behouden

plastic

Onze waterprojecten besparen ook veel plastic in ontwikkelingslanden. Dat komt doordat mensen zonder toegang tot veilig drinkwater vaak water kopen in plastic zakken of wegwerpflessen, met name in stedelijk gebied.

Dat plastic belandt in veel gevallen na gebruik op straat en in rivieren om uiteindeljk onderdeel te worden van de plastic soup. Een watervoorziening in een sloppenwijk zorgt ervoor dat mensen gaan werken met jerrycans en geen plastic meer hoeven te gooien.

Elke liter schoon drinkwater voorkomt dus een plastic wegwerpfles of een zak. Ongeveer de helft van onze projecten richt zich op stedelijk gebied dus wij rekenen met 1000 liter = 500 stuks plastic.

het duurste water?

Je zou denken dat dit hoge kosten met zich meebrengt. In tegendeel: een donatie van € 0,30 verandert elke liter water in Made Blue Water.

Met alle mogelijkheden voor filtratie, koeling, carbonisatie en mineralisatie, is het echt niet meer nodig om bronwater of mineraalwater uit de fabriek te kopen. Wij hebben een voordelige oplossing voor iedere situatie.

Zullen we bespreken hoe jij het beste water voor de wereld kunt tappen?

Het beste water voor jou

Zo noemen wij onze wateroplossingen het beste water voor de wereld.
Ze kunnen ook het beste water zijn voor jou, je gasten en je medewerkers.
Wij hebben oplossingen voor de horeca, kantoor en onderweg.


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

60% minder handelingen met een waterkoeler

Zet je een leidingwaterkoeler in om zelf water te tappen in de horeca dan scheelt dat een hoop transport en gesjouw, maar ook veel tijd: 60% volgens onze ambassadeurs.

Lees meer

Hoe zet je water op de menukaart?

Mensen drinken steeds meer water, ook met een smaakje. Maar hoe zet je het dan aantrekkelijk en met genoeg marge op de menukaart?

Lees meer