This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

MAAS realiseerde al meer dan 350 miljoen liter schoon drinkwater

MAAS realiseerde al meer dan 350 miljoen liter schoon drinkwater

MAAS is sinds 2015 trotse partner van Made Blue en realiseert schoon drinkwater in ontwikkelingslanden met ‘ Een liter voor een liter’. Voor elke liter koffie, thee of water die gezet wordt uit de koffiemachines bij klanten van MAAS, doneren zij een liter schoon drinkwater. Zo draagt een medewerker met iedere consumptie direct bij aan investeringen in drinkwaterprojecten.

In totaal leverde dat al meer dan 350 miljoen liter schoon drinkwater op in landen waar ook veel koffie en thee vandaan komt en daarmee heeft MAAS en enorme impact op de levens van bijna 5000 mensen.

Een perfect match

MAAS is natuurlijk bekend van de koffieautomaten die je in heel Nederland tegenkomt. Minder bekend is misschien dat MAAS ook een heel uitgebreid duurzaamheidsprogramma heeft. Een van de onderdelen daarvan is dat koffie in Ethiopië lokaal wordt gebrand waardoor de maximale economische waarde in Ethiopië blijft.

Dat past helemaal bij de filosofie van de Made Blue Foundation. In de waterprojecten werken wij altijd intensief samen met de lokale gemeenschappen. Zo leren we ze om zelf watervoorzieningen te beheren en te sparen voor onderhoud, vaak op een ondernemende manier, zoals bij de water automaten van Said.

Maas

Water NIET VANZELFSPREKEND

Waar het voor ons bijna normaal is om op elk kantoor de heerlijkste koffie, thee of water te kunnen pakken, is het voor 771.000.000 mensen nog altijd een daktaak om aan water te komen. Water dat vaak nog vervuild is ook, met veel kindersterfte als gevolg.

Vaak zijn het de vrouwen en meisjes die hierdoor niet kunnen werken of naar school kunnen gaan. Door ze toegang te geven tot veilig drinkwater en te trainen in hygiene geven wij ze een basis onder een gezond en productief bestaan.

Door te werken met Made Blue weten we zeker dat waar kunnen maken wat we beloven: elke consumptie zorgt voor evenveel schoon drinkwater. Zo kunnen we zelfs per klant precies laten zien welke impact we samen maken.

Marlies van Lohuizen, Chief Commercial Officer

Iets terug doen voor koffie- en theeboeren

De bijdrage van MAAS wordt onder meer geïnvesteerd in waterprojecten in Vietnam, Ethiopi¨é en Tanzania. Dit zijn ook landen waar koffie en thee wordt geproduceerd. Zo kan MAAS wat terug doen voor de boeren die zo belangrijk zijn voor hun producten.

“We doen in dit projecten veel meer dan alleen zorgen voor water. We leren de lokale gemeenschap ook om de watervoorzieningen duurzaam te onderhouden en hygiënisch te gebruiken.”

Een echte ambassadeur

“MAAS is er al vanaf onze oprichting bij en doet veel meer dan alleen doneren. Zo promoten ze bijvoorbeeld ook onze waterkoelers bij klanten en rijden enkele monteurs zelfs rond in een bestelbus met daarop onze gezamenlijke boodschap,” aldus Frank van der Tang, mede oprichter van Made Blue.

“Wij noemen onze donateurs altijd ambassadeurs omdat we hopen dat ze hun bijdrage aan onze missie ook een plek geven in hun communicatie. MAAS is daar zeker in geslaagd en dat levert ons regelmatig nieuwe contacten op. We hopen dan ook dat we nog vele jaren mogen blijven samenwerken.”

Een liter voor een liter

In ons programma Een liter voor een liter bieden we je de mogelijkheid om het waterverbruik – of juist de waterbesparing – van je product, dienst of organisatie te spiegelen.

We rekenen samen het verbruik of de besparing uit en bepalen welke donatie nodig is om evenveel liters schoon drinkwater te realiseren in ontwikkelingslanden, gegarandeerd en gecertificeerd.


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

i-did laat de impact van textiel zien via MADE BLUE

i-did geeft afgedragen textiel een tweede leven, daarmee wordt veel water bespaard dat via Made Blue wordt omgezet in schoon drinkwater.

Lees meer

De hygiëne oplossingen van onze ambassadeurs

Corona leidt ook tot veel innovaties op het vlak van hygiëne, zo ook bij onze ambassadeurs. We zetten de voorbeelden op een rij.

Lees meer