This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Kunstwerk geïnspireerd door Made Blue

Kunstwerk geïnspireerd door Made Blue

Wat een eer: de Engelse artiest Sarah Boris heeft, geïnspireerd door onze samenwerking met Lore Group Hotels, een prachtig en uniek kunstwerk gemaakt. Het is te zien in de lobby van One Hundred Shoreditch Hotel, een van onze nieuwste ambassadeurs.

Creatieve draai aan onze missie

Het doel van het kunstwerk is om de noodzaak van schoon drinkwater meer aandacht te geven. Het is gemaakt van hergebruikte stoffen.

We vinden het resultaat ontzettend mooi, en zijn blij verrast dat onze missie om iedereen ter wereld te voorzien van schoon drinkwater zo’n bijzonder kunstwerk heeft geïnspireerd.

Hergebruikt textiel

Het was het idee van de artiest Sarah Boris’ om met een duurzame modeontwerper samen te werken en zo het kunstwerk van hergebruikt textiel te vervaardigen. Het One Hundred Shoreditch Hotel heeft vaker kunstwerken laten maken voor hun lobby, en dit is de eerste keer dat dit met gerecyclede materialen is gemaakt.

Dit past ook erg goed bij onze missie. De productie van stoffen en kleding is een grote factor in de vervuiling van en daardoor het gebrek aan water, met name in landen waar schoon water voor velen al schaars is, zoals Bangladesh. In dit land staan vele kledingfabrieken die voor allerlei merken wereldwijd opdrachten uitvoeren.

We werken vaak samen met lokale artiesten om unieke kunstwerken te maken voor onze lobby. Sarah Boris was onze eerste keuze voor dit specifieke werk, aangezien zij duurzaamheid centraal zet in haar designs.

Anna Ashmore, Marketing Director

7.5 miljoen liter per jaar

Het One Hundred Shoreditch Hotel wilde op unieke wijze onze samenwerking bekendmaken aan hun gasten en bezoekers van hun faciliteiten.

‘We werken vaak samen met lokale artiesten om unieke kunstwerken te maken voor onze lobby. Sarah Boris was de eerste keuze voor dit specifieke werk, aangezien zij duurzaamheid centraal zet in haar designs’, aldus Anna Ashmore, marketingdirecteur van Lore Hotel Group. ‘We weten hoe getalenteerd Sarah is, en wisten zeker dat haar stijl perfect zou passen bij wat wij wilden vertellen over Made Blue.’ Daar sluiten wij ons helemaal bij aan!

Het One Hundred Shoreditch Hotel is onlangs ambassadeur geworden van Made Blue, en zal jaarlijks 7,5 miljoen liter bijdragen aan onze missie. Dat staat gelijk aan toegang tot schoon water voor zo’n 107 mensen.

Enjoy water to give water

(Warm) water is voor hotels de op een na grootste energiegebruiker en dat is een flinke kostenpost. Wat als je jouw gasten op een mooie manier zover kunt krijgen om iets korter te douchen en minder water te gebruiken?

Wij laten je gemiddeld 100 liter water per hotelovernachting besparen door de gast hier op een mooie manier bij te betrekken. Jouw gast mag deze liters vervolgens doneren aan een waterproject naar keuze


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

DUURZAME WATERFLESSEN MET ALBERT HEIJN EN I-DID

Albert Heijn wilde graag hun geslaagde medewerkers feliciteren met een bijzonder cadeau: onze Bottle Made Blue met een unieke sleeve gemaakt van hun oude uniformen.

Lees meer

Made Blue in het nieuws

Ter ere van onze 10e verjaardag hebben een aantal platforms ons geïnterviewd over onze prestaties en toekomstdromen. Bij deze een overzicht.

Lees meer

10 jaar Made Blue

Made Blue bestaat 10 jaar en dat gaan we vieren. Ga met ons mee terug in de tijd en ontdek hoe ver we samen zijn gekomen.

Lees meer

Made Blue rolt de Blauwe Loper uit in Den Haag

Steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij onze missie. Dat levert een mooi wapenfeit op: in Den Haag doet nu een hele straat hotels mee aan ons Enjoy Water to Give Water programma. Daarmee hebben we…

Lees meer