This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Blycolin bereikt mijlpaal van 100 miljoen liter

Blycolin bereikt mijlpaal van 100 miljoen liter

Blycolin is de toonaangevende internationale specialist en partner in linnenservice voor de hospitality branche. Met ruim 150 (partner)wasserijen helpen zij de klant bij alles wat met linnen te maken heeft. In deze wasserijen wordt op jaarbasis een grote hoeveelheid water verbruikt. 

In de samenwerking met Made Blue spiegelt Blycolin het water dat zij direct in de eigen wasserijen verbruikt. Zo wordt de exacte hoeveelheid water die nodig is voor een wasbeurt gecompenseerd. Dit jaar bereikte Blycolin de mijlpaal van maar liefst 100 miljoen liter schoon drinkwater.

De impact van een schoon hotelbed

De omvang van de hotellerie en de behoefte aan schoon bedlinnen brengt een gigantische watervraag met zich mee. Dit heeft negatieve gevolgen voor het milieu maar er liggen ook kansen om het waterverbruik om te zetten naar positieve impact. Voor Blycolin gaat het om duizenden liters water per dag.

“Hierin zien we ook een kans iets terug te doen. In elke garderobe en elke hotelkamer hangt een ondenkbare hoeveelheid water: door het water dat schuilgaat in textiel te vertalen naar drinkwater, worden we ons op een andere manier bewust van ons gedrag en het werk dat we doen.”

Op deze manier kunnen we het water dat we hier verbruiken direct teruggeven aan schoon drinkwater projecten in bijvoorbeeld Bangladesh of Ethiopië. In totaal hebben we ruim 100 miljoen liter water gespiegeld: genoeg om ruim 1.400 mensen toegang te geven tot schoon drinkwater gedurende zeker 10 jaar of langer.

Marc van Boekholt – CEO Blycolin

De lakens zijn made blue

“Door MADE BLUE krijgt een liter water een hele andere betekenis. De tastbaarheid van de waterprojecten waar we met MadeBlue aan werken, is een goede voedingsbodem voor onze drive hier meer mee te gaan doen”

In de partnerconstructie wordt het exacte aantal liters dat nodig is voor het wassen van linnen elders beschikbaar gemaakt, voor hygiëne en als drinkwater. “Zo compenseren we als het ware ons verbruik. Dit is een eerste stap die voor ons nu haalbaar is en tegelijkertijd helpt bij het ontwikkelen van bewustzijn omtrent water.”

Een liter voor een liter

In ons programma Een liter voor een liter bieden we je de mogelijkheid om het waterverbruik – of juist de waterbesparing – van je product, dienst of organisatie te spiegelen.

We rekenen samen het verbruik of de besparing uit en bepalen welke donatie nodig is om evenveel liters schoon drinkwater te realiseren in ontwikkelingslanden, gegarandeerd en gecertificeerd.


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

i-did laat de impact van textiel zien via MADE BLUE

i-did geeft afgedragen textiel een tweede leven, daarmee wordt veel water bespaard dat via Made Blue wordt omgezet in schoon drinkwater.

Lees meer

De hygiëne oplossingen van onze ambassadeurs

Corona leidt ook tot veel innovaties op het vlak van hygiëne, zo ook bij onze ambassadeurs. We zetten de voorbeelden op een rij.

Lees meer