This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Retulps Mission Indisposable 2020 UITGELEGD

Retulps Mission Indisposable 2020

Onze ambassadeur Retulp heeft ‘Mission Indisposable 2020‘ gelanceerd met als doelstelling:
20 miljoen liter schoon drinkwater doneren en 20 miljoen plastic verpakkingen te voorkomen.
Daar werken wij natuurlijk heel graag aan mee, maar hoe gaan ze dit aanpakken?

NON-DISPOSABLE, IT’S POSSIBLE!

Retulp heeft als doel om met hun duurzame drinkflessen single-use plastic terug te dringen. Dat is nog steeds hard nodig! Wist je dat er per minuut ongeveer een vrachtwagen vol aan plastic afval in onze oceanen terecht komt? Hierdoor sterven er niet alleen zeedieren, maar het risico is ook dat de giftige stoffen uit plastic in onze voedselketen terecht komen.

Momenteel wordt er namelijk maar een klein deel van het door ons gebruikte plastic direct gerecycled. Hoewel er in Nederland genoeg alternatieven zijn voor single-use plastic, worden er dagelijks in Nederland nog zo’n 500.000 plastic verpakkingen weggegooid.

Mission indisposable

20 miljoen liter schoon drinkwater doneren en 20 miljoen plastic verpakkingen te voorkomen. Is dat haalbaar in 2020?

Als het aan het campagne team ligt: zeker wel!

“Om deze plastic vervuiling tegen te gaan, is voorkomen nog altijd beter dan recyclen.”

Richard Gabriel, oprichter Retulp

Plastic soup

Het besef dat de plastic soup niet alleen onze aarde vervuilt, maar ook onze gezondheid in gevaar brengt, lijkt doorgedrongen in de maatschappij. De EU-staten zijn zelfs akkoord gegaan met een verbod op plastic wegwerpproducten. We zien langzaamaan een trend ontstaan in de maatschappij dat bedrijven en instanties zich bezigen met het uitbannen van plastic. Zo kondigde de Universiteit van Utrecht aan het begin van het jaar aan dat zij stoppen met de verkoop van flesjes water in frisdrankautomaten, omdat we in Nederland prima kraanwater hebben. Ook zal in 2021 een statiegeld systeem worden ingevoerd van kleine PET-flessen.

Made Blue fights against Plastic Soup

20 miljoen liter

Al sinds 2016 is Retulp ambassadeur van Made Blue. Retulp spiegelt de inhoud van al haar drinkflessen met duizend keer zoveel liters in ontwikkelingslanden. Zo realiseer je dus met de aankoop van een bidon van 0,75 liter, 750 liter schoon drinkwater in een ontwikkelingsland. In 2018 doneerde Retulp maar liefst 18.520.000 liter schoon drinkwater! Daarmee kunnen wij 250 mensen een jaar lang toegang geven tot schoon drinkwater in gebieden waar permanente waterschaarste heerst.

Lees hier meer over het Een liter voor een liter-programma

De drinkflessen van Retulp zijn BPA-vrij en kenmerken zich door hun stijlvolle design. Retulp focust zich vooral op de zakelijke markt met maatwerk bedrukkingen, maar zijn ook voor de consument verkrijgbaar via de eigen webshop en verkooppunten als Bol.com, de WAAR-winkelsEcomondo en Bever

Wil je ook je flesje bijdragen?

Retulp heeft een uitgebreid assortiment van duurzame drinkflessen. Elke fles zorgt voor 1000 keer de inhoud aan schoon drinkwater.
In de webshop bestel je eenvoudig je eigen fles, maar je kunt ook flessen laten bedrukken of graveren voor je team, medewerkers of voor je klanten.


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

i-did laat de impact van textiel zien via MADE BLUE

i-did geeft afgedragen textiel een tweede leven, daarmee wordt veel water bespaard dat via Made Blue wordt omgezet in schoon drinkwater.

Lees meer

De hygiëne oplossingen van onze ambassadeurs

Corona leidt ook tot veel innovaties op het vlak van hygiëne, zo ook bij onze ambassadeurs. We zetten de voorbeelden op een rij.

Lees meer