This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Vietnam: Virtual visit als afronding (VIDEO)

Ons project in Vietnam is recent afgerond maar helaas konden we het niet zelf bezoeken. In plaats daarvan werden we uitgenodigd voor een virtual visit. In deze video zie je fragmenten daarvan zodat je een indruk krijgt van de impact van dit project op de levens van schoolkinderen en volwassenen in achtergestelde gebieden van Vietnam.

Uitbreiding geslaagd

Tijdens de virtual visit werden we ook bijgepraat over de geplande uitbreiding van het project op basis van de overgebleven gelden. Het is inderdaad gelukt om nog twee extra dorpen aan te sluiten. Ook is een groot aantal huishoudens nu aangesloten op basis van de subsidie die we konden geven om de aansluitkosten te verlagen. Al met al een zeer geslaagd project wat ons betreft!

Schoon drinkwater voor minderheden

In oktober 2019 hebben wij dit project samen met World Vision Vietnam opgestart. Het focust zich op de gemeente Dien Quang in het disctrict Ba Thuoc. Deze gemeente wordt vooral bewoond door de Muong – een minderheidsgroep in Vietnam – die door de overheid niet als prioriteit wordt gezien.

Het project loopt van oktober 2019 tot maart 2021 en heeft als doelstelling om 3.572 mensen te voorzien van schoon drinkwater en daarmee hun gezondheid en kwaliteit van leven te bevorderen.


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

Vietnam update: Op TV En uitbreiding

In Vietnam mochten we recent de officiële opening van de watervoorziening vieren en dat haalde tot onze verrassing zelfs de landelijke TV. Nog een verrassing was dat er budget over was en daarom…

Lees meer

Vietnam update: constructie gestart

In ons project in Vietnam stond het opstarten van de constructiewerkzaamheden de afgelopen maanden centraal en er wordt inmiddels gebouwd!

Lees meer