This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

DUURZAME WATERFLESSEN MET ALBERT HEIJN EN I-DID

Duurzame waterflessen met Albert Heijn en i-did

Afgelopen week verschenen er weer vele vlaggen met rugzakken aan stok want de examenuitslagen werden bekend gemaakt. Albert Heijn wilde graag hun geslaagde medewerkers feliciteren met een bijzonder cadeau en daarvoor klopten ze aan bij ons en onze ambassadeur i-did.

Een geslaagd cadeau van recycled textiel

Alle geslaagde medewerkers van Albert Heijn werden afgelopen week verrast met een presentje van hun werkgever: een eigen Bottle Made Blue. Deze duurzame waterfles is speciaal voor de gelegenheid voorzien van een sleeve van oude Albert Heijn uniformen gemaakt door i-did.

Bovenop de 500 liter water die elke Bottle Made Blue al in zich heeft, zorgt dit voor 17 liter waterbesparing per fles en een flinke CO2-reductie, maar ook voor werkgelegenheid voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Dat is nog eens een cadeau met een goed verhaal.

Albert Heijn en i-did Bottle Made Blue

Van uniform naar sleeve

De sleeve voor deze waterfles is gemaakt bij i-did, onze ambassadeur sinds 2018. Bij i-did krijgen bergen oud textiel een nieuw leven dankzij hun recycleproces die vele meters vilt oplevert. Van dit vilt maakt i-did allerlei verschillende producten, waaronder de unieke sleeve voor onze duurzame waterfles

Albert Heijn heeft maar liefst 100 kilo aan oude uniformen en bedrijfskleding geleverd, waar i-did 300 m2 vilt van heeft geproduceerd en 7850 sleeves heeft kunnen maken.

Daarnaast biedt i-did werkgelegenheid aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierdoor is hun impact niet alleen positief voor het klimaat, maar ook direct voor vele mensen.

DE IMPACT VAN DEZE SAMENWERKING

11

langdurig werklozen hebben meegeholpen met de productie

selecteer icoon

4.000.000

liter water bespaard en als drinkwater gedoneerd

Textiel en water

Bij de productie van textiel wordt veel CO2 uitgestoten. Het maken van een kledingstuk toot gemiddeld zo’n 63 kilo uit! Ook wordt er veel water verspild. Één spijkerbroek vergt al 10,000 liter water om te produceren. Daarnaast wordt de berg textielafval wereldwijd steeds groter, wat voor een tal aan problemen voor mens en klimaat oplevert.

Het recyclen van textiel heeft dus een zeer positieve impact. Deze samenwerking tussen Made Blue, Albert Heijn en i-did laat zien dat er van vele kilo’s oud textiel een mooi, uniek en bedachtzaam presentje kan worden gemaakt. Een geweldig voorbeeld van de impact die wij graag maken op de wereld samen met onze ambassadeurs.

Albert Heijn en i-did Bottle Made Blue

Duurzame waterflessen

Wij ontwikkelden een duurzame, herbruikbare waterfles met enorme impact: de Bottle Made Blue, onverwoestbaar en stijlvol maar toch heel voordelig en dus ideaal als give-away bijvoorbeeld bij evenementen of in je hotel.

Elke fles zorgt voor 1000 keer de inhoud aan schoon drinkwater in onze waterprojecten. Zo zorgen we samen voor toegang tot schoon drinkwater. Verras je gasten, klanten of medewerkers met duurzame waterflessen en maak samen met Made Blue een einde aan de onzin van wegwerpflessen.

Misschien wil je deze berichten ook lezen:

Kunstwerk geïnspireerd door Made Blue

Kunstenaar Sarah Boris maakte een prachtig en uniek kunstwerk om onze samenwerking met Lore Group in het zonnetje te zetten.

Lees meer

Made Blue in het nieuws

Ter ere van onze 10e verjaardag hebben een aantal platforms ons geïnterviewd over onze prestaties en toekomstdromen. Bij deze een overzicht.

Lees meer

10 jaar Made Blue

Made Blue bestaat 10 jaar en dat gaan we vieren. Ga met ons mee terug in de tijd en ontdek hoe ver we samen zijn gekomen.

Lees meer

Made Blue rolt de Blauwe Loper uit in Den Haag

Steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij onze missie. Dat levert een mooi wapenfeit op: in Den Haag doet nu een hele straat hotels mee aan ons Enjoy Water to Give Water programma. Daarmee hebben we…

Lees meer