This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Waarom een watertank op kantoor niet duurzaam is

WAAROM EEN WATERTANK OP KANTOOR NIET DUURZAAM IS

Je kent ze wel: de kunststof watertank of waterdispenser die ergens in een hoekje van het kantoor staat geparkeerd.
Af en toe wordt er een koud watertje uit wordt getapt. Een prima systeem voor gekoeld water, zou je misschien denken.
Toch zijn er betere en duurzamere alternatieven.

Transport en gesjouw

Hoewel de waterautomaat lekker gekoeld water oplevert, is hij niet erg duurzaam. Het water moet immers getransporteerd worden in flessen of tanks van 19 liter en de lege tanks moeten weer worden opgehaald.

Er bestaan ook wegwerpflessen die passen in de waterautomaat, maar die zorgen voor veel plastic afval die op kantoor zeker niet altijd netjes wordt gescheiden.

De voorraad watertanks neemt bovendien veel plek in op kantoor en het zorgt voor een hoop gesjouw. Erg goedkoop zijn de watertonnen ook niet. Dit alles terwijl er perfect water uit elke kraan op kantoor komt. Dat is ook koel maar niet koud. Kan het niet anders?

BRONWATER = KRAANWATER

Maar in de flessen zit toch bronwater? Dat klopt, maar zowel bronwater als kraanwater worden gewonnen uit natuurlijke of onderaardse bronnen. In 60% van de gevallen wordt bronwater gewonnen uit dezelfde laag in de grond als kraanwater. In dat opzicht verschilt kraanwater dus niet zo veel van bronwater.

Zo maakte de Keuringdienst van Waarde een aflevering waarin zij lieten zien dat het bronwater van sommige merken uit precies dezelfde bron als het kraanwater. “In Utrecht trek je gewoon je toilet door met bronwater”, zo luidde de conclusie van de Keuringdienst van Waarde.

In Utrecht trek je gewoon je toilet door met bronwater.

Keuringsdienst van Waarde

Niet duurzaam, wel duur

De waterflessen van 19 liter voor de waterautomaat of waterdispenser op kantoor kosten gemiddeld minimaal 10 euro per stuk. Dat is dus meer dan 50 cent per liter. Zo goedkoop is de watertank dus niet.

In Nederland betaal je als consument ongeveer 1,50 per 1000 liter kraanwater. Bedrijven betalen vaak een stuk minder. Kraanwater is dus minimaal 300 keer goedkoper dan een watertank met kraan.

Daarnaast betaal je natuurlijk nog huur voor de goedkope watertank. Vaak is die huur laag en een proefplaatsing gratis omdat het geld wordt verdiend met de flessen of tanks. Die watertanks kun je kopen tegen een flink tarief.

Leidingwaterkoelers

Het water uit de kraan is niet altijd zo koud als uit de watertank en dat is jammer, zeker in een hete zomer.

Het alternatief voor een watertank is dan ook een leidingwaterkoeler. Een leidingwaterkoeler is aangesloten op de kraan en zet kraanwater om tot gefilterd, gekoeld plat en bruisend kraanwater.

Het beste van twee werelden dus! Maar ook het beste water voor de wereld want elke waterkoeler levert 1.000.000 liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden op.

1.000.000 liter

schoon drinkwater

= 7.000 kg

vermeden CO2-uitstoot

+ 500.000

plastic flessen of zakken voorkomen

150 BOMEN

behouden

Enorme impact

Nog altijd hebben 771.000.000 mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Zij kunnen geen gezond en productief bestaan opbouwen. Daar willen wij wat aan doen. Elke waterkoeler van Made Blue geeft 137 mensen een jaar lang schoon drinkwater.

Dat levert ook een flinke CO2 besparing op doordat mensen geen vuil water meer hoeven te koken. In sloppenwijken voorkomen we daarmee bovendien veel wegwerpplastic voor verpakt water.

Altijd een oplossing

Een waterkoeler in de pantry, een vrijstaand apparaat, ingebouwd, met heet water optie, contactloos… Alles is mogelijk.

Het enige wat je nodig hebt, is een stroompunt en een wasmachinekraan in de buurt.

Bij Made Blue krijg je bij elke waterkoeler een communicatiepakket en we voorzien je graag van bijpassend glaswerk of bijvoorbeeld herbruikbare waterflessen voor je collega’s.

HET BESTE WATER VOOR DE WERELD

Wij noemen onze wateroplossingen het beste water voor de wereld.
Ze kunnen ook het beste water zijn voor jou, je gasten en je medewerkers.
Wij hebben oplossingen voor de horeca, kantoor en onderweg.


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

Waarom water besparen

Schoon drinkwater is er bij ons in overvloed? Dat is echter steeds minder vanzelfsprekend. Water besparen is niet alleen zinvol, het bespaart ook veel kosten.

Lees meer

Waarom betalen voor kraanwater

In de horeca betalen voor kraanwater? Waarom zouden gasten dat doen?Wij hebben hier onafhankelijk onderzoek naar laten doen met verrassende resultaten.

Lees meer