Waarom een watertank op kantoor niet duurzaam is

Je kent ze wel: de watertank die ergens in een hoekje van het kantoor staat geparkeerd, waar af en toe eens een koud watertje uit wordt getapt. Een prima systeem voor gekoeld water, zou je misschien denken. Toch zijn er betere en duurzamere alternatieven. In deze blog nemen we je mee in de zin en onzin van een watertank op kantoor.

Een watertank op kantoor: transport en gesjouw

Hoewel een watertank lekker gekoeld water oplevert, zijn ze niet erg duurzaam. De watervoorraad voor de watertank (de watertonnen) moeten immers worden getransporteerd en de lege tanks moeten weer worden opgehaald. De voorraad watertanks neemt bovendien veel plek in op kantoor en het is een heleboel gesjouw.

Al die watertankjes moet worden getransporteerd en nemen veel plek in op kantoor – onnodige belasting van onze aarde en onnodig gesjouw

Watertank versus kraanwater op kantoor

Het drinken van kraanwater is in die zin dus veel duurzamer dan het gebruik van voorgebotteld fabriekswater. Er hoeven dan immers geen vrachtwagens de weg op voor jouw glaasje water! Voor de kwaliteit hoef je het in ieder geval niet te laten: bronwater komt immers vaak uit dezelfde bron komt als kraanwater. Wil je daar meer over weten? Lees dan deze blog! In ieder geval staat het als een paal boven water dat water uit de kraan het meest vers is. Wie weet hoe lang die watertank al in de hoek van het kantoor staat?

Leidingwaterkoeler op kantoor: gekoeld plat- en bruisend water

Het water uit de kraan is niet altijd zo koud als uit de watertank en dat is jammer, zeker als je zo’n hete zomer hebt als vorig jaar! Het alternatief voor een watertank is dan ook een leidingwaterkoeler. Een leidingwaterkoeler is aangesloten op de kraan en zet kraanwater om tot gefilterd, gekoeld plat en bruisend kraanwater. Het beste van twee werelden dus!

MADE BLUE waterkoeler op kantoor

Een MADE BLUE waterkoeler op kantoor zorgt niet alleen voor lekker gekoeld plat en bruisend water voor jou en je collega’s, maar levert ook 1 miljoen liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden op per jaar. Daarmee voorzie je elk jaar maar liefst 137 mensen van schoon drinkwater! 

Meer weten over hoe je elke dag het verschil maken op kantoor?