This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Wat is beter? Bronwater serveren of zelf water tappen?

Wat is het verschil tussen bronwater, zelf water tappen met een watermachine of waterkoeler aangesloten op de leiding en goede doelen waters?
Zie je door de druppels het water niet meer, dan is hier het overzicht.

Wat is duurzamer?

Zelf water tappen heeft een aantal voordelen ten opzichte van bronwater uit de fabriek. Allereerst is het duurzamer want er komt veel minder transport en productie aan te pas. Alleen de machine en je glaswerk moeten eenmalig geproduceerd worden, maar die gaan allebei erg lang mee.

Wil je zelf water bottelen en kies je voor Made Blue dan zorg je bovendien voor een flinke CO2-besparing in ontwikkelingslanden. Dat zit zo: Made Blue zorgt voor elke geserveerde fles water voor 1000 keer de inhoud aan schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. De mensen die daarvan profiteren hoeven geen water meer te koken voordat ze het kunnen drinken.

Wat is HANDIGER?

Veel horeca ondernemers hebben weinig ruimte achter de bar of in de keuken. Kies je voor bronwater dan heb je altijd een aantal flessen in de koeling en in je opslag liggen. Bovendien zit je glasbak sneller vol of moet je ruimte houden voor emballage.

Ga je voor een waterkoeler waaruit je zelf gekoeld en bruisend water tapt dan heb je alleen wat plek nodig voor de waterkoeler op of onder de bar en een paar lege flessen.

Horeca ondernemers geven ook aan dat zelf water tappen veel minder handelingen vraagt, tot wel 60% en dat bespaart natuurlijk tijd.

Schoon drinkwater voor iedereen

Dat is onze missie en jij kunt daar op heel veel manieren aan bijdragen:

Water doneren aan een persoon of gezin.
Je waterverbruik compenseren.
Gekoeld en bruisend water tappen op kantoor.
Duurzame waterflessen laten bedrukken.
Besparen op water in je hotel.
Lokaal water serveren in je restaurant.

Wat is goedkoper?

Het is soms lastig om te zien hoeveel je als horeca ondernemer werkelijk betaalt voor bronwater of mineraalwater omdat de prijs afhangt van een totaalcontract met een leverancier. Wij weten dat de prijs tussen de 80 cent en 1,20 euro ligt afhankelijk van je merk en volume.

Wil je zelf water gaan tappen dan heb je een machine nodig en wat glaswerk. Met name de machine is vrij prijzig. Daarom bieden de meeste partijen die ook aan met een huurprijs per week of per maand. Al met al ben je per fles echter bijna altijd goedkoper uit, tenzij je maar een paar flessen per avond schenkt.

Bronwater of mineraalwater?

Hoe zit het nou precies? In het kort: mineraalwater komt altijd uit een erkende minerale bron. Bronwater is niet veel meer dan water uit een willekeurige bron en dat kan ook jouw waterleiding zijn. Wist je dat je in Utrecht doucht met Bar Le Duc?

Doet zelf gebotteld water dan onder voor de kwaliteit van bronwater? Zeker niet: met alle mogelijkheden voor filtratie, koeling, carbonisatie en mineralisatie, is het echt niet meer nodig om bronwater of mineraalwater uit de fabriek te kopen.

Het scheelt me een hoop gesjouw, ruimte in de koeling en emballage. Al met al heb ik 60% minder handelingen en een beter product op tafel.

Peter Smits, eigenaar ’t Zusje

Goede doelen waters

Zelf water tappen is dus duurzamer, makkelijker en goedkoper dan het inkopen van bronwater of mineraalwater. Maar wat als je er graag een goed doel aan wilt koppelen?

De meeste aanbieders van waterkoelers hebben hier geen oplossing voor. Je bent dan aangewezen op aanbieders van bronwater zoals Earthwater en Marie Stella Maris. Zij doneren een klein percentage van de winst.

Alleen Made Blue biedt waterkoelers en glaswerk tegen kostprijs en koppelt daar een hele transparantie donatie aan. Zo zorgt elke fles die je op tafel zet voor 1000 keer zijn inhoud aan schoon drinkwater.

Willen gasten wel betalen?

Willen gasten dan wel betalen voor water dat ik zelf tap? En mag ik wel geld vragen voor kraanwater?

Wij deden hier onderzoek naar. En wat blijkt: 92% van de gasten wil kraanwater kunnen bestellen. Slechts 16% is niet bereid daarvoor te betalen.

Is je water gekoppeld aan een goed doel dan is men gemiddeld bereid tot 75% meer voor te betalen! Naast een lagere inkoopprijs is er dus meer dan genoeg ruimte voor een gezonde marge.

Het beste water voor jou

Bij Made Blue noemen wij onze wateroplossingen het beste water voor de wereld.
Ze kunnen ook het beste water zijn voor jou en je gasten. We hebben altijd een passende oplossing en het mooiste glaswerk! Is dat het beste water voor jou?


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

60% minder handelingen met een waterkoeler

Zet je een leidingwaterkoeler in om zelf water te tappen in de horeca dan scheelt dat een hoop transport en gesjouw, maar ook veel tijd: 60% volgens onze ambassadeurs.

Lees meer

Hoe zet je water op de menukaart?

Mensen drinken steeds meer water, ook met een smaakje. Maar hoe zet je het dan aantrekkelijk en met genoeg marge op de menukaart?

Lees meer

Waarom is lokaal bottelen van water duurzaam?

Zelf je water tappen of bottelen met behulp van een leidingwaterkoeler. Dat is veel duurzamer dan het serveren van fabrieksmatig gebotteld flessenwater.

Lees meer

Made Blue Ambassadeurs winnen Gaia Green Awards

Wat mogen we trots zijn! Maar liefst drie horeca ambassadeurs van Made Blue waren dit jaar genomineerd voor de Gaia Green Awards en twee van hen gingen er met in totaal drie prijzen naar huis! Bekijk…

Lees meer