This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Water op kantoor: wat zijn de mogelijkheden

Wil je op kantoor genieten van lekker fris water, eventueel bruisend, dan zijn er diverse mogelijkheden. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Wat zijn de opties?

Wil je genieten van lekker gekoeld water op kantoor dan heb je vier opties:

  • Water uit de kraan in de koelkast zetten
  • Bronwater kopen en in de koelkast zetten
  • Watertanks met een dispenser in huis halen
  • Een waterkoeler aansluiten op de waterleiding

Alleen bij bronwater en een waterkoeler heb je ook de mogelijkheid om bruisend water te drinken. Hieronder lees je welke optie het duurzaamst en goedkoop is.

Wat is duurzamer?

Zelf water tappen uit de kraan of uit een waterkoeler is een stuk duurzamer dan het kopen van watertanks of bronwater in flessen. Er komt namelijk veel minder transport, productie en afval aan te pas. Met name bij de watertanks en flessen met statiegeld wordt en veel lucht getransporteerd!

Ga je voor een waterkoeler dan moet alleen de machine eenmalig geproduceerd worden, maar die gaat erg lang mee: tot wel tien jaar. Dat geldt ook voor de dispenser bij de watertanks.

Water tappen uit de kraan is het meest duurzaam, maar ook dan heb je wel een koelkast nodig om het echt koel te krijgen en helaas komt er geen bruisend water uit de kraan.

Bronwater of mineraalwater?

Hoe zit het nou precies? In het kort: mineraalwater komt altijd uit een erkende minerale bron. Bronwater is niet veel meer dan water uit een willekeurige bron en dat kan ook jouw waterleiding zijn. Wist je dat je in Utrecht doucht met Bar Le Duc?

Doet zelf gebotteld water dan onder voor de kwaliteit van bronwater? Zeker niet: met alle mogelijkheden voor filtratie, koeling, carbonisatie en mineralisatie, is het echt niet meer nodig om bronwater of mineraalwater uit de fabriek te kopen.

Er bestaat een product dat we gratis en onbeperkt thuis kunnen krijgen, maar toch voor het tweeduizendvoudige van de prijs in de supermarkt willen kopen: water in een fles.

Teun van de Keuken op 24Kitchen

Wat is goedkoper?

Kraanwater in de koelkast zetten is veruit het meest voordelig. Voor de andere opties geldt dat het helemaal afhangt van hoeveel water je drinkt.

Bij de watertanks kun je vaak gratis de dispenser aanschaffen. Daarna betaal je alleen nog flink per watertank. Bij gemiddeld verbruik kan dat flink oplopen. Dat geldt ook voor bronwater in flessen.

Wil je gekoeld en bruisend water tappen uit een waterkoeler dan heb je een machine nodig en die is vrij prijzig. Daarom bieden de meeste partijen die ook aan met een huurprijs per week of per maand. Daarnaast moet je af en toe nieuwe koolzuurcilinders aanschaffen. Omgerekend per liter is de prijs zeer te overzien en die daalt bij meer gebruik.

Maatschappelijk verantwoord

Wat zijn de opties als je graag een goed doel aan je water wilt koppelen?

De meeste aanbieders van waterkoelers hebben hier geen oplossing voor. Je bent dan aangewezen op aanbieders van bronwater zoals Earthwater en Marie Stella Maris. Zij doneren een klein percentage van de winst.

Made Blue biedt waterkoelers en glaswerk tegen kostprijs en koppelt daar een hele transparantie donatie aan. Zo zorgt elke waterkoeler voor maar liefst 1 miljoen liter schoon drinkwater!

Schoon drinkwater

Schoon drinkwater voor iedereen, dat is onze missie. Daarom zorgt elke waterkoeler op kantoor voor minimaal 1.000.000 liter schoon drinkwater.

Daarmee zorgt elke waterkoeler dat er 137 mensen een jaar lang toegang krijgen tot genoeg drinkwater om veilig te drinken, te koken en te wassen.

Dat is een heleboel impact en daar mag je best over vertellen. Daarom leveren wij bij elke waterkoeler ook een communicatiepakket en mag je jezelf ambassadeur van Made Blue noemen. Bedrijven als Samsung, L’Oreal en Heijmans gingen je al voor.

Welk type waterkoeler?

Voor een waterkoeler heb je alleen stroom en een wateraansluiting nodig. Je kunt een waterkoeler plaatsen op een werkblad (tafelmodel) of eronder (onderbouw) met een taptoren erboven.

Er zijn waterkoelers met meer of minder capaciteit en taptorens in elke stijl. Tap je veel karaffen achter elkaar dan wil je misschien meer capaciteit. Tap je alleen glaasjes dan volstaat een instapmodel.

Voor keuken zijn er tegenwoordig ook mooie oplossingen van Quooker en Grohe, soms in combinatie met kokend water. Deze zijn helaas alleen te koop.

Het beste water voor jou

Bij Made Blue noemen wij onze wateroplossingen het beste water voor de wereld.
Ze kunnen ook het beste water zijn voor jou en je collega’s. We hebben altijd een passende oplossing en het mooiste glaswerk! Is dat het beste water voor jou?


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

Twintig nieuwe watergrids in Bangladesh

2023 was een productief jaar voor het Max Tapwater project in Bangladesh. Het aantal watergrids is verdubbeld, en daar komen nog veel meer voordelen bij kijken dan alleen maar schoon water uit de…

Lees meer

Van water naar kunst

Kunstenaar Sarah Boris maakte een prachtig en uniek kunstwerk om onze samenwerking met Lore Group in het zonnetje te zetten.

Lees meer

Boren naar water

In India helpen we om 10 boorputten aan te leggen voor afgelegen dorpen. Hoe gaat dat in z’n werk? We vertellen het je graag.

Lees meer

Mee naar school in Nepal

Eind 2023 hebben we weer een waterpunt mogen realiseren op een middelbare school in Nepal. Deze voorziet nu 438 mensen van schoon drinkwater.

Lees meer