This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Hoe zet je water op de menukaart?

HOE ZET JE WATER OP DE MENUKAART?

Mensen drinken steeds meer water, ook met een smaakje. Maar hoe zet je het dan aantrekkelijk en met genoeg marge op de menukaart?

Creëer beleving

Met een stijgende vraag naar water in de horeca mag water ook wat meer aandacht krijgen op de menukaart. Een van de manieren om dat te doen, is het te koppelen aan een goed doel.

Bij Made Blue bieden we je de mogelijkheid om te doneren voor schoon drinkwater. Zo zorgt elke fles of karaf die je serveert voor 1000 keer zijn inhoud aan schoon drinkwater, gegarandeerd, en dat mag je vertellen ook!

Met meer dan 300 horeca ambassadeurs hebben wij heel wat voorbeelden in huis: van hele pagina’s tot de kortste samenvatting. Iedereen kiest zijn eigen manier om het beste water voor de wereld op de menukaart te zetten.

Flessenhangers

Horeca ondernemers die kiezen voor Made Blue krijgen standaard een uitgebreid communicatiepakket. Maar ons kenmerkende glaswerk vertelt natuurlijk ook een krachtig verhaal: 1000 keer zoveel schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Voeg daar je logo aan toe en serveer je eigen tafelwater.

Onlangs introduceerden wij onze nieuwe flessenhangers. Deze flessenhangers bevatten een QR-code, waarmee gasten heel eenvoudig extra liters kunnen doneren. Zo vertel je het verhaal van Made Blue en maak je samen met je gasten nog meer impact!

Ik serveer nu mijn eigen tafelwater met een goed verhaal. De gasten reageren unaniem enthousiast en betalen er graag voor.

Horeca ambassadeur van Made Blue

Doe eens wat anders met water

Wist je dat Nederlanders steeds meer water drinken en vaak ook met een smaakje?

Als je werkt met een waterkoeler waaruit je gekoeld en bruisend water tapt, kun je zelfs de lekkerste cocktails maken. Voeg siropen of fruit toe en trakteer je gast eenvoudig en voordelig op een verfrissende cocktail. Kijk eens naar dit voorbeeld van Stadscafe Amersfoort.

Zit je een waterkoeler in om zelf water te tappen dan blijven er nog maar een paar handelingen over: tappen, serveren, afruimen en spoelen.

BRONWATER OF KRAANWATER

Zowel bronwater als kraanwater worden gewonnen uit natuurlijke of onderaardse bronnen. In 60% van de gevallen wordt bronwater gewonnen uit dezelfde laag in de grond als kraanwater. In dat opzicht verschilt kraanwater dus niet zo veel van bronwater. Lees hier meer over…

Zo maakte de Keuringdienst van Waarde een aflevering waarin zij lieten zien dat het bronwater van sommige merken uit precies dezelfde bron als het kraanwater. “In Utrecht trek je gewoon je toilet door met bronwater”, zo luidde de conclusie van de Keuringdienst van Waarde.

Betalen

Betalen voor kraanwater?

Mag je eigenlijk wel geld vragen voor het serveren van kraanwater? En willen mensen dat dan ook betalen? Wij deden er onderzoek naar.

Wat blijkt mensen zijn graag bereid te betalen voor kraanwater en betalen 75% meer voor water met een goed doel zoals Made Blue.

Het beste water voor jou

Zo noemen wij onze wateroplossingen het beste water voor de wereld.
Ze zijn namelijk duurzaam en hebben 1000 keer zoveel impact.
Ze kunnen ook het beste water zijn voor jou, je gasten of je medewerkers.
Wij hebben oplossingen voor de horeca, kantoor en onderweg.


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

60% minder handelingen met een waterkoeler

Zet je een leidingwaterkoeler in om zelf water te tappen in de horeca dan scheelt dat een hoop transport en gesjouw, maar ook veel tijd: 60% volgens onze ambassadeurs.

Lees meer

Waarom is lokaal bottelen van water duurzaam?

Zelf je water tappen of bottelen met behulp van een leidingwaterkoeler. Dat is veel duurzamer dan het serveren van fabrieksmatig gebotteld flessenwater.

Lees meer