This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

WATER IS DE BASIS

Toegang tot drinkwater is de basis onder een gezond en productief bestaan! Het is sinds 2010 zelfs een mensenrecht, maar voor 771.000.000 is het een dagtaak om aan veilig water te komen. Dat is 1 op de 10 mensen op aarde.

Waarom is gebrek aan schoon drinkwater een probleem

WAAROM waterschaarste EEN PROBLEEM is

Met name vrouwen en kinderen zijn veel tijd kwijt aan het verzamelen van water dat vaak nog vervuild is ook. Zij kunnen dan niet aan het werk of naar school en zitten zo gevangen in een armoedeval.

Niet alleen een tekort aan water is een probleem. Naar schatting sterven jaarlijks 485.000 mensen als gevolg van vervuild drinkwater en slechte sanitatie. Dat zijn ruim 1.300 mensen per dag en met name kinderen.

waarom mineraalwater of bronwater

Ook hier is water een probleem, maar dat zie je niet direct. We drinken steeds meer bronwater en mineraalwater maar daar komt een hoop transport en afval bij kijken.

Kraanwater drinken zou veel beter zijn, maar wat is eigenlijk het verschil tussen bronwater, kraanwater en mineraalwater?

Waarom lokaal tappen duurzamer is

Waarom is lokaal tappen van water uit een waterkoeler aangesloten op de waterleiding duurzamer dan bronwater of mineraalwater uit flessen?

Dat komt met name door het transport van flessen en de afvalstromen. Maar bij Made Blue gaan we nog een stap verder. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

waarom HET BESTE WATER voor de wereld

We zeggen het vaak bij Made Blue: wij hebben het beste water voor de wereld. Dat menen we ook! Natuurlijk zorgt ons water voor schoon drinkwater in landen waar dat hard nodig.

Daarnaast bespaart het niet alleen hier veel transport en afval, maar het zorgt ook voor vermindering van CO2-uitstoot en plastic in ontwikkelingslanden.

Waarom we ondernemen

Wij zijn een ondernemende stichting of een social venture als je wilt. We runnen dus eigenlijk een bedrijf om fondsen te werven voor schoon drinkwater. Dat doen we bewust omdat wij vinden dat het duurzamer is om echt waarde toe te voegen dan om alleen te collecteren.

Waarom water OF koffie

Genoeg drinken is belangrijk. Maar waarom zou je dan kiezen voor water? In koffie zit toch ook water? Wij hebben op een rijtje gezet wat de voordelen zijn van water ten opzichte van koffie en thee.

Waarom minder plastic

De meeste plastic soep, komt uit slechts een paar rivieren in de wereld. Onze wateroplossingen zorgen voor veel minder plastic hier. Maar wist je dat we met onze waterprojecten ook veel plastic voorkomen elders in de wereld?

Made Blue fights against Plastic Soup

Waarom WATER SPIEGELEN

Je waterverbruik of juist waterbesparing omzetten in evenveel liters schoon drinkwater. Waarom noemen wij dat spiegelen en niet gewoon compenseren?

WAAROM BETALEN VOOR KRAANWATER

In de horeca betalen voor kraanwater? Waarom zouden gasten dat doen?Wij hebben hier onafhankelijk onderzoek naar laten doen met verrassende resultaten.

Waarom water besparen

Water in overvloed zou je zeggen, maar daar komt verandering in. Water besparen loont bovendien ook op andere manieren.

Waarom een watertank op kantoor niet duurzaam is

Er komt lekker gekoeld water uit een waterautomaat of dispenser op kantoor, maar kan het niet duurzamer?