This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.
Water for remote villages cover

Water voor afgelegen dorpen in india

Met het aanleggen van 10 boorputten in het Kadapa Disctrict in India geven we 1165 families direct toegang tot water in hun dorpen.

India

land

Kadapa Disctrict

regio

2023-2024

periode

5275

mensen

India

Meer dan 600 miljoen mensen in India hebben niet tot nauwelijks toegang tot schoon water. Afhankelijk van de beschikbaarheid van elektriciteit, zijn er pijpleidingen naar het platteland die stromend water verzorgen. Dit biedt echter weinig garantie, want er is vaak een groot tekort aan schoon water. Hierdoor kan er soms maar twee tot drie keer per week water uit de kraan komen – in de zomer soms zelfs maar eens per week.

Dit zorgt voor conflict en stress, en dwingt de plattelandsbewoners om water uit andere bronnen te halen. Deze zijn soms kilometers ver weg en vaak vervuild, met gevaarlijke situaties voor ieders gezondheid als gevolg. Met name vrouwen zijn de dupe van deze situatie, omdat zij de verantwoordelijkheid voor schoon water in huis dragen.

drilling deep well in India

Boorputten

In samenwerking met SPREAWS willen wij boorputten aanleggen voor 10 dorpen in het Kadapa District. Deze dorpen bevinden zich in landelijke en bergachtige gebieden waarvan de bewoners significante sociaaleconomische uitdagingen ondervinden.

Voor het plaatsen van de boorput wordt er gezocht naar een ondergrondse waterbron, vaak op zo’n 150 meter diepte. De kwaliteit van het water wordt uitgebreid gecontroleerd en uiteindelijk resulteert al het harde werk in een platform met handpomp, waar de inwoners schoon water kunnen halen.

The news of Made Blue’s funding will be met with immense joy by the people in the target villages, as it brings hope for the resolution of their water scarcity problem. We are excited to begin the project immediately so that the communities can have easy access to water closer to their homes.

C.S. Sajid Hussain, President SPREAWS

Laagste kaste

De komst van de boorputten in het dorp brengt voordelen voor alle inwoners. De meeste van hen behoren tot de tribale gemeenschap Dalit, ook wel bekend als de ‘untouchables’. Zij staan op de laagste sociale trede van het Hindu kaste systeem en leven in extreme armoede, met alleen de laagstbetaalde dagloon banen tot hun beschikking.

Gevaarlijke situaties rondom het verzamelen en consumeren van vervuild water zullen met het plaatsen van de boorputten en handpompen tot het verleden gaan behoren. Zo’n 1,165 families, van jong tot oud, zullen dankzij dit project worden voorzien van schoon stromend water in de buurt van thuis.

school children getting water

We verwachten dit project in 2024 af te ronden en geven dan ruim 5275 mensen toegang tot schoon drinkwater,.

UPDATES VAN DIT PROJECT

Boren naar water

In India helpen we om 10 boorputten aan te leggen voor afgelegen dorpen. Hoe gaat dat in z’n werk? We vertellen het je graag.

Lees meer

7 boorputten in 5 maanden

In 2024 steunen we een project in India waarbij we 10 boorputten realiseren. Na nog geen kwartaal zijn hier al 7 van opgeleverd.

Lees meer