This website is not available in your standard browser language. Please select your preferred language here.

Waarom betalen voor kraanwater

WAAROM betalen voor kraanwater

De vraag naar tafelwater in de horeca neemt toe. Het Nederlandse kraanwater is van super goede kwaliteit. Maar zijn de Nederlanders eigenlijk ook bereid om te betalen voor kraanwater als tafelwater in de horeca? Om meer inzicht te krijgen in deze vraag, lieten wij een onderzoek doen door GfK onder 47.000 respondenten. Hier vind je de resultaten.

Betalen

92% WIL kraanwater KUNNEN BESTELLEN

Uit het onderzoek komt naar voren dat maar liefst 92% van de Nederlanders vindt dat je te allen tijde kraanwater zou moeten kunnen bestellen in de horeca – betaald of onbetaald. Hier is men bereid om gemiddeld €1,04 voor te betalen.

Opvallend is dat het leeftijdsafhankelijk is of men wil betalen voor water of niet. Zo zijn Nederlanders onder de 40 jaar bereid om tot 50 cent meer te betalen voor tafelwater dan 50-plussers.

Kraanwater of bronwater?

Uit het onderzoek blijkt dat 92% van de ondervraagden de mogelijkheid wil hebben om kraanwater te bestellen. Slechts 16% is niet bereid daarvoor te betalen.

Daaruit blijkt wel dat in Nederland niet veel waarde wordt gehecht aan de term bronwater. Sterker nog: in Nederland gelden meer kwaliteitseisen voor kraanwater dan voor bronwater.

Het water van bronwaterproducent Bar-le-Duc is niet alleen exact hetzelfde water als Sourcy, maar ook als het Utrechtse leidingwater.

Teun van de Keuken – Keuringsdienst van Waarde

Maar kraanwater is toch gratis?

Kraanwater is in Nederland van de allerhoogste kwaliteit en komt bijna gratis uit de kraan. Gemiddeld betaalt een Nederlander zo’n 1,50 euro per 1000 liter.

De kosten voor het serveren van kraanwater in de horeca zitten dan ook niet zozeer in het water zelf maar in het personeel dat moet bedienen, spoelen en koelen. Dat geldt net zo hard voor bronwater als voor kraanwater.

WATER VOOR EEN GOED DOEL

In het onderzoek komt ook naar voren dat men bereid is om meer te betalen voor water met een goed verhaal. Op het moment dat het verhaal van Made Blue wordt voorgelegd – dus dat het water wordt gespiegeld met 1.000 keer zo veel schoon drinkwater in ontwikkelingslanden – is daar 6 op de 10 Nederlanders positief over verrast.

Zij zijn in dat geval zelfs bereid om tot 75% meer te betalen voor hun water. Uitgedrukt in euro’s komt dit neer op €1,42 dat zij bereid zijn om bij te leggen voor water met een goed verhaal.

Van kraanwater naar plat en bruisend bronwater

Made Blue biedt horecaondernemers de mogelijkheid gefilterd, gekoeld, plat en bruisend water te serveren uit een leidingwaterkoeler.

Daarbij vertellen we middels ons kenmerkende glaswerk de glasheldere boodschap dat voor elke fles of karaf zorgt voor 1000 keer zo veel schoon drinkwater ontwikkelingslanden.

Zo zet je als ondernemer je eigen bronwater op tafel waar gasten graag voor willen betalen en ben je een stuk duurzamer bezig.

Waterkoelers van Made Blue

Ga ook voor je eigen tafelwater met een heldere boodschap en kies voor een waterkoeler van Made Blue.
Dat is mooier, duurzamer, makkelijker en in veel gevallen voordeliger.
En de gasten? Die reageren unaniem enthousiast en zijn bereid te betalen.


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

60% minder handelingen met een waterkoeler

Zet je een leidingwaterkoeler in om zelf water te tappen in de horeca dan scheelt dat een hoop transport en gesjouw, maar ook veel tijd: 60% volgens onze ambassadeurs.

Lees meer

Hoe zet je water op de menukaart?

Mensen drinken steeds meer water, ook met een smaakje. Maar hoe zet je het dan aantrekkelijk en met genoeg marge op de menukaart?

Lees meer