This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

60% minder handelingen met een waterkoeler

60% minder handelingen met een leidingwaterkoeler

Zet je een leidingwaterkoeler in om zelf water te tappen in de horeca dan scheelt dat een hoop transport en gesjouw, maar ook veel tijd: 60% volgens onze ambassadeurs.

Hoe zit dat?

Hoe komt dat nou? Wat blijkt: er hoeft voor het water niet meer gesjouwd te worden met kratten, die kratten staan ook niet meer in de weg in de keuken. De koeling hoeft niet gevuld te worden en er hoeft niemand naar de glasbak te lopen als de fles leeg is (of het statiegeld op te ruimen in het geval van kleine flesjes).

Zit je een waterkoeler in om zelf water te tappen dan blijven er nog maar een paar handelingen over: tappen, serveren, afruimen en spoelen.

Kraanwater ook duurzamer

Als je zelf kraanwater tapt uit je waterkoeler ben je ook duurzamer bezig. Daar waar kraanwater lokaal wordt getapt, geldt voor mineraal- en bronwater dat het (meerdere malen) moet worden getransporteerd.

Ook de verpakking – veelal wegwerpglas – moet worden geproduceerd en na gebruik worden gerecycled.

Bij Made Blue voegen we hier heel veel impact aan toe: elke fles die je serveert zorgt voor 1000 keer zoveel schoon drinkwater. Bovendien besparen onze waterprojecten ook CO2 en plastic afval.

Ik heb nu één grote glasbak minder voor de deur staan.

Horeca ambassadeur van Made Blue

BRONWATER OF KRAANWATER

Zowel bronwater als kraanwater worden gewonnen uit natuurlijke of onderaardse bronnen. In 60% van de gevallen wordt bronwater gewonnen uit dezelfde laag in de grond als kraanwater. In dat opzicht verschilt kraanwater dus niet zo veel van bronwater. Lees hier meer over…

Zo maakte de Keuringdienst van Waarde een aflevering waarin zij lieten zien dat het bronwater van sommige merken uit precies dezelfde bron als het kraanwater. “In Utrecht trek je gewoon je toilet door met bronwater”, zo luidde de conclusie van de Keuringdienst van Waarde.

Het beste water voor jou

Zo noemen wij onze wateroplossingen het beste water voor de wereld.
Ze zijn namelijk duurzaam en hebben 1000 keer zoveel impact.
Ze kunnen ook het beste water zijn voor jou, je gasten of je medewerkers.
Wij hebben oplossingen voor de horeca, kantoor en onderweg.


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

Hoe zet je water op de menukaart?

Mensen drinken steeds meer water, ook met een smaakje. Maar hoe zet je het dan aantrekkelijk en met genoeg marge op de menukaart?

Lees meer

Waarom is lokaal bottelen van water duurzaam?

Zelf je water tappen of bottelen met behulp van een leidingwaterkoeler. Dat is veel duurzamer dan het serveren van fabrieksmatig gebotteld flessenwater.

Lees meer