This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

De club van 100 miljoen

DE CLUB VAN 100 MILJOEN

Al meer dan 400 ambassadeurs dragen bij aan onze missie: schoon drinkwater voor iedereen. Wij zijn natuurlijk blij met elke bijdrage, maar een paar ambassadeurs van het eerste uur mogen zich inmiddels lid noemen van de club van 100 miljoen. Zij doneerden elk dus al meer dan 100 miljoen liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden!

i-team

i-Team Global zorgde met haar innovatieve schoonmaakmachines voor een flinke waterbesparing ten opzichte van de traditionele dweil en emmer die voor kleine ruimtes vaak nog ingezet worden. Het water dat toch nog gebruikt wordt, komt als schoon drinkwater weer beschikbaar via Made Blue. De machines worden inmiddels wereldwijd ingezet en leveren daarmee een flinke bijdrage aan onze missie. 

Quooker

Wist je dat elke Quooker COMBI zorgt voor een waterbesparing van 4200 liter per jaar? Dat komt doordat warm water in de keuken niet meer helemaal van zolder hoeft te komen. Dat scheelt niet alleen water maar ook veel gas en dus CO2. Quooker koos er in 2015 al voor om het bespaarde water om te zetten in schoon drinkwater via onze waterprojecten. Dat zorgde inmiddels al voor een veelvoud van 100 miljoen liter!

Blycolin

Blycolin is een ambassadeur van het eerste uur. De toonaangevende specialist in linnenservice voor de hospitality branche helpt met ruim 150 (partner)wasserijen de klant bij alles wat met linnen te maken heeft. In samenwerking met Made Blue spiegelt Blycolin het water dat zij direct in de eigen wasserijen verbruikt. Dit jaar bereikte Blycolin de mijlpaal van maar liefst 100 miljoen liter schoon drinkwater. Dat betekent schoon drinkwater voor 1.400 mensen voor zeker tien jaar!

MAAS

MAAS doneert al vanaf de start van Made Blue. Elke consumptie die via de vele koffieautomaten van MAAS stroomt zorgt voor evenveel schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Het concept van Made Blue past naadloos in het duurzame denken van MAAS. Transparante investering direct bij de bron!

Wist je dat MAAS ook een special edition Made Blue waterkoeler voor bij jou op kantoor kan leveren?

De club van 100 miljoen wordt steeds groter! We verwachten deze lijst volgend jaar al te kunnen uitbreiden met de eerste ambassadeurs uit de horeca: Grand Hotel Huis ter Duin en Theater de Meervaart! Maar ook Movenpick doneert al jaren het water dat bespaard is op de kamers van dit hotel.

HMShost

HMSHost exploiteert ruim 70 restaurants en horecapunten op Schiphol, waaronder Bread!, East bar & bites, Park Café, Dutch Kitchen & Bar en Bubbles Seafood & Wine Bar. Al het water dat nodig is voor de productie en consumptie van de drankjes geserveerd in deze horecapunten is gespiegeld via Made Blue. Reis je via Schiphol kijk dan vooral eens naar de schermen in de Grab & Fly punten om de film te zien die we samen maakten.

Vreugdenhil dairy foods

Vreugdenhil Dairy Foods produceert melkpoeder en verkoopt dat wereldwijd. Het water dat Vreugdenhil in Nederland onttrekt aan de melk om die melkpoeder ervan te maken, wordt gespiegeld in de landen waar de melkpoeder verkocht wordt en waar grote waterstress heerst. Zo levert Vreugdenhil dus niet alleen de melkhouder maar indirect ook het schone drinkwater dat nodig is om er melk van te maken en dat is maar liefst 175 miljoen liter per jaar.

Tennant

Tennant is ook een producent van schoonmaakmachines, maar dan een maatje groter. Tennant biedt haar klanten de mogelijkheid om het waterverbruik van de machines geheel te spiegelen via Made Blue. Zo spiegelt Tennant al jaren in samenwerking met Gom het waterverbruik van alle machines die door Gom worden ingezet.

Interfood groep

De Interfood Groep is een van de leidende mondiale zuivel leveranciers met een distributie van circa 700.000 MT zuivelproducten per jaar. Interfood maakt evenveel schoon drinkwater beschikbaar als het water dat nodig is om de product volumes van Interfood in West Africa op te lossen. Dat is inmiddels ruimschoots meer dan 100 miljoen liter geworden.

Een liter voor een liter

In ons programma Een liter voor een liter bieden we je de mogelijkheid om het waterverbruik – of juist de waterbesparing – van je product, dienst of organisatie te spiegelen.

We rekenen samen het verbruik of de besparing uit en bepalen welke donatie nodig is om evenveel liters schoon drinkwater te realiseren in ontwikkelingslanden, gegarandeerd en gecertificeerd.


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

i-did laat de impact van textiel zien via MADE BLUE

i-did geeft afgedragen textiel een tweede leven, daarmee wordt veel water bespaard dat via Made Blue wordt omgezet in schoon drinkwater.

Lees meer

De hygiëne oplossingen van onze ambassadeurs

Corona leidt ook tot veel innovaties op het vlak van hygiëne, zo ook bij onze ambassadeurs. We zetten de voorbeelden op een rij.

Lees meer