This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

De hygiëne oplossingen van onze ambassadeurs

De hygiëne oplossingen van onze ambassadeurs

De Corona crisis leidt ook tot veel innovaties, zo ook bij onze ambassadeurs. Zij komen met nieuwe producten of hun bestaande producten komen meer dan ooit van pas. We zetten de voorbeelden op een rij die zowel hier als in ontwikkelingslanden bijdragen aan hygiëne.

Hygiëne zonder water?

Wat als je niet eens je handen kunt wassen? Al onze ambassadeurs dragen feitelijk bij aan hygiëne in ontwikkelingslanden door zoveel mogelijk schoon drinkwater beschikbaar te stellen.

Alleen met schoon drinkwater is hygiene mogelijk, maar ook andersom: water blijft alleen schoon als er goed mee om wordt gegaan. Daarom focussen onze projecten nooit alleen op de feitelijke watervoorziening maar ook op voorlichting en training van onderhoudscommittees. Lees hier meer over… 

Swash

Ambassadeur Arion levert met Swash een hygiënische, snelle en comfortabele oplossing voor het wassen van zorgbehoevende personen. Swash maakt gebruik van washandjes en -doekjes met een speciale lotion, die de huid reinigt en beschermt.

Het water dat wordt bespaard door gebruik te maken van Swash in plaats van een waskom wordt door Arion beschikbaar gemaakt in de landen waar het hard nodig is. Door de Coronacrisis is de uitrol naar bijvoorbeeld Zuid-Afrika nu versneld.

Vandaag zijn onze eerste producten in Zuid-Afrika gearriveerd. Dat had heel wat Coronavoeten in de aarde. We zijn daar nu creatief aan het kijken hoe we mensen toch op afstand virtueel kunnen trainen.

Erik Joosten, Arion

Contactloos

Onze installatiepartner MERKKWater ontwikkelde een contactloze zuil om handen te ontsmetten met een voetpomp. Deze is beschikbaar in het wit en als RVS-zuil. De witte versie is helemaal naar wens op te maken. Elke vulling van desinfectiemiddel zorgt daarbij voor 500 liter schoon drinkwater.

Smartwash

Smixin en CWS werden onlangs ambassadeur van ons programma Een liter voor een liter. Zij bieden met de Smartwash een hele stijlvolle oplossing om contactloos handen te wassen die per installatie ook zorgt voor 20.000 liter schoon drinkwater.

Elke SmartWash zorgt er zo voor dat 20 kinderen een jaar lang kunnen genieten van water en hygiëne op school.

Ook veel schoonmaakbedrijven zijn ambassadeur van Made Blue. Door innovatief te werken besparen ze veel water en zetten dat om naar evenveel liters schoon drinkwater in landen waar dat heel hard nodig is. Bedankt voor jullie support Westerveld, Care, Stoffels Bleijenberg en bijvoorbeeld Blankers Schoon!

Een liter voor een liter

In ons programma Een liter voor een liter bieden we je de mogelijkheid om het waterverbruik – of juist de waterbesparing – van je product, dienst of organisatie te spiegelen.

We rekenen samen het verbruik of de besparing uit en bepalen welke donatie nodig is om evenveel liters schoon drinkwater te realiseren in ontwikkelingslanden, gegarandeerd en gecertificeerd.


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

i-did laat de impact van textiel zien via MADE BLUE

i-did geeft afgedragen textiel een tweede leven, daarmee wordt veel water bespaard dat via Made Blue wordt omgezet in schoon drinkwater.

Lees meer

Blycolin bereikt mijlpaal van 100 miljoen liter

Blycolin spiegelt het water dat zij direct in de eigen wasserijen verbruikt, een liter voor een liter, via Made Blue.

Lees meer