This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Bigger Picture Clothing

Bigger Picture Clothing is een verantwoord kledinglabel dat rekening houdt met de hele keten en daarbij 1000 liter schoon drinkwater per item doneert via Made Blue.

1000

Liter water per verkocht item

AMBASSADEUR

Van het programma Een Liter voor Een Liter

2021

Bigger Picture Clothing is ambassadeur sinds 2021

Over Bigger Picture

De kledingindustrie heeft nog altijd een enorme impact op het milieu maar ook op veel mensen. Bigger Picture Clothing wil het helemaal anders doen: kleding met een positieve impact.

Dat betekent dat elk verkocht item zorgt voor 1000 liter schoon drinkwater in Tanzania of Ethiopië. Daarnaast wordt er alleen gebruik gemaakt van biologisch katoen en er wordt niets weggegooid aan het einde van het seizoen.

We are more than just a clothing brand. We represent a movement with which we want to positively impact the planet and all of its inhabitants. Together anything is possible, let’s be positive and see the Bigger Picture! 

Freek van Litsenburg, oprichter

In beeld

In een tussenjaar wist student Freek van Litsenburg een kledinglabel uit de grond te stampen waarbij hij ook nog eens 1000 liter water per verkocht kledingstuk doneert. Freek won onder meer de Tilburg University Challenge en dat bleef niet onopgemerkt bij de pers.

EEN LITER VOOR EEN LITER

In ons programma Een liter voor een liter kun je de waterbesparing of juist het waterverbruik van je product, dienst of organisatie omzetten in evenveel liters schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Kiezen voor een selectie van klanten of nog meer liters realiseren mag natuurlijk ook. Transparantie staat voorop en wij helpen je graag om erover te communiceren!

Meer ambassadeurs van dit programma:

Greenwear

Greenwear t-shirts gaan veel langer mee dan gewone katoenen t-shirts en dat scheelt veel water in de productie. Het water dat bespaart is, zet Greenwear via Made Blue om in schoon drinkwater.

Lees meer

Flask

Flask zet zich in voor het verminderen van de plastic afvalberg met de verkoop van duurzame mokken, bekers en thermosflessen aan de B2B markt. Flask steunt Made Blue sinds 2023 met een jaarlijkse…

Lees meer

EZshine

EZshine produceert wereldwijd pads voor het schoonmaken en polijsten van vloeren. Vanaf nu zorgen elke 5 verkochte pads voor 1000 liter schoon drinkwater.

Lees meer

HMSHost

HMSHost exploiteert ruim 70 restaurants en horecapunten op Schiphol. Het water dat nodig is voor de productie en consumptie van alle dranken aldaar is gespiegeld via Made Blue.

Lees meer