This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Bigger Picture Clothing

Bigger Picture Clothing is een verantwoord kledinglabel dat rekening houdt met de hele keten en daarbij 1000 liter schoon drinkwater per item doneert via Made Blue.

Dit is de impact van

Bigger Picture Clothing

sinds 2021:

2129136 liter

Impact mensen

29

mensen kregen toegang tot water

impact co2

15

ton CO2 bespaard

Impact plastic

21

ton plastic afval voorkomen

impact bomen

319

bomen bespaard

Meer weten? Lees hier hoe we die impact uitrekenen…

Logo MadeBlue blauw portrait

Over Bigger Picture

De kledingindustrie heeft nog altijd een enorme impact op het milieu maar ook op veel mensen. Bigger Picture Clothing wil het helemaal anders doen: kleding met een positieve impact.

Dat betekent dat elk verkocht item zorgt voor 1000 liter schoon drinkwater in Tanzania of Ethiopië. Daarnaast wordt er alleen gebruik gemaakt van biologisch katoen en er wordt niets weggegooid aan het einde van het seizoen.

We are more than just a clothing brand. We represent a movement with which we want to positively impact the planet and all of its inhabitants. Together anything is possible, let’s be positive and see the Bigger Picture! 

Freek van Litsenburg, oprichter

In beeld

In een tussenjaar wist student Freek van Litsenburg een kledinglabel uit de grond te stampen waarbij hij ook nog eens 1000 liter water per verkocht kledingstuk doneert. Freek won onder meer de Tilburg University Challenge en dat bleef niet onopgemerkt bij de pers.

EEN LITER VOOR EEN LITER

In ons programma Een liter voor een liter kun je de waterbesparing of juist het waterverbruik van je product, dienst of organisatie omzetten in evenveel liters schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Kiezen voor een selectie van klanten of nog meer liters realiseren mag natuurlijk ook. Transparantie staat voorop en wij helpen je graag om erover te communiceren!

Meer ambassadeurs van dit programma:

Bevallingsbaden

Bij ieder verkocht of verhuurd bevallingsbad doneert Bevallingsbaden 650 liter water aan Made Blue, evenveel als wordt gebruikt bij een bevalling dus.

Lees meer

i-team Global

De wendbare schrobzuigmachine i-mop van i-team Global bespaart veel water. Het water dat toch nog nodig is, wordt omgezet in schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

Lees meer

Vebego

Hago bespaart gemiddeld 20 liter water per schoonmaakuur en biedt haar klanten aan om dat te spiegelen met evenveel schoon drinkwater in ontwikkelingslanden via Made Blue.

Lees meer

IZY Bottles

IZY Bottles levert opvallende thermosflessen die je ook kunt laten bedrukken of graveren. Elke verkochte fles zorgt voor 1000 keer de inhoud aan schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

Lees meer
jongen bij kraan met emmers