This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

SCHOON DRINKWATER VOOR MINDERHEden in vietnam

Eindelijk toegang tot schoon drinkwater voor een achtergestelde minderheidsgroep in Vietnam.

Vietnam

land

Ba Thuoc

regio

2019-2021

periode

3.572

mensen

Minderheidsgroep: Muong

In oktober 2019 hebben wij dit project samen met World Vision Vietnam opgestart. Het focust zich op de gemeente Dien Quang in het disctrict Ba Thuoc. Deze gemeente wordt vooral bewoond door de Muong – een minderheidsgroep in Vietnam – die door de overheid niet als prioriteit wordt gezien.

Het project loopt van oktober 2019 tot maart 2021 en heeft als doelstelling om 3.572 mensen te voorzien van schoon drinkwater en daarmee hun gezondheid en kwaliteit van leven te bevorderen.

VERVUILD WATER DOOR KERKHOF

De bevolking van de gemeente Dien Quang heeft beperkte toegang tot veilig water. De problemen zijn het grootst in de dorpen Muoi, Kho, Lung, Khuoc Luyen, Muon, Dao, Un en Tam Lien. Zij maken namelijk gebruik van een waterbron in de buurt van de nabijgelegen begraafplaats, zonder daarbij een filter te gebruiken. Dit levert gezondheidsrisico’s op zoals diarree en rode ogen infectie.

Langdurig gebruik van dit vervuild water heeft bovendien ernstige gevolgen voor de gezondheid. Jonge kinderen die melk drinken gemengd met dit besmet water of besmette groenten eten, lijden vaak aan bloedarmoede, of zelfs verstikking.

De lokale bevolking maakt gebruik van een waterbron gelegen vlakbij het kerkhof. Dit water is ernstig vervuild.

World Vision

Gebrek aan water houdt Armoede in stand

Vooral in het droge seizoen besteedt de lokale bevolking, en dan vooral de vrouwen, minstens 20 minuten per dag aan het halen van water. Daardoor kunnen ze dus niet aan het werk, terwijl de de kosten voor de watervoorzieningen hoog zijn.

Gemiddeld liggen de kosten voor het halen van water rond de 310.000 VND, wat gelijk staat aan ongeveer €14 euro. Dit is voor een gezin in deze achterstandswijk een behoorlijke belasting. Oftewel, hierdoor blijven zij in armoede steken.

BEOOGDE RESULTATEN

  • Het opzetten van een goed toegankelijk en betaalbaar watervoorzieningssysteem
  • Het verbeteren van de kennis op het gebied van water, sanitaire voorzieningen en hygiëne (WASH)
  • Het verbeteren van de kennis op het gebied van huishoudelijke waterbehandeling en veilige opslag (HWTS)
  • Het verbeten van de gezondheid van de lokale bevolking door de toegang van schoon drinkwater
  • Het stimuleren van de lokale economie vanwege het aanleggen van het watervoorzieningssysteem
  • Daarmee 2.172 volwassenen en 1.356 kinderen bereiken (goed voor 87% van de totale bevolking)
  • Wat in het totaal 714 huishoudens in 6 doeldorpen beslaat (Muoi, Kho, Lung, Muon, Un en Tam Lien)

Laatste updates van dit project

Vietnam: Virtual visit als afronding (VIDEO)

Ons project in Vietnam is recent afgerond maar helaas konden we het niet zelf bezoeken. In plaats daarvan werden we uitgenodigd voor een virtual visit.

Lees meer

Vietnam update: Op TV En uitbreiding

In Vietnam mochten we recent de officiële opening van de watervoorziening vieren en dat haalde tot onze verrassing zelfs de landelijke TV. Nog een verrassing was dat er budget over was en daarom…

Lees meer

Vietnam update: constructie gestart

In ons project in Vietnam stond het opstarten van de constructiewerkzaamheden de afgelopen maanden centraal en er wordt inmiddels gebouwd!

Lees meer

Vietnam update: lokale betrokkenheid

De lokale overheid en gemeenschap zijn nauw betrokken en mede-verantwoordelijk voor de duurzaamheid van ons project in Vietnam.

Lees meer

Vietnam update: verantwoordelijk

De lokale overheid en gemeenschap zijn nauw betrokken en mede-verantwoordelijk voor de duurzaamheid van ons project in Vietnam.

Lees meer

Vietnam update: training en voorlichting

Voordat er daadwerkelijk water kan worden getapt, moet er heel wat gebeuren. Hier lees je wat we recent allemaal in Vietnam gedaan hebben.

Lees meer

Vietnam update: de voorbereidingen

Er komt heel wat kijken bij het opzetten van een waterproject want onze projecten gaan verder dan het neerzetten van een watervoorziening.

Lees meer