This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Vietnam update: de voorbereidingen

Vietnam update:
De voorbereidingen

Er komt heel wat kijken bij het goed opzetten van een waterproject. Dat is niet voor niets want onze projecten gaan veel verder dan alleen het neerzetten van een watervoorziening. Wij vinden juist de lokale betrokkenheid essentieel. 

Vietnam team World Vision

Het projectteam

Onze lokale uitvoerende partner is World Vision Vietnam. Zij heeft een projectteam gerekruteerd om de uitvoering van dit project in goede banen te leiden. Daar komt heel wat bij kijken omdat er veel partijen bij betrokken zijn.

Stappen tot nu toe

Hieronder lees je welke stappen nu in ons nieuwste project in Ba Thuoc in Vietnam zijn gezet om ervoor te zorgen dat de effecten ervan straks blijvend zijn. We werken in dit project samen met uitvoerend partner World Vision.

  1. Official letters zijn naar alle partners op districts en provinciaal niveau gestuurd om hen te informeren over de implementatie van het Waterproject.
  2. Het bestaande Ba Thuoc programmateam is door Project en Finance teams van World Vision Vietnam getraind over de richtlijnen en voorwaarden van de activiteit- implementatie en rapportering.
  3. Het projectdocument is ingediend bij Thanh Hoa’s People Committee voor de benodigde goedkeuring van de overheid. Inmiddels is het projectplan door hen goedgekeurd.
  4. Het bestaande programmateam van dit gebied heeft een ‘Terms of Reference’ opgesteld en contact gemaakt met het Water, Sanitation en Environment Center van de provincie Thanh Hoa, om in feburari een test uit te voeren om de actuele waterkwaliteit te testen.
  5. Het projectteam is samen met de personeelsafdeling van World Vision Vietnam bezig met het werven van een project officer die zich specifiek bezighoudt met de uitvoering van het waterproject.
  6. Het projectteam is bezig met de selectie en aanbesteding van constructie-partijen om ter goedkeuring voor te leggen aan World Vision Vietnam.

Het einddoel

Hoe zat het ook alweer? Ons doel is verbeterde toegang tot schoon drinkwater voor de lokale gemeenschap en in het bijzonder kinderen in Vietnam. 

Om dat te bereiken zal een watervoorzieningssysteem worden aangelegd, inclusief een leidingsysteem dat water naar zes verdeelpunten in zes dorpscentra voert en vervolgens aansluit op 714 huishoudens, een kleuterschool, een basisschool en een middelbare school. Dat alles doen we zo duurzaam mogelijk, dus met lokale betrokkenheid en veel voorlichting.

Schoon drinkwater voor minderheden

In oktober 2019 hebben wij dit project samen met World Vision Vietnam opgestart. Het focust zich op de gemeente Dien Quang in het disctrict Ba Thuoc. Deze gemeente wordt vooral bewoond door de Muong – een minderheidsgroep in Vietnam – die door de overheid niet als prioriteit wordt gezien.

Het project loopt van oktober 2019 tot maart 2021 en heeft als doelstelling om 3.572 mensen te voorzien van schoon drinkwater en daarmee hun gezondheid en kwaliteit van leven te bevorderen.


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

Vietnam: Virtual visit als afronding (VIDEO)

Ons project in Vietnam is recent afgerond maar helaas konden we het niet zelf bezoeken. In plaats daarvan werden we uitgenodigd voor een virtual visit.

Lees meer

Vietnam update: Op TV En uitbreiding

In Vietnam mochten we recent de officiële opening van de watervoorziening vieren en dat haalde tot onze verrassing zelfs de landelijke TV. Nog een verrassing was dat er budget over was en daarom…

Lees meer