This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Riskonet

Riskonet

Riskonet is een internationaal opererend adviesorganisatie op het gebied van risicobeheer. Voor hun brandveiligheidsprojecten zetten zij eigen ontworpen sprinklerinstallaties in. De hoeveelheid water die daarbij wordt verbruikt, wordt via Made Blue gespiegeld.

500.000

Liter gemiddeld voor ieder ontworpen sprinklersysteem.

AMBASSADEUR

Van het programma Een Liter voor Een Liter

2023

Riskonet is ambassadeur sinds 2023

OVER RISKONET

Riskonet is een internationaal opererende adviesorganisatie op het gebied van veiligheid en risk management. Binnen de vele diensten die Riskonet aanbiedt, valt ook het adviseren over en ontwerpen van sprinklerinstallaties. Binnen Riskonet is duurzaamheid verbonden aan de bedrijfsstrategie. Daarom was de samenwerking met Made Blue voor beide partijen een logische stap.

Bij elk uitgangspuntendocument dat Riskonet maakt voor een sprinklerinstallatie, wordt de grootte van de tank omgezet in liters drinkwater en geld. Riskonet doneert dat bedrag vervolgens aan Made Blue. Tevens moedigen ze de klant in kwestie aan om hetzelfde te doen.

“Eén liter voor één liter, hoe kunnen wij dat doen? Hoeveel water gaat er in een sprinklerbassin? Hoeveel klanten hebben wij die deze bassins gebruiken, denk je eens in hoeveel water ze in totaal opslaan? Zouden we daar een schoonwaterbijdrage op kunnen baseren, uiteraard in samenspraak met de klant?”

Ron de Bruijn, Managing partner

RISKONET & MADE BLUE

Goed drinkwater is in Nederland een vanzelfsprekendheid, je kunt het overal zo uit de kraan drinken. Voor Ron de Bruijn van Riskonet was onlangs de confrontatie met de praktijk buiten Nederland behoorlijk confronterend. Tijdens een bijeenkomst hoorde hij onze Machiel de kille cijfers opnoemen.

Bijvoorbeeld dat nu meer dan 400 miljoen Afrikanen leven in waterarme landen. Dat tegen 2050 waarschijnlijk vijf keer zoveel land ten prooi zal vallen aan extreme droogte. En ook dat de helft van alle scholen ter wereld geen toegang tot schoon water heeft en adequate sanitaire voorzieningen mist.

Ron de Bruijn: “Ik kon die cijfers haast niet geloven. Als je er langer over nadenkt, is het eigenlijk treurigmakend. Zeker als je verneemt dat relatief bescheiden investeringen een enorm verschil maken.”

EEN LITER VOOR EEN LITER

In ons programma Een liter voor een liter kun je de waterbesparing of juist het waterverbruik van je product, dienst of organisatie omzetten in evenveel liters schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Kiezen voor een selectie van klanten of nog meer liters realiseren mag natuurlijk ook. Transparantie staat voorop en wij helpen je graag om erover te communiceren!

Meer ambassadeurs van dit programma:

Vebego Facility Solutions

Vebego Facility Solutions is een facilitaire dienstverlener binnen de Vebego holding en ondersteunt Made Blue als sinds 2016 door de inzet van haar netwerk en kennis.

Lees meer

Eurest Services

Eurest Services Tata Steel doneert 4 liter schoon drinkwater voor elk drankje dat wordt geserveerd. Dat is gelijk aan de gemiddelde watervoetafdruk van de geserveerde dranken.

Lees meer

Mövenpick Hotels

Mövenpick Hotels bespaart veel water op de hotelkamers door slimme technieken. Het bespaarde water wordt omgezet in schoon drinkwater in ontwikkelingslanden via Made Blue.

Lees meer

CSS-schoonmaak

CSS-Schoonmaak bespaart gemiddeld 20 liter water per schoonmaakuur en zet dat om in schoon drinkwater in ontwikkelingslanden namens haar klanten.

Lees meer