This website is not available in your standard browser language. Please select your preferred language here.

i-did

i-did
Made Blue

i-did is ambassadeur van Made Blue in het programma Een Liter voor Een Liter. i-did bespaart veel water door te werken met gerecycled textiel en doneert dat bespaarde water aan Made Blue voor elke webshop bestelling.

Dit is de impact van

sinds 2018:

117779327 liter

Impact mensen

1613

mensen kregen toegang tot water

impact co2

824

ton CO2 bespaard

Impact plastic

1178

ton plastic afval voorkomen

impact bomen

17667

bomen bespaard

Meer weten? Lees hier hoe we die impact uitrekenen…

Logo MadeBlue blauw portrait

Over i-did

Het produceren van textiel gaat gepaard met een enorm waterverbruik. De katoenproductie alleen is bijvoorbeeld al goed voor 2,6 % van het totale waterverbruik ter wereld. i-did wil deze ecologische voetafdruk verkleinen door onverkochte of niet meer draagbare textiel te hergebruiken in designproducten. Door gebruik te maken van gerecycled materiaal, bespaart i-did voor de productie van één vierkante meter vilt maar liefst 414 liter water. Om nog verder te verduurzamen, zorgt i-did in samenwerking met Made Blue ervoor dat deze besparing van 414 liter ook elders ter wereld beschikbaar wordt gemaakt.

In beeld

In een uitgebreid artikel op onze website vertelt i-did waarom ze hebben gekozen voor een samenwerking met Made Blue.

Samen met Made Blue deze waterbesparing laten zien, maakt voor ons de cirkel rond.

Michiel Dekkers, mede-oprichter

Sleeves van i-did voor de Bottle Made Blue

i-Did & Bottle Made Blue

Onze ambassadeur i-did ontwierp speciaal voor onze Bottle Made Blue een sleeve van gerecycled textiel. Je kunt deze voorzien van een stempel, een cut-out of een logo op het label.

De sleeves zijn er in meerdere kleuren, onder andere in het blauw van gerecyclede KLM-uniformen. Je kunt een Bottle Made Blue met sleeve per stuk bestellen via de website van i-did.

EEN LITER VOOR EEN LITER

In ons programma Een liter voor een liter kun je de waterbesparing of juist het waterverbruik van je product, dienst of organisatie omzetten in evenveel liters schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Kiezen voor een selectie van klanten of nog meer liters realiseren mag natuurlijk ook. Transparantie staat voorop en wij helpen je graag om erover te communiceren!

Meer ambassadeurs van dit programma:

Dripl

Met de drankenautomaat van Dripl voorkom je onnodig transport van water. Elke Dripl Bottle zorgt voor 1000 keer zoveel drinkwater via Made Blue.

Lees meer

Trinity Purchasing

Voor elk Trinity-hotel dat zich aansluit bij de Made Blue Foundation doneren zij 1 miljoen liter schoon drinkwater aan Made Blue.

Lees meer

Share company

Share Company is ambassadeur van Made Blue, een liter voor een liter, en draagt 10% af van elk verkocht product in haar webshop.

Lees meer

Value Masters

Value Masters ontwikkelen integraties en maatwerk applicaties die gemakkelijk en mooi in gebruik zijn. Elke nieuwe opdracht zorgt voor een bijdrage aan schoon drinkwater via Made Blue.

Lees meer