Volg ons ook op

Het beste water voor de wereld?

Bij Made Blue noemen we onze wateroplossingen vaak ‘het beste water voor de wereld’. Dat klinkt misschien pretentieus, dus we willen die bewering graag nog wat verder uitwerken.

Allereerst doen we niet alsof. We gelóven echt dat we het beste water voor de wereld serveren. Waarom is dat?

1 liter Made Blue Water
=
1.000 liter schoon water in ontwikkelingslanden
+
14 kg CO2-reductie
&
tot 1.000 plastic flessen / zakken voorkomen

Allereerst omdat Made Blue Water onverpakt is: het komt altijd vers uit de waterleiding en er is geen wegwerpverpakking bij nodig. In de meeste gevallen gefilterd en gekoeld, bruisend als je wilt.

Maar dat is niet eens het belangrijkste: Made Blue Water zorgt ervoor dat er duizend keer zoveel schoon water beschikbaar komt in ontwikkelingslanden. Dat klinkt indrukwekkend en dat is precies wat het is. 

Met elke geserveerde liter Made Blue Water komt er duizend liter schoon water elders op de planeet beschikbaar. In de meeste gevallen komt dat erop neer dat vrouwen en kinderen niet meer gemiddeld 6 kilometer per dag voor water hoeven te lopen met 20 liter water dat vaak niet eens schoon is.

Elke liter Made Blue-water die we genieten een schooljaar lang toegang geeft tot schoon water en hygiëne voor een kind op school. Lees hier meer over hoe we werken.

MADE BLUE - Dag 2 - Impactreis Ethiopië - Foto: Anne Harteman
Schoon drinkwater voor de minderheidsgroepen in Vietnam - Ba Thuoc district - Dien Quang - World Vision

Overigens verslaat Made Blue Water zelfs gewoon kraanwater als het gaat om duurzaamheid. Hoe is dat mogelijk?

Toegang tot schoon water betekent niet alleen dat u niet meer hoeft te lopen voor water. Het betekent vaak ook dat er geen water meer hoeft te worden gekookt voor consumptie. Dat water koken gebeurt vaak boven open vuur met alle CO2-uitstoot van dien.

Het verlost mensen ook van de noodzaak om drinkwater te kopen dat op straat in plastic zakken of flessen wordt verkocht.

 

Je zou zeggen dat dit hoge kosten met zich meebrengt, maar dat is het niet. Een donatie van € 0,30 verandert elke liter water in Made Blue Water, of het nu kraanwater is, mineraalwater of iets anders dat naar water smaakt. Die donatie zorgt ervoor dat duizend liter schoon water beschikbaar komt op plaatsen op aarde waar dat het hardst nodig is.

Met alle mogelijkheden voor filtratie op locatie, koelen en bruisend water, is het echt niet meer nodig om bronwater of mineraalwater uit de fabriek te kopen. Wij hebben een passende oplossing voor iedere situatie. Zullen we samen kijken hoe jij ook het beste water voor de wereld kunt serveren?

Er bestaat een product dat we gratis en onbeperkt thuis kunnen krijgen, maar toch voor het tweeduizendvoudige van de prijs in de supermarkt willen kopen: water in een fles.

Wil je ook bijdragen aan een duurzamere wereld met toegang tot schoon drinkwater voor iedereen?