Volg ons ook op

MADE BLUE helpt in de strijd tegen plastic soup

Wist je dat het meeste plastic afval dat in onze oceanen ronddrijft, de plastic soep, afkomstig is uit slechts een paar rivieren in de wereld?

Rivieren die hun oorsprong vinden in ontwikkelingsregio’s in Afrika en Azië, brengen het overgrote deel van het plastic afval rechtstreeks naar de oceanen. Door schoon water beschikbaar te stellen aan degenen die het het meest nodig hebben, helpt MADE BLUE plastic afval direct bij de bron te elimineren.

In ontwikkelingsregio’s wordt flessenwater vaak verkocht in plastic flessen of plastic zakken en in kleine hoeveelheden: dit maakt het betaalbaar voor mensen die met minder dan een dollar per dag moeten rondkomen. Als er geen toegang tot leidingwater beschikbaar is, is goedkoop plastic flessenwater vaak de beste beschikbare optie. Dat maakt het gebrek aan toegang tot leidingwater volgens experts een van de belangrijkste bronnen van plastic afval.

Samen met vele initiatieven wereldwijd die waterbesparing promoten, het gebruik van kraanwater ondersteunen en met veel NGO’s die samen met MADE BLUE werken bij de bouw van diepe putten, pijpleidingen en openbare waterfonteinen, willen we een verschil maken voor degenen die aan de onderkant van de piramide leven en samen vechten tegen plastic soep. Na 7 miljard liter schoon water te hebben gerealiseerd in ontwikkelingslanden, hebben we al miljarden plastic flessen en tassen geëlimineerd die niet langer nodig waren.

Schoon drinkwater voor de minderheidsgroepen in Vietnam - Ba Thuoc district - Dien Quang - World Vision

Voor bedrijven zijn er veel manieren om bij te dragen aan onze missie:

water teruggeven dat is bespaard (of verbruikt) door producten of diensten,

genieten van gekoeld en bruisend water op het werk, direct uit de leiding,

het beste water voor de wereld serveren in de horeca,

of het toevoegen van impact en storytelling aan een product.

1 liter Made Blue Water
=
tot 1.000 plastic flessen / zakken voorkomen
+
1.000 liter schoon water in ontwikkelingslanden
&
14 kg CO2-reductie

Help mee in de strijd tegen plastic soup en steun MADE BLUE!