This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Waarom Made Blue helpt in de strijd tegen plastic soup

WAAROM WIJ STRIJDEN TEGEN PLASTIC SOUP

Wist je dat het meeste plastic afval dat in onze oceanen ronddrijft afkomstig is uit slechts een paar rivieren in de wereld? 
Rivieren die hun oorsprong vinden in ontwikkelingsregio’s in Afrika en Azië, brengen het overgrote deel van het plastic afval rechtstreeks naar de oceanen.
Door schoon water beschikbaar te stellen aan degenen die het het meest nodig hebben, helpt Made Blue plastic afval direct bij de bron te elimineren.

wat is plastic soEp

Greenpeace legt het ons uit: Elke minuut belandt een vuilniswagen aan plastic afval in onze oceanen. 94% komt op de zeebodem terecht, 1% blijft ronddrijven en 5% spoelt aan.

Zo is het onbewoonde Henderson Island een van de meest verlaten eilanden ter wereld, maar niet van plastic. Per vierkante meter vind je er 671 stuks plastics. De hoeveelheid plastic die je in onze oceanen aantreft, is dus bijna niet voor te stellen. De gevolgen zijn enorm:

Plastic afval doodt jaarlijks meer dan 100.000 zeedieren en 1 op de 3 zeeschildpadden heeft plastic ingeslikt. Microplastics, kleine stukjes plastics, zijn gevonden in tafelzout en menselijke ontlasting.

Made Blue fights against Plastic Soup

Water in plastic

In ontwikkelingsregio’s wordt flessenwater vaak verkocht in plastic flessen of plastic zakken en in kleine hoeveelheden: dit maakt het betaalbaar voor mensen die met minder dan een dollar per dag moeten rondkomen.

Als er geen toegang tot leidingwater beschikbaar is, is goedkoop plastic flessenwater vaak de beste beschikbare optie. Dat maakt het gebrek aan toegang tot leidingwater volgens experts een van de belangrijkste bronnen van plastic afval. Dit gebeurt met name in stedelijk gebied en dus in ongeveer de helft van onze projecten.

90% van de plastic vervuiling in onze oceanen komt uit slechts 10 rivieren.

World Economic Forum

hoe maken wij het verschil

Wij willen een verschil maken voor degenen die aan de onderkant van de piramide leven en samen vechten tegen plastic soep door ze toegang te geven tot schoon drinkwater.

Wij werken aan de bouw van diepe putten, pijpleidingen en openbare waterfonteinen. Zo kunnen mensen in kwetsbare gebieden veilig water drinken en zijn ze niet meer aangewezen op plastic zakken of wegwerpflessen.

We realiseerden inmiddels al 8 miljard liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Daarmee hebben we al miljarden plastic flessen en zakken geëlimineerd die niet langer nodig waren.

1 LITER

Made Blue Water

= 1.000 liter

drinkwater in ontwikkelingslanden

+ 7 kg

vermeden CO2-uitstoot

& 500

plastic flessen of zakken voorkomen

ook MINDER CO2

Wanneer mensen aangewezen zijn op vervuild water zullen ze dat koken voor gebruik, vaak op open vuur, met name in afgelegen gebieden. Door schoon drinkwater beschikbaar te maken, hoeft dat niet meer en wordt er dus veel minder hout of kolen gestookt en dat scheelt veel CO2-uitstoot en schadelijke rook.

Het IRC becijferde bijvoorbeeld dat een ceramisch waterfilter zorgt voor 1,03 ton CO2 per jaar per filter. Conservatief gerekend met 10 gebruikers per filter en het VN-cijfer dat 1 persoon minimaal 20 liter water per dag nodig heeft, is het filter goed voor 73.000 liter per jaar. Dat betekent dat 1 miljoen liter schoon drinkwater zorgt voor een CO2 besparing van 13,74 ton. En dat gebeurt in ongeveer de helft van onze projecten.

hoe jij kunt helpen

Met je bedrijf kun je water teruggeven dat is bespaard (of verbruikt) door product, dienst of je gehele organisatie, een liter voor een liter dus.

Je kunt genieten van gekoeld en bruisend water op het werk, direct uit de leiding of je collega’s trakteren op stijlvolle herbruikbare waterflessen.

Of je kunt het beste water voor de wereld drinken of juist serveren in je restaurant, hotel, wellness centrum of elke andere gelegenheid.

help mee in de strijd tegen plastic soup

Wij noemen onze wateroplossingen het beste water voor de wereld.
Ze kunnen ook het beste water zijn voor jou, je gasten en je medewerkers.
Wij hebben oplossingen voor de horeca, kantoor en onderweg.


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

Is ie niet mooi, de IZY Bottle?

IZY Bottles doet er alles aan om verschil te maken. Zo zorgt ook elke fles voor 1.000 keer zoveel schoon drinkwater via Made Blue.

Lees meer

Retulps Mission Indisposable 2020 UITGELEGD

Retulps Mission Indisposable 2020: 20 miloen liter schoon drinkwater. Hoe pakt Retulp dit aan samen met Made Blue?

Lees meer