This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Ethiopie: de reis voor de reis

Ethiopie:
De reis voor de reis

In februari 2020 gaan we met een groep ambassadeurs op reis naar ons project in Ethiopië. Onze reis op weg naar deze reis hebben we in beeld gebracht met een paar mooie vlogs. Hier vind je ze allemaal.

Vlog 1

In februari 2020 nemen wij onze ambassadeurs mee naar Ethiopië om aan hen te laten zien waar en hoe hun donaties worden besteed. Om de voorpret een beetje te verhogen, nemen wij je mee op onze reis voor de reis. Bekijk nu onze eerste vlog – opgenomen tijdens ons teamweekend in de Ardennen – waarin Machiel en Frank je meer vertellen over wat je kan verwachten van de reis!

Vlog 2

Nog 47 nachtjes slapen en dan gaan we op reis naar Ethiopië! Om de voorpret te verhogen, nemen we je graag mee op onze reis voor de reis. Deze keer gingen we langs bij Hester Apeldoorn van Amref Flying Doctors om meer te horen over het reisprogramma.

Bij een waterkiosk zie je dat de mensen eromheen gezonder en schoner zijn. Je ziet letterlijk een heel duidelijk effect.

Hester Apeldoorn, Amref Flying Doctors

Vlog 3

Nog 21 nachtjes slapen en dan gaan we op reis naar Ethiopië! Om de voorpret te verhogen, vloggen we over onze reis voor de reis. Deze keer waren we bij QO Amsterdam. Het management koos er niét voor om zelf mee te gaan, maar om twee interpreneurs aan te wijzen onder hun medewerkers. Daarom zette QO intern een competitie uit en de twee winnaars mogen mee op reis naar Ethiopië.

Schoon water: een zaak voor iedereen

Sinds 2016 investeren wij in het vijfjarige gezondheidsprogramma ‘Schoon water: een zaak voor iedereen’ uitgevoerd door Amref Flying Doctors.

Het doel is om ruim 140.000 mensen te bereiken in sloppenwijken en arme buurten in Ethiopië met toegang tot water, sanitaire voorzieningen en voorlichting over hygiëne. Het gaat om de gebieden Addis Ababa, Afar en Oromia.


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

Ethiopië update: Succesvol afgerond

Eind 2020 is het project Schoon drinkwater, een zaak voor iedereen, in Ethiopië succesvol afgerond. Hier lees je alles over de resultaten en de impact van het project.

Lees meer

Het verhaal van Gadisa Hurisa uit Ethiopië

Gadisa was veel geld en tijd kwijt aan het halen van schoon drinkwater. Dankzij Made Blue kan ze nu sparen en tijd stoppen in ontwikkeling.

Lees meer