nlBel ons: +31 70 89 19 492
Volg ons ook op:

Over Blycolin

Blycolin is de toonaangevende internationale specialist en partner in linnenservice voor de hospitality branche. Met ruim 150 (partner)wasserijen helpen zij de klant bij alles wat met linnen te maken heeft. In deze wasserijen wordt op jaarbasis een grote hoeveelheid water verbruikt. In de samenwerking met MADE BLUE spiegelt Blycolin het water dat zij direct in de eigen wasserijen verbruikt. Zo wordt de exacte hoeveelheid water die nodig is voor een wasbeurt gecompenseerd. 

Op deze manier kunnen we het water dat we hier verbruiken direct teruggeven aan schoon drinkwater projecten in bijvoorbeeld Bangladesh of Ethiopië.

Marc van BoekholtAlgemeen Directeur
Blycolin is ambassadeur van Een Liter voor Een Liter

De impact van een schoon hotelbed

De omvang van de hotellerie en de behoefte aan schoon bedlinnen brengt een gigantische watervraag met zich mee. Dit heeft negatieve gevolgen voor het milieu maar er liggen ook kansen om het waterverbruik om te zetten naar positieve impact. Voor Blycolin gaat het om duizenden liters water per dag.

“Hierin zien we ook een kans iets terug te doen. In elke garderobe en elke hotelkamer hangt een ondenkbare hoeveelheid water: door het water dat schuilgaat in textiel te vertalen naar drinkwater, worden we ons op een andere manier bewust van ons gedrag en het werk dat we doen.”

De lakens zijn MADE BLUE

“Door MADE BLUE krijgt een liter water een hele andere betekenis. De tastbaarheid van de waterprojecten waar we met MadeBlue aan werken, is een goede voedingsbodem voor onze drive hier meer mee te gaan doen”

In de partnerconstructie wordt het exacte aantal liters dat nodig is voor het wassen van linnen elders beschikbaar gemaakt, voor hygiëne en als drinkwater. “Zo compenseren we als het ware ons verbruik. Dit is een eerste stap die voor ons nu haalbaar is en tegelijkertijd helpt bij het ontwikkelen van bewustzijn omtrent water.”

Blycolin is ambassadeur van Een Liter voor Een Liter

Wil je ook het waterverbruik of juist de waterbesparing van jouw organisatie spiegelen?

In 2018 hebben we ruim 21 miljoen liter water gespiegeld: genoeg om bijna 3.000 mensen een jaar lang te voorzien van schoon drinkwater.

Marc van BoekholtAlgemeen Directeur

Related Posts

Waarom zijn schoon drinkwater projecten belangrijk?

Een gebrek aan schoon drinkwater tast niet alleen de gezondheid aan van mensen, maar leidt ook indirect tot armoede. Hoe zit dat precies? In deze blog geven we meer inzicht in de problematiek van waterschaarste in ontwikkelingslanden.

De impact van lokaal gebotteld water

Met meer dan 250 ambassadeurs maken we al heel wat impact: 1000 minder vrachtwagens per jaar, 60% minder handelingen, 28% lagere inkoopkosten en 3.000.000 liter schoon drinkwater!

Waar gaat het geld van MADE BLUE naartoe?

Komen de donaties aan MADE BLUE wel goed terecht? In deze blog laten wij zien hoe alle donaties worden besteed.

Leave a Reply