This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Brew Monkey

Brew Monkey
Made Blue

Brew Monkey is marktleider in de verkoop van bierbrouwpakketten voor de startende thuisbrouwer. Elk bierbrouwpakket zorgt voor 500 liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

Dit is de impact van

Brew Monkey

sinds 2021:

25786523 liter

Impact mensen

353

mensen kregen toegang tot water

impact co2

181

ton CO2 bespaard

Impact plastic

258

ton plastic afval voorkomen

impact bomen

3868

bomen bespaard

Meer weten? Lees hier hoe we die impact uitrekenen…

Logo MadeBlue blauw portrait

Over Brew Monkey

Brew Monkey werd in 2018 opgericht en is marktleider in de verkoop van bierbrouwpakketten voor de startende thuisbrouwer. Het bedrijf maakt brouwen toegankelijk voor iedereen en draagt waar mogelijk haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Zo worden de pakketten hoofdzakelijk ingepakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Elk verkocht bierbrouwpakket zorgt bovendien voor 500 liter schoon drinkwater via Made Blue.

Zonder schoon water geen lekker bier. In Nederland hoeven we niet stil te staan bij de luxe van drinkwater, maar dat is niet overal zo. Toen we ons verdiepten in de cijfers schrokken we zo enorm, dat we wisten dat we hier iets aan moesten veranderen.

Sander de Jong, Eigenaar

In beeld

Brew Monkey lanceert in het kader van Dry January een actie: No Dry January. Speciaal in deze maand zorgt elke bierbrouwpakket voor 1000 keer zoveel schoon drinkwater. 5 liter zelf gemaakt bier zorgt dus voor 5000 liter water in onze projecten.

EEN LITER VOOR EEN LITER

In ons programma Een liter voor een liter kun je de waterbesparing of juist het waterverbruik van je product, dienst of organisatie omzetten in evenveel liters schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Kiezen voor een selectie van klanten of nog meer liters realiseren mag natuurlijk ook. Transparantie staat voorop en wij helpen je graag om erover te communiceren!

Meer ambassadeurs van dit programma:

Whello

Whello zet graag haar beste beentje vooruit op gebied van duurzaamheid, en in die hoedanigheid doneren zij jaarlijks duizend maal het aantal liters water dat bij hen op kantoor wordt getapt.

Lees meer

Kinran

Omgevingsexperts van Kinran zorgen met elk gewerkt uur voor 300 liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden via Made Blue.

Lees meer

MERKKWater

MERKKWater wil water overal duurzaam toegankelijk maken door het leveren van watertappunten. Elk nieuw onderhoudscontract zorgt daarbij voor 100.000 liter schoon drinkwater.

Lees meer

Dripl

Met de drankenautomaat van Dripl voorkom je onnodig transport van water. Elke Dripl Bottle zorgt voor 1000 keer zoveel drinkwater via Made Blue.

Lees meer
jongen bij kraan met emmers