This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Update Said: de eerste machine

Update Said:
de eerste machine

Het design en de installatie van de eerste machine is afgerond – inclusief de zonnepanelen en audio-afspeelfunctie in de machine en verlichting om water halen na zonsondergang te vergemakkelijken en veiliger te maken. De audio-afspeelfuntie geeft niet alleen instructies maar wordt ook gebruikt door lokale adverteerders en brengt zo wat extra inkomsten op.

Web applicatie

De webapplicatie voor het dashboard is nog onder constructie. Hiermee kan straks de wateruitgifte van elke nieuwe water vending machine worden bijgehouden. Dat is belangrijk omdat dan de monitoring ook vanaf smartphones gedaan kan worden door meerdere mensen. Zo is er altijd zicht op de werking van machine en kan men snel reageren als er iets mis gaat.

Om ervoor te zorgen dat het management ook goed gewaarborgd is – zijn er 10 officiële waterbestuursleden getraind, samen met 21 lokale overheidswerkers.

Hiernaast zie je hoe de vending machine er in de basis uit ziet.

We breiden uit

De eerste vending machines zijn een succes en worden goed gemonitord, maar hoe nu verder? Samen met Simavi financieren wij niet alleen de volgende water vending machines maar ook een onderzoek uitgevoerd door een lokale consultant. Die gaat samen met de lokale organisaties bekijken hoe dit project verder uitgerold kan worden met als ultieme droom om helemaal onafhankelijk te worden van donaties. Dat zou natuurlijk geweldig zijn, want zo wordt onze impact alleen maar groter.

De water vending machine van said

Said ontwikkelde de Water Vending Machine: een superslim systeem, dat met behulp van zonne-energie veilig drinkwater kan bieden.

Na een succesvolle pilot in Nugototo Village (Dodoma regio), wil hij zijn werk uitbreiden naar Ngomai. Daarmee bereikt hij 7.000 mensen. Maar dat is niet zijn einddoel. Zijn missie luidt hetzelfde als de onze: schoon drinkwater voor iedereen!


Misschien wil je deze berichten ook lezen:

Update Said: afronding fase 2

Fase 2 van dit innovatieve project is afgerond en er is heel wat bereikt en veel geleerd. Hier lees je een samenvatting van de resultaten.

Lees meer

Update Said: ICT en water

De opschaling van de Water Vending Machines van Said is onverwacht succesvol en toch moeten we geduld hebben. Hoe dat zit lees je hier.

Lees meer