This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Novon Schoonmaak

Novon bespaart op chemie met innovatieve schoonmaaktechnieken. Het equivalent van deze besparing in liters zet Novon, via Made Blue, ook nog eens om in schoon drinkwater voor mensen in ontwikkelingslanden.

Dit is de impact van

Novon Schoonmaak

sinds 2022:

1808182 liter

Impact mensen

25

mensen kregen toegang tot water

impact co2

13

ton CO2 bespaard

Impact plastic

18

ton plastic afval voorkomen

impact bomen

271

bomen bespaard

Meer weten? Lees hier hoe we die impact uitrekenen…

Logo MadeBlue blauw portrait

OVER Novon

Schoonmaken, dat kan toch iedereen? Dat klopt. Professioneel schoonmaken is echter een vak. Novon helpt graag met iedere schoonmaakvraag.

Daarbij gebruikt Novon diverse innovatieve schoonmaak technieken die tijd, water en chemische middelen besparen.

De besparing in chemie zetten ze via Made Blue om in schoon drinkwater voor mensen in ontwikkelingslanden.

Wij willen de aarde beter achterlaten voor de volgende generaties. Door de samenwerking met Made Blue kunnen wij deze gedachte nog meer onder de aandacht brengen bij onze klanten. Samen met Made Blue zetten wij besparing bij onze klanten om in schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

In beeld

Sinds de start in 1993 focust Novon al op de duurzame P’s: People, Planet, Partnerships en Profit. 

Het partnership van Made Blue is onderdeel van dit duurzaamheidsbeleid, dat verder bestaat uit een ISO 14001 certificering en nog veel meer.

EEN LITER VOOR EEN LITER

In ons programma Een liter voor een liter kun je de waterbesparing of juist het waterverbruik van je product, dienst of organisatie omzetten in evenveel liters schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Kiezen voor een selectie van klanten of nog meer liters realiseren mag natuurlijk ook. Transparantie staat voorop en wij helpen je graag om erover te communiceren!

Meer ambassadeurs van dit programma:

EasyClean

Easyclean is een schoonmaakbedrijf uit België en werkt zo duurzaam mogelijk. Zo besparen ze onder meer 20 liter water per schoonmaakuur en zetten dat om in schoon drinkwater.

Lees meer

Bunzl

Bunzl is een groothandel in disposables, verpakkingen en veel meer. Samen met Made Blue ontwikkelde Bunzl een afgevulde, herbruikbare fles als complimentary gift voor bijvoorbeeld hotels.

Lees meer

Schoonmakend Nederland

Schoonmakend Nederland is de brancheorganisatie van de schoonmaaksector in Nederland en roept haar leden op om net als zij ook ambassadeur te worden van schoon drinkwater voor iedereen.

Lees meer

Castalie

Castalie produceert waterkoelers voor de Franse markt. Om klanten bewust te maken van het belang van schoon drinkwater steunen zij ook Made Blue.

Lees meer
jongen bij kraan met emmers