This website is also available in your browser language. Please choose your preferred language below.

Coffee-Star

Coffee-Star

Coffee-star biedt een kwalitatief cateringconcept waarbij koffie een centrale rol speelt. Je vindt hun vestigingen in kantoren, op scholen, in ziekenhuizen, musea en op vele andere locaties. Duurzaamheid is belangrijk voor Coffee-star; vrijwel al hun producten zijn fairtrade of biologische aard. Hun bijdrage aan Made Blue past daar goed bij. Ieder kopje koffie staat gelijk aan een donatie voor schoon drinkwater voor iedereen. Want koffie drink je nooit alleen!

20

Liter water per pak koffiebonen – oftewel een donatie van een koffiekopje per koffiekopje.

AMBASSADEUR

Van het programma Een Liter voor Een Liter

2024

Coffee-star is ambassadeur sinds 2024

Koffie drink je nooit alleen

Coffee-star is landelijk actief in bibliotheken, universiteiten en musea als inhouse food & coffee café. Zelfstandig of als onderaannemer maken zij het verschil op deze locaties waar ze uitblinken in kwaliteit, duurzaamheid en gastvrijheid.

Sinds 2024 steunen zij de missie van Made Blue door 20 liter water per verbruikte kilo koffiebonen te doneren. Dat betekent dat iedere geserveerde kop koffie wordt gematched met evenveel schoon drinkwater elders. Je drinkt dus nooit meer alleen. Proost!

Samen met onze bevlogen leveranciers en partners willen we koploper zijn in een toekomstbestendige sector.

Jan Willem Keus, eigenaar Coffee-star

Een groen bakkie

Coffee-star zet zich op ontelbaar mogelijke manieren in om een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst. Zo worden hun koffiebonen 100% circulair ingekocht, gebrand, vervoerd en geserveerd. Plantaardige melk is de norm, het meenemen van je eigen koffiebeker wordt aangemoedigd, suiker schenk je uit een ouderwets potje en niet uit een ‘single use’ verpakking, en waar mogelijk wordt vegan chocolade gebruikt in de heerlijke versnaperingen. Ook wordt er gewerkt met lokale leveranciers, waaronder een aantal met sociale werkplaatsen, en draagt Coffee-star bij aan het geluk van hun medewerkers door ze sterke arbeidsvoorwaarden te bieden. Al met al zorgt dit dus voor een heerlijk bakkie!

EEN LITER VOOR EEN LITER

In ons programma Een liter voor een liter kun je de waterbesparing of juist het waterverbruik van je product, dienst of organisatie omzetten in evenveel liters schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Kiezen voor een selectie van klanten of nog meer liters realiseren mag natuurlijk ook. Transparantie staat voorop en wij helpen je graag om erover te communiceren!

Meer ambassadeurs van dit programma:

Jetdrinks

Jetdrinks in een drankengroothandel met innovatieve en verantwoorde drakenconcepten. De biologische limonade siropen zorgen voor 100 liter schoon drinkwater per glas.

Lees meer

Habitat Solutions

Habitat Solutions steunt Made Blue met een donatie van 18.750 liter per verkochte of verhuurde waterdispenser, en daarnaast een liter voor een liter voor elk verkocht filter.

Lees meer

ClearCircle

ClearCircle levert professionele schoonmaakmiddelen. Met hun bag-in-box oplossing zorgen ze voor een gesloten verpakkingsstroom en voor 500 liter water per box.

Lees meer

EZshine

EZshine produceert wereldwijd pads voor het schoonmaken en polijsten van vloeren. Vanaf nu zorgen elke 5 verkochte pads voor 1000 liter schoon drinkwater.

Lees meer