This website is not available in your standard browser language. Please select your preferred language here.

La Trappe

La Trappe
Made Blue

La Trappe is een Nederlands trappistenbier. Samen met Brewdog en Made Blue lanceerde ze een uniek speciaalbier waar duizend keer zoveel water in zat. Maar La Trappe gaat nog verder…

1000

Liter water per liter speciaalbier

AMBASSADEUR

Van het programma Een Liter voor Een Liter

2021

La Trappe is ambassadeur sinds 2021

Over La Trappe

La Trappe is een Nederlands trappistenbier. Het wordt gebrouwen door brouwerij De Koningshoeven van de abdij “Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven” in Berkel-Enschot nabij Tilburg in Noord-Brabant. 

Samen met de Schotse brouwer Brewdog en Made Blue lanceerde de brouwerij het unieke Practice What You Preach speciaalbier met duizend keer zoveel water.

Maar de brouwer gaat nog veel verder. Door nieuwe technieken wordt heel veel water in de brouwerij hergebruikt. De resterende voetafdruk wordt gespiegeld met evenveel schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

Deze bijzondere samenwerking zorgt niet alleen voor een heerlijk bier, maar ook voor een grote maatschappelijke bijdrage. Ook al staan merken soms ver uit elkaar, wij laten zien dat het bundelen van krachten tot prachtige ideeƫn kan leiden met een resultaat waar je vol overtuiging achter kunt staan.

Broeder Isaac, Brouwerij de Koningshoeven

In beeld

Broerder Isaac van Brouwerij de Koningshoeven (La Trappe) vertelt in deze video waarom ze zijn gaan samenwerking met een ogenschijnlijk vreemde partner Brewdog. Samen realiseren ze schoon drinkwater voor zeker 10 jaar voor minimaal 5000 mensen.

EEN LITER VOOR EEN LITER

In ons programma Een liter voor een liter kun je de waterbesparing of juist het waterverbruik van je product, dienst of organisatie omzetten in evenveel liters schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Kiezen voor een selectie van klanten of nog meer liters realiseren mag natuurlijk ook. Transparantie staat voorop en wij helpen je graag om erover te communiceren!

Meer ambassadeurs van dit programma:

Brew Monkey

Brew Monkey is marktleider in de verkoop van bierbrouwpakketten voor de startende thuisbrouwer. Elk bierbrouwpakket zorgt voor 500 liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

Lees meer

CSS-schoonmaak

CSS-Schoonmaak bespaart gemiddeld 20 liter water per schoonmaakuur en zet dat om in schoon drinkwater in ontwikkelingslanden namens haar klanten.

Lees meer

Plus h2o

Plus h2o zet milieuvriendelijke schoonmaak met stip op de eerste plek. Per verkochte sachet schoonmaakmiddel doneren zij 35 liter aan onze missie.

Lees meer

Vreugdenhil Dairy Foods

Vreugdenhil Dairy Foods is een producent van melkpoeder en levert dat onder meer in Afrika. Het water dat nodig is om er weer melk van de maken, wordt gespiegeld via Made Blue.

Lees meer