Volg ons ook op:

De vraag naar kraanwater in de horeca groeit: hoe ga je ermee om?

Meer vraag naar kraanwater in de horeca

De vraag naar kraanwater in de horeca is groot. Het kraanwater in Nederland is immers van prima kwaliteit. Uit onderzoek blijkt zelfs dat maar liefst 92% van Nederlanders vindt dat er altijd kraanwater te bestellen moet zijn in de horeca – al dan niet betaald (Gfk, 2017). Maar is de consument wel bereid om te betalen voor kraanwater? Hoe ga je hier als horeca ondernemer mee om zonder jezelf in de vingers te snijden?

6 op de 10 mensen is bereid om te betalen voor kraanwater met een goed doel

Onderzoek Gfk onder 47.000 respondenten

Bronwater versus kraanwater

Het is de marketing rondom bronwater van bekende merken dat ons doet geloven dat bronwater beter is dan kraanwater – en dus ook meer waard is. Vorig jaar liet de Keuringsdienst van Waarde echter zien dat dit water niet per definitie beter is dan kraanwater. Zij maakten een aflevering over bronwater waaruit bleek dat het water van bekende merken vaak vanuit dezelfde bron komt als dat van ons kraanwater. “Als je in Utrecht woont, drink, douche en trek je je wc door met Bar-le-Duc en Sourcy bronwater”, aldus de Keuringsdienst van Waarde.

Zelf water bottelen met waterkoelers

Om aan de vraag te voldoen, kunnen horecaondernemers zelf water bottelen door middel van een waterkoeler. Dit watertapsysteem is aangesloten op het waternetwerk en koelt, filtert en carboniseert het water. Op deze manier maak je van kraanwater bronwater, maar dan op locatie. Dit is veel duurzamer en qua kwaliteit verschilt het niet van bronwater van een merk.

Kraanwater voor een goed doel

De consument blijkt eerder bereid om te betalen voor kraanwater als er een goed doel aan is gekoppeld. Een onderzoek van Gfk onder 47.000 respondenten laat zien dat 6 op de 10 Nederlanders bereid is om te betalen voor een kraanwater dat bijdraagt aan een goed doel. Wij willen horecaondernemers deze mogelijkheid bieden. Door water MADE BLUE te serveren, verzorgen wij niet alleen de installatie van de waterkoeler, maar zorgen we er ook voor dat elke consumptie telkens 1.000 keer zo veel schoon drinkwater oplevert in ontwikkelingslanden. Super duurzaam en super gaaf!

Wil je ook je eigen bronwater bottelen in je horecazaak?

Related Posts

60% minder handelingen met een leidingwaterkoeler

Zet je een leidingwaterkoeler in om zelf water te tappen in de horeca dan scheelt dat een hoop transport en gesjouw, maar ook tijd!

De impact van lokaal gebotteld water

Met meer dan 250 ambassadeurs maken we al heel wat impact: 1000 minder vrachtwagens per jaar, 60% minder handelingen, 28% lagere inkoopkosten en 3.000.000 liter schoon drinkwater!

Onderzoek wijst uit: Nederlander betaalt tot 75% meer voor kraanwater met een goed verhaal

Onderzoek van het Gfk wijst uit dat 6 op de 10 Nederlanders positief verrast is door het serveren van kraanwater voor een goed doel in de horeca. En dat niet alleen – zij zijn zelfs bereid om tot €1,42 meer...

Leave a Reply