Volg ons ook op

Waterproject Vietnam: de voorbereidingen

Er komt heel wat kijken bij het goed opzetten van een waterproject. Dat is niet voor niets want onze projecten gaan veel verder dan alleen het neerzetten van een watervoorziening. Wij vinden juist de lokale betrokkenheid essentieel. 

Stappen tot nu toe

Hieronder lees je welke stappen nu in ons nieuwste project in Ba Thuoc in Vietnam zijn gezet om ervoor te zorgen dat de effecten ervan straks blijvend zijn. We werken in dit project samen met uitvoerend partner World Vision.

  1. Official letters zijn naar alle partners op districts en provinciaal niveau gestuurd om hen te informeren over de implementatie van het Waterproject.

  2. Het bestaande Ba Thuoc programmateam is door Project en Finance teams van World Vision Vietnam getraind over de richtlijnen en voorwaarden van de activiteit- implementatie en rapportering.

  3. Het projectdocument is ingediend bij Thanh Hoa’s People Committee voor de benodigde goedkeuring van de overheid. Inmiddels is het projectplan door hen goedgekeurd.

  4. Het bestaande programmateam van dit gebied heeft een ‘Terms of Reference’ opgesteld en contact gemaakt met het Water, Sanitation en Environment Center van de provincie Thanh Hoa, om in feburari een test uit te voeren om de actuele waterkwaliteit te testen.

  5. Het projectteam is samen met de personeelsafdeling van World Vision Vietnam bezig met het werven van een project officer die zich specifiek bezighoudt met de uitvoering van het waterproject.

  6. Het projectteam is bezig met de selectie en aanbesteding van constructie-partijen om ter goedkeuring voor te leggen aan World Vision Vietnam.

Ba Thuoc Projectteam

Het lokale projectteam

van uitvoerend partner World Vision