The Water Vending Machine van Said – update maart 2019

Het design en de installatie van de machine is afgerond – inclusief de zonnepanelen en audio-afspeelfunctie in de machine en verlichting om water halen na zonsondergang te vergemakkelijken en veiliger te maken.

  • 1vending machine geinstalleerd
  • 10mensen opgeleid
  • 21lokale overheidswerkers

We breiden onze investering uit

Het design en de installatie van de machine is afgerond – inclusief de zonnepanelen en audio-afspeelfunctie in de machine en verlichting om water halen na zonsondergang te vergemakkelijken en veiliger te maken. De audio-afspeelfuntie geeft niet alleen instructies maar wordt ook gebruikt door lokale adverteerders en brengt zo wat extra inkomsten op.

Om ervoor te zorgen dat het management ook goed gewaarborgd is – zijn er 10 officiële waterbestuursleden getraind, samen met 21 lokale overheidswerkers. 

Webapplicatie

De webapplicatie is nog onder constructie. Hiermee kan straks de wateruitgifte van de nieuwe water vending machine worden bijgehouden. Dat is belangrijk omdat dan de monitoring ook vanaf smartphones gedaan kan worden door meerdere mensen. Zo is er altijd zicht op de werking van machine en kan men snel reageren als er iets mis gaat.

Omdat we een sociale onderneming zijn, kunnen we snel opschalen om een verschil te maken, wereldwijd.

Said Dodoma
Tanzania
Water Vending Machine van Said in Tanzania
Water Vending Machine van Said in Tanzania

Onderzoek

De eerste vending machines zijn een succes en worden goed gemonitord, maar hoe nu verder? Samen met Simavi financieren wij niet alleen de volgende water vending machines maar ook een onderzoek uitgevoerd door een lokale consultant. Die gaat samen met de lokale organisaties bekijken hoe dit project verder uitgerold kan worden met als ultieme droom om helemaal onafhankelijk te worden van donaties. Dat zou natuurlijk geweldig zijn, want zo wordt onze impact alleen maar groter.

Related Posts

Dit is hoe wij werken aan schoon drinkwater voor iedereen

Als je ons al een tijdje volgt, dan weet je dat wij werken aan een heldere missie: schoon drinkwater voor iedereen. Dat doen wij in hechte samenwerking met onze implementerende partners Amref Flying Doctors, Simavi en World Vision. Wij kiezen...

Wat is de kracht van MADE BLUE?

Wij vinden het belangrijk om volledig transparant te zijn als het gaat over hoe onze donaties worden besteed. Daarom schreven we al eerder een blog over hoe onze geldstromen zijn georganiseerd. Maar natuurlijk willen we vooral ook échte impact maken....

Waarom zijn schoon drinkwater projecten belangrijk?

Een gebrek aan schoon drinkwater tast niet alleen de gezondheid aan van mensen, maar leidt ook indirect tot armoede. Hoe zit dat precies? In deze blog geven we meer inzicht in de problematiek van waterschaarste in ontwikkelingslanden.

Leave a Reply