Volg ons ook op

September laat zien op hoeveel manieren we water maken van water: van horeca tot webshop en van afgevulde flessen tot kantoren. Hieronder lees je op hoe we in september hebben gewerkt aan schoon drinkwater voor iedereen en hoe jij kunt meedoen.

De herfst is officieel weer begonnen dus delen we graag nog even twee mooie verschijningen van onze flessen op zonnige plekken. De Koffiemolen in Alkmaar serveert niet alleen de beste koffie van Noord-Holland maar ook het beste water voor de wereld met gelukspoppetje! Op Curacao serveren inmiddels al meerdere restaurants ons water en Grand Cafe De Gouverneur koos voor een stijlvol eigen ontwerp.

De Koffiemolen in Alkmaar serveert het beste water voor de wereld: MADE BLUE
De Gouverneur op Curacao serveert het beste water voor de wereld: MADE BLUE
Blauw & Florijn is ambassadeur van MADE BLUE, een liter voor een liter, en doneert per transactie een jaar lang schoon drinkwater voor een gezin.

In ons programma Een Liter voor Een Liter mochten we een nieuwe ambassadeur verwelkomen: Blauw & Florijn. De financieel raadgevers van Blauw & Florijn ontzorgen vanaf nu niet alleen gezinnen in Nederland bij de aankoop van een nieuwe woning. Ze doneren ook een jaar lang schoon water aan een gezin in een ontwikkelingsland.

Je kent het wel: je wilt onderweg water drinken maar je bent je herbruikbare fles vergeten. Met enige schaamte koop je dan maar weer een wegwerpflesje bronwater. Vanaf nu hoeft dat niet meer! De Bottle Up is het alternatief voor PET-flesjes: een herbruikbare fles van suikerriet die lekker drinkt, goed schoon wordt in de vaatwasser en bovendien altijd zorgt voor 100 keer zijn inhoud aan schoon drinkwater. Kopen dus! Of verkopen… als je een winkel of hotel hebt. Kijk dan hier voor de mogelijkheden.

Bottle Up is ambassadeur van MADE BLUE en doneert 100 keer de inhoud van elke fles als schoon drinkwater
The Student Hotel Impact Report MADE BLUE

Trots! Dat zijn we met deze mooie vermelding van onze samenwerking in het impact report van The Student Hotel. In alle vestigingen in Nederland en Duitsland staat MADE BLUE op tafel in de restaurants (The Commons) in opvallende flessen en dat heeft al meer dan 36 miljoen liter opgeleverd. Wil je weten wat er nog meer in het impact report staat, lees het dan hier.

Trots zijn we ook op de horeca ambassadeurs die deze maand een Gaia Green Award in de wacht mochten slepen:

Beachclub BIRDS uit Den Haag won in de categorie Strandpaviljoens en ontving bovendien de ‘Falco Eleonora Award 2020’. Deze award wordt uitgereikt aan horecalocaties die uitblinken op het gebieden van duurzame Food & Beverage.De Publiekprijs ging naar Noorderlicht Café uit Amsterdam. Zij kregen maar liefst 22,5% van de publiekstemmen! Elise Moeskops van Lastage greep helaas net naast de titel ‘Wijnvrouw van het jaar’. Bekijk hier alle winnaars.
Beachclub Birds wint Falco Eleonora award en Gaia Green Award
Noorderlicht Cafe ontvangt een cheque van Made Blue

Alsof het nog niet genoeg was, mochten we Krijn van Noorderlicht Café ook nog deze mooie cheque met 9.500.000 liter schoon drinkwater overhandigen. Sinds hij Made Blue water serveert heeft hij daarmee al 130 mensen voorzien van schoon drinkwater voor minimaal 10 jaar! Maar ook heeft hij 134 ton CO2 bespaard doordat onze waterprojecten veel CO2-uitstoot voorkomen in ontwikkelingslanden. Hoe dat zit lees je hier.

Gaan we ooit weer terug naar volledige weken op kantoor of blijft het bij een paar dagen in de week? Als je dan gaat, moet het wel een feestje zijn… Daarom is er nu een verwenpakket voor kantoren van onze ambassadeur Jetdrinks. Elke maand ontvang je een pakket met diverse bijzondere snacks en daarbij krijg je ook een Made Blue waterkoeler voor gekoeld, bruisend en heet water. Dan wil toch iedereen weer naar kantoor komen? Mail ons voor meer informatie.

Verwenpakket voor op kantoor van Jetdrinks samen met MADE BLUE

Welke tap is ook alweer bruisend en welke plat? Vanaf nu is het geen vraag meer met onze nieuwe, duurzame taphangers. Als deelnemende horeca ambassadeur bestel je ze via onze ambassadeurspagina

“Voor 100 gram katoen heb je gemiddeld 100 liter water nodig,” vertelt Machiel van Dooren in een gesprek met Laura Llama van webshop en ambassadeur Small English. “Je kunt dus maar beter kleren kopen waar je lekker lang mee kunt doen.” Lees het hele interview hier.

 

Small English interview met MADE BLUE over social ondernemen voor schoon drinkwater

Wil je ook meewerken aan schoon drinkwater voor iedereen op een manier die bij jou past?

Help mee met onze missie: schoon drinkwater voor iedereen! Vanaf nu kun je op onze site ook zelf bepalen hoeveel liter schoon drinkwater je wilt realiseren. Zo kun je ook als particulier of klein bedrijf je waterverbruik of besparing spiegelen. Kijk maar eens hier…