Volg ons ook op

In 2019 lanceerde onze partner Retulp haar nieuwe campagne: Mission Indisposable 2020. De doelstelling van deze campagne is:

  • 20 miljoen liter schoon drinkwater te doneren
  • 20 miljoen plastic verpakkingen uit te besparen
  • voor het begin van 2020
  • samen met minimaal 20 ambassadeurs door de aankoop van Retulp drinkflessen.

Daar werken wij natuurlijk heel graag aan mee, want we zijn heel blij met onze samenwerking met Retulp! Hoe gaan ze dit doen? In deze blog leggen we het uit!

Non-disposable, it’s possible!

Retulp heeft als doel om met hun duurzame drinkflessen single-use plastic terug te dringen. Dat is nog steeds hard nodig! Wist je dat er per minuut ongeveer een vrachtwagen vol aan plastic afval in onze oceanen terecht komt? Hierdoor sterven er niet alleen zeedieren, maar het risico is ook dat de giftige stoffen uit plastic in onze voedselketen terecht komen. “Om deze plastic vervuiling tegen te gaan, is voorkomen nog altijd beter dan recyclen.”, zegt oprichter Richard Gabriel hierover. “Momenteel wordt er namelijk maar een klein deel van het door ons gebruikte plastic direct gerecycled. Hoewel er in Nederland genoeg alternatieven zijn voor single-use plastic, worden er dagelijks in Nederland nog zo’n 500.000 plastic verpakkingen weggegooid.”

Om de plastic soup te voorkomen is hergebruik nog altijd beter dan recyclen.

Richard Gabriel, oprichter Retulp

20 miljoen liter schoon drinkwater

Al sinds 2016 is Retulp ambassadeur van MADE BLUE. Retulp spiegelt de inhoud van al haar drinkflessen met duizend keer zoveel liters in ontwikkelingslanden. Zo realiseer je dus met de aankoop van een bidon van 0,75 liter, 750 liter schoon drinkwater in een ontwikkelingsland. In 2018 doneerde Retulp maar liefst 18.520.000 liter schoon drinkwater! Daarmee kunnen wij 250 mensen een jaar lang toegang geven tot schoon drinkwater in gebieden waar permanente waterschaarste heerst.

Lees hier meer over het Een liter voor een liter-programma

Plastic soup: niet langer de ogen dicht voor het probleem

Het besef dat de plastic soup niet alleen onze aarde vervuilt, maar ook onze gezondheid in gevaar brengt, lijkt doorgedrongen in de maatschappij. De EU-staten zijn zelfs akkoord gegaan met een verbod op plastic wegwerpproducten. We zien langzaamaan een trend ontstaan in de maatschappij dat bedrijven en instanties zich bezigen met het uitbannen van plastic. Zo kondigde de Universiteit van Utrecht aan het begin van het jaar aan dat zij stoppen met de verkoop van flesjes water in frisdrankautomaten, omdat we in Nederland prima kraanwater hebben. Dit besefte ook de Wageningen Universiteit & Research (WUR), waar wij tegenwoordig het water mogen verzorgen voor de studenten! Meer lezen hierover? Kijk dan even hier

Waar verkrijgbaar?

De drinkflessen van Retulp zijn BPA-vrij en kenmerken zich door hun stijlvolle design. Retulp focust zich vooral op de zakelijke markt met maatwerk bedrukkingen, maar zijn ook voor de consument verkrijgbaar via verkooppunten als Bol.com, de WAAR-winkels, Ecomondo en Bever. 

Wil jij ook bijdragen aan de missie van Retulp en MADE BLUE?