Watervoorzieningen in Kedougou Senegal

Waterproject in Kedougou Senegal uitgevoerd door World Vision.

In december rondde World Vision het door ons gesteunde project af in Kedougou Senegal. In Senegal heeft  slechts 6% van de huishoudens toegang tot veilig drinkwater. Dit heeft een enorme impact op met name de gezondheid van kinderen. Het ontbreken van een goede hygiëne en veilig water zorgt voor een hoge kindersterfte als gevolg van diarree.

World Vision rondde het project eind december af. Bij dit project werden er twee dorpen aangesloten op het nieuw gebouwde waternetwerk. Hierdoor kregen maar liefst 3.000 mensen toegang tot schoon drinkwater! Ook zijn er twee scholen aangesloten op het nieuwe waternetwerk, waardoor maar liefst 526 scholieren nu dagelijks gebruikmaken van schoon drinkwater op school.

  • SenegalLand
  • KedougouRegio
  • AfgerondStatus
  • 2016-2017Periode
  • 4.600Beneficienten
Achtergrond

VOORAL MEISJES GEEN EERLIJKE KANS OP SCHOLING

Hoewel Kedougou zeer rijk aan goud is, is het een onderontwikkeld gebied. Dit komt doordat de toegang tot water moeilijk is in dit gebied. Er is een gebrek aan hydraulische infrastructuur, maar ook daar de rotsachtige aard van het land bemoeilijkt de watervoorzieningen. Met name (zwangere) vrouwen leiden daaronder omdat ze uren per dag nodig hebben om veilig en drinkbaar water te halen. Als gevolg van gezondheidsproblemen en een gebrek aan toiletten en water op school, hebben kinderen een grote kans school te missen of zelfs uit te vallen – vooral meisjes.

Kedougou Senegal World Vision - MADE BLUE

Vooral meisjes lopen de kans op uitval op school

Resultaten

DIT IS ER BEREIKT

  • Twee dorpen (inclusief twee scholen) zijn aangesloten op het nieuwe water netwerk in de Kedougou regio. De watervoorziening bestaat uit: boorputten, watertorens, distributie pijpen, pompen op zonne-energie en meerdere tappunten in de dorpen.
  • Hierdoor hebben bijna 3,000 mensen toegang gekregen tot schoon drinkwater: 1,373 mensen in Ibel village en 1,549 mensen in Afia Dandémayo village.
  • Daarnaast hebben 526 studenten toegang tot schoon drinkwater op school.
  • Voor elk dorp is er een managementcommissie aangesteld en getraind. Deze commissies zijn verantwoordelijk voor het onderhouden van de watervoorzieningen.
  • Daarnaast heeft de lokale bevolking training en informatie ontvangen over het belang van schoon water, hygiëne gelinkt aan hun gezondheid.
Kedougou Senegal World Vision Dambulla- MADE BLUE
Een persoonlijk verhaal

Het verhaal van Dambulla

Voorheen dronken wij water uit vervuilde waterbronnen, waar wij ook onszelf ook in wasten en onze kleding wasten. Daardoor hadden veel mensen oog- en worminfecties. Ik moest vooral veel thuis werken. Maar met de komst van de watertoren heb ik tijd om naar school te gaan en te spelen met andere kinderen. 

Updates over dit project

World Vision Kedougou MADE BLUE update
27
dec

Senegal Kedougou update december 2017

Het project is succesvol afgerond. Twee dorpen (inclusief twee scholen) zijn aangesloten op het nieuwe water netwerk in de Kedougou regio. Hierdoor hebben bijna 3,000 mensen toegang gekregen tot schoon drinkwater: 1,373 mensen in Ibel village en 1,549 mensen in Afia Dandémayo village. Daarnaast hebben 526 studenten toegang tot schoon drinkwater op school.
Read More
World Vision Kedougou MADE BLUE update
27
feb

Senegal Kedougou update februari 2017

Vijf dorpen in Kedougou en Salamate zijn voorgeselecteerd als mogelijke locaties voor het waterproject. Hydrogeologisch onderzoek wordt nu gestart.
Read More

Meer informatie over World Vision