Waterproject in Dembiya Woreda in Ethiopië

Waterproject in Demibya Woreda in Ethiopië uitgevoerd door World Vision.

In 2015 startte World Vision het project in de Guramba Bata gemeenschap in Dembiya Woreda in Ethiopië. In augustus 2016 werd het project succesvol afgerond.

Het belangrijkste doel van dit project was om de gezondheid en het welzijn van de kinderen, families en de hele gemeenschap te verbeteren door toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen te bieden. In het totaal heeft het project meer dan 4000 mensen bereikt.

  • EthiopiëLand
  • Dembiya WoredaRegio
  • AfgerondStatus
  • 2015 - 2016Periode
  • 4.000Beneficienten
Achtergrond

UITVAL OP SCHOLEN DOOR GEBREK AAN HYGIËNE EN WATER

Onveilig water en het ontbreken van sanitaire voorzieningen en hygiëne zijn een groot probleem in de Guramba Bata gemeenschap in Dembiya Woreda. De meeste bewoners halen hun water uit onbetrouwbare bronnen, met verschillende ziektes tot gevolg. Op scholen zijn geen sanitaire voorzieningen en veel kinderen missen school doordat ze ziek zijn of water moeten halen – vooral meisjes zijn hier vaak slachtoffer van. Om dit een halt toe te roepen, werkt World Vision nauw samen met de lokale overheden.

Margreet Noordhoff - foto voor World Vision - Dembiya Ethiopië - MADE BLUE

De lokale overheid werd bij het project betrokken om zo te waarborgen dat het blijft bestaan

Aanpak

SAMENWERKEN MET LOKALE PARTIJEN

Het project omvatte het aanboren van een diep gelegen bron, het bouwen van reservoir en distributienetwerk en tot slot publieke watertappunten. Naast de watertappunten werd er ook een ziekenhuis en een school aangesloten op het waternetwerk. Daarnaast zijn er WaSH-commissies samen gesteld en getraind op het beheren  van het waternetwerk. Hier werd de lokale overheid bij betrokken om zo te waarborgen dat het waternetwerk wordt onderhouden en blijft bestaan.

Resultaten

DIT IS ER BEREIKT

  • 4000 mensen hebben nu toegang tot schoon drinkwater
  • Vrouwen in de gemeenschap hebben meer tijd om te werken of voor hun kinderen te zorgen 
  • Kennis over het belang van hygiëne en sanitatie binnen de gemeenschap gedeeld
  • Daardoor een daling van ziektes als diarree en rivierblindheid

Meer informatie over dit project