Volg ons ook op

Onderzoek wijst uit: Nederlander betaalt tot 75% meer voor water met een goed verhaal

De vraag naar tafelwater in de horeca neemt toe. Het Nederlandse kraanwater is immers van super goede kwaliteit. Maar zijn de Nederlanders eigenlijk wel bereid om te betalen voor tafelwater in de horeca? Om meer inzicht te krijgen in deze vraag, lieten wij in 2017 een onderzoek doen door GfK onder 47.000 respondenten. In deze blog vertellen we je graag meer over de uitkomsten van dit onderzoek.

92% wil tafelwater kunnen bestellen in de horeca

Uit het onderzoek komt naar voren dat maar liefst 92% van de Nederlanders vindt dat je te allen tijde tafelwater zou moeten kunnen bestellen in de horeca – betaald of onbetaald. Hier is men bereid om gemiddeld €1,04 voor te betalen. Opvallend is dat het leeftijdsafhankelijk is of men wil betalen voor tafelwater of niet. Zo zijn Nederlanders onder de 40 jaar bereid om tot 50 cent meer te betalen voor tafelwater dan 50-plussers.

Water voor een goed doel in de horeca

In het onderzoek komt ook naar voren dat men bereid is om meer te betalen voor water met een goed verhaal. Op het moment dat het verhaal van MADE BLUE wordt voorgelegd – dus dat het water wordt gespiegeld met 1.000 keer zo veel schoon drinkwater in ontwikkelingslanden – is daar 6 op de 10 Nederlanders positief over verrast. Zij zijn in dat geval zelfs bereid om tot 75% meer te betalen voor hun water. Uitgedrukt in euro’s komt dit neer op €1,42 dat zij bereid zijn om bij te leggen voor water met een goed verhaal.

Nederlanders zijn bereid om tot 75% meer te betalen voor water dat bijdraagt aan het goede doel. Uitgedrukt in geld komt dat neer op €1,42.

Van kraanwater naar bronwater met waterkoelers

MADE BLUE biedt horecaondernemers de optie om water te serveren in mooie flessen of karaffen en voor het goede doel. Daarbij doen we de belofte dat voor elke consumptie de inhoud met 1.000 keer zo veel schoon drinkwater wordt gespiegeld in een ontwikkelingsland. Indien gewenst kan een horecaondernemer er ook voor kiezen om een leidingwaterkoeler te plaatsen, waarmee het water wordt gefilterd, gecarboniseerd en gekoeld. Zo doet het kwalitatief niet onder voor A-merk water uit de fabriek. Behalve dat er natuurlijk geen transport aan te pas komt en de flessen worden hergebruikt. En dat is wel zo duurzaam!

Wil je ook je eigen kraanwater bottelen in je horecazaak?

Related Posts

Leave a Reply