Volg ons ook op

Een mooi bericht uit Ethiopië, blauwe bloemen, een nieuwe samenwerking met de Pleeboy en Black, nee Blue Friday komt eraan. Je leest er alles over in deze update over de afgelopen maand november.

Er wordt hard gewerkt in Ethiopië om deze fase van het project eind 2020 af te ronden volgens het zogenaamde fietsmodel. Corona heeft hier een onverwacht effect. Lees er meer over in deze update.

Een primeur: ’s Zomers Bloemen is de eerste bloemenzaak, of liever Botanical Warehouse want dat is het, die ambassadeur wordt van Made Blue. Het is al een heel bijzondere ervaring om het warenhuis te bezoeken in Rotterdam, maar die wordt nu nog beter met gekoeld en bruisend water van Made Blue.

Geniet van het zuiverste water, zonder de bijsmaak van transport en plastic verpakkingen. Zonder enge chemicaliën, medicijnresten of metalen. Rechtstreeks uit de bron, maar dan beter. Met de dynamische water filters van Aquablu kan het! Aquablu’s membraanfilter biedt een op maat gemaakte oplossing voor elke vorm van watervervuiling zowel voor thuis als voor professioneel gebruik. Zo kunnen wij dus zelfs aan onze horeca ambassadeurs de mogelijkheid bieden om eigen mineraalwater te maken! Aquablu doneert vanaf nu over elk gefilterde liter water.

Aquablu is ambassadeur van MADE BLUE

De horeca is misschien gesloten maar dat neemt niet weg dat we graag weer een van onze ambassadeurs in het zonnetje wilden zetten. Deze keer Restaurant De Beuze in Zierikzee. Zij realiseerden al 5.318.850 liter en dat is goed voor een besparing van 75 ton CO2 en voor schoon drinkwater voor 72 mensen voor 10 jaar of langer!

Als jouw horeca zaak of jouw kantoor gesloten is, dan kan het handig zijn om de waterkoeler even uit te zetten. Dat kan redelijk eenvoudig, maar er zijn een paar aandachtspunten. Onze installatiepartner MERKKwater maakte daarvoor een overzichtelijk stappenplan. Die kun je hier downloaden.

Wat is het verschil tussen bronwater en zelf water tappen met een watermachine of waterkoeler aangesloten op de leiding? Hoe onderscheidt MADE BLUE zich ten opzichte van commerciële aanbieders van watertap systemen? Zie je door de druppels het water niet meer? We hebben een mooi overzicht voor je gemaakt.

Het alweer bijna Black, nee Blue Friday! Ga jij weer helemaal los dat weekend? Kijk dan ook even bij Kings of Indigo want daar koop je niet alleen de mooiste jeans maar ook gelijk 100.000 liter schoon drinkwater. Past dat eigenlijk wel in het busje van de pakketbezorger?

De mannen van Pleeboys B.V. hebben de oplossing voor knoeiende wc-borstels: De Pleeboy, een borstel met reservoir dat ook opgetild kan worden. Ze besparen veel water omdat mensen de bril niet meer schoon te hoeven maken waarna ze nogmaals doorspoelen. Daarom doneren ze 5% van hun winst als schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. 

De Pleeboy

Sinds kort is ook Conservation Labs ambassadeur van Made Blue. Zij leveren de slimme watermeter H2Know. Wij mochten deze H2Know natuurlijk ook zelf uitproberen en dat leidde gelijk tot nieuwe inzichten.

Er zijn meer oplossingen beschikbaar om waterverbruik in kaart te brengen, maar H2Know is de eerste die op basis van machine learning jou precies kan vertellen welke kraan of welk apparaat wanneer en hoeveel water verbruikt. Daarmee is H2Know de ideale tool voor gebouwbeheerders, hospitality en kantoren.

Wil je ook een H2know uitproberen? Stuur ons dan een berichtje want we hebben er nog een beschikbaar…

Wil je ook meewerken aan schoon drinkwater voor iedereen op een manier die bij jou past?

December wordt voor ons een mooie maand. We staan op het punt om een nieuw concept te lanceren samen met Klepierre op Hoog Catharijne en ook met CWS in de Markthal Rotterdam. Blijf ons volgen op Facebook of LinkedIn om als eerste te horen wat we gaan doen.