Nieuw waterproject

WATER VOOR DE MUONG

Al eerder lieten we via social media weten dat we bezig waren met het opstarten van een schoon drinkwaterproject in Vietnam. In oktober is het gelukt: samen met onze partner World Vision zijn we gestart met een waterproject in Dien Quang, gelegen in het Ba Thuoc district in het noorden van Vietnam.

De gemeente Dien Quang wordt vooral bewoond door de Muong-bevolking – een minderheidsgroep in Vietnam. Zij maken momenteel gebruik van een waterbron dat wordt vervuild door het nabijgelegen kerkhof. Dit veroorzaakt infectieziektes zoals rode ogen en diarree en heeft bij langdurig gebruik ernstige gevolgen voor hu gezondheid.

Het doel van dit project is dan ook om de gezondheid en de kwaliteit van leven van de lokale bevolking te verbeteren.

Meer weten over dit project?

Schoon drinkwater voor de minderheidsgroepen in Vietnam - Ba Thuoc district - Dien Quang - World Vision - Foto Anne Harteman

Related Posts

MADE BLUE - Dag 2 - Impactreis Ethiopië - Foto: Anne Harteman

Bekijk hier de foto’s van de impactreis naar Ethiopië!

Afgelopen maand waren we in Ethiopië met enkele van onze ambassadeurs. Daar lieten wij hen zien hoe hun donaties worden besteed in de waterprojecten in de sloppenwijken van Addis Ababa. Bekijk hier de foto’s!
Kajiado Kenia Amref Flying Doctors - MADE BLUE

Volg ons op social media!

Nog één week en dan vliegen we met onze ambassadeurs naar Ethiopië. Daar laten we hen zien hoe hun donaties worden besteed. Volg ons op social media en blijf op de hoogte!
MADE BLUE - impactreis 2020 - Ethiopië - Vlog

De reis voor de reis – Vlog 3 – Hotel QO Amsterdam

Nog 21 nachtjes slapen en dan gaan we op reis naar Ethiopië! Om de voorpret te verhogen, vloggen we over onze reis voor de reis. Deze keer waren we bij QO Amsterdam waar ze twee tickets verlootten onder de medewerkers voor een ticket naar Ethiopië.
MADE BLUE - impactreis 2020 - Ethiopië - Vlog

De reis voor de reis – Vlog 2 – Amref Flying Doctors vertelt

Nog 47 nachtjes slapen en dan gaan we op reis naar Ethiopië! Om de voorpret te verhogen, vloggen we over onze reis voor de reis. Deze keer gingen we langs bij Hester van Amref Flying Doctors om meer te horen over het reisprogramma.

Leave a Reply