Nieuw waterproject

WATER VOOR DE MUONG

Al eerder lieten we via social media weten dat we bezig waren met het opstarten van een schoon drinkwaterproject in Vietnam. In oktober is het gelukt: samen met onze partner World Vision zijn we gestart met een waterproject in Dien Quang, gelegen in het Ba Thuoc district in het noorden van Vietnam.

De gemeente Dien Quang wordt vooral bewoond door de Muong-bevolking – een minderheidsgroep in Vietnam. Zij maken momenteel gebruik van een waterbron dat wordt vervuild door het nabijgelegen kerkhof. Dit veroorzaakt infectieziektes zoals rode ogen en diarree en heeft bij langdurig gebruik ernstige gevolgen voor hu gezondheid.

Het doel van dit project is dan ook om de gezondheid en de kwaliteit van leven van de lokale bevolking te verbeteren.

Meer weten over dit project?

Schoon drinkwater voor de minderheidsgroepen in Vietnam - Ba Thuoc district - Dien Quang - World Vision - Foto Anne Harteman

Related Posts

De reis voor de reis – Vlog 2 – Amref Flying Doctors vertelt

Nog 47 nachtjes slapen en dan gaan we op reis naar Ethiopië! Om de voorpret te verhogen, vloggen we over onze reis voor de reis. Deze keer gingen we langs bij Hester van Amref Flying Doctors om meer te horen over het reisprogramma.

Dit is hoe wij werken aan schoon drinkwater voor iedereen

Als je ons al een tijdje volgt, dan weet je dat wij werken aan een heldere missie: schoon drinkwater voor iedereen. Dat doen wij in hechte samenwerking met onze implementerende partners Amref Flying Doctors, Simavi en World Vision. Wij kiezen...

Een persoonlijk verhaal uit Ethiopië

Lees hier het persoonlijke verhaal van Genet. Zij vertelt wat de komst van een waterkiosk voor haar heeft betekend.

Leave a Reply